Hírek és minden más

Fémdetektoros iskolaőrt alkalmazna a bőnyi iskola, ahol osztálytársa megkéselt egy hatodikost

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital
Menü
Kereső
2024. május 10. – 15:03
Másolás
Iskolaőrt alkalmaz a bőnyi általános iskola a késeléses eset után – információink szerint ez is elhangzott szerda délután, amikor iskolai szülői értekezletet tartottak a helyi tanintézményben. Az értekezleten Mirella, a tanóra végén megkéselt hatodikos lány szülei értesüléseink szerint nem voltak ott, már otthon ápolják kórházból hazaengedett gyereküket. Csütörtökön a helyi képviselő-testület ülésén is a késelés volt a téma, az osztálytársát megszúró kislány szülei közötti, korábban regisztrált konfliktusról beszéltek.
A Győrhöz közeli bőnyi iskolában április 29-én, hétfőn szúrta szívtájékon egy osztálytársát egy hatodikos kislány a reggeli tanóra végén egy 20 centiméter hosszú konyhakéssel. Az áldozatot mentőhelikopterrel szállítottak a győri kórházba. A megszúrt rétalapi diák túl van az életveszélyen, az elkövető hatodikost letartóztatták, és legfeljebb egy hónapra javítóintézetbe kerül. A diáklány vallomást tett a bíróságon, a családi körülmények vizsgálatának szükségessége is felmerült.
A faluban azóta valamelyest megnyugodtak a kedélyek, hisz Mirellát a napokban hazaengedték a kórházból, de a történtek – főként az, miként lehetett volna megelőzni – még mindig élénken foglalkoztatják a helyieket. Az iskola szerdára szülői értekezletet hívott össze, ahol a megyei rendőr-főkapitányság szakemberei tartottak tájékoztatót. Ezen információink szerint minden résztvevőt arra kértek, fokozottabban figyeljenek gyermekükre, egymásra, akár az apró, figyelmeztető jelekre is.
A tanintézmény igazgatónője szerint a késelésnek semmilyen előjelét nem látták, csendes kislányként ismerték meg az elkövetőt. A helyi fórumokon közben az terjed, hogy a lány közösségi médiás posztjaiban, korábbi profilfotóiban érzékelhető volt a benne uralkodó feszültség – ez persze utólagos belemagyarázás is lehet. A szülői értekezleten mindenesetre kiderült, hogy az iskolaőrnek, legalábbis a tervek szerint, belépéskor lehetősége lesz a gyerekek ruházatát és a táskáját fémkeresővel átvizsgálni.
Egy gyerek általában akkor nyúl erőszakos eszközhöz, ha ezt az indulatkezelést tanulta el a felnőttektől, másrészt ha nem érzi magát biztonságban, ezért a világgal szemben védekező és támadásra kész pozícióba helyezi magát, állítja a kriminológus szakértő. Gyakorlatilag erről volt szó a csütörtöki bőnyi testületi ülésen is napirend előtt.
A polgármester ugyanis megemlítette azokat az évekkel ezelőtti, szakszolgálatnál regisztrált eseteket, amikor a késelő lány édesapja szinte napi rendszerességgel agresszívan lépett fel az édesanya ellen.
Azt a Telexnek korábban az anya is elmondta, hogy jó ideje megromlott a kapcsolatuk a lánya apjával, fel is jelentette a rendőrségen korábban, ahol eljárás indult. Külön is költöztek, de a késelés előtti hétvégén ismét úgy érezte, hogy megfenyegette őt a férfi, ezért rendőrt hívott. Az asszony szerint ez is szerepet játszhatott a kislány viselkedésében, aki korábban mosolygós volt, ám mára ez megváltozott.
A Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányságtól azt kérdeztük, kik és pontosan miről tartottak tájékoztatót a bőnyi iskolában: ha válasz érkezik tőlük, frissítjük cikkünket.

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár
Kávé, kapszulás kávé: kapszulás kávé rendelés

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital