Hírek és minden más

Ligeti Dániel kvótás, öt magyar birkózó lesz Párizsban

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital

Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el:
Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Az utolsó kiadó kvótáért versenyzett Isztambulban az ötszörös Európa-bajnoki érmes bírkózó.
Ligeti Dániel megragadta utolsó esélyét, megnyerte kvótaosztó mérkőzését a szabadfogásúak 125 kilogrammos súlycsoportjában a birkózók záró olimpiai kvalifikációs viadalán Isztambulban, ezzel részvételi jogot szerzett a párizsi játékokra.
A szombathelyiek 34 éves nehézsúlyú klasszisa már az első kvalifikációs viadalon, a tavalyi belgrádi világbajnokságon is a kvóta kapujában volt, kétszer is birkózott érte, ám a szerb fővárosban végül lemaradt róla, majd az áprilisban balul sikerült európai kvótaszerző torna után Isztambulban remekül kezdte szereplését: szombat délelőtt két sikerrel az elődöntőbe, azaz az olimpiai indulási jog közelébe került. Annak megnyerése már párizsi repülőjegyet ért volna, de nem bírt a remekül kontrázó kirgiz Ajal Lazarjovval.
Az elődöntős vereség után vasárnap volt még egy esélye, amihez két meccset kellett nyernie. Ezek közül az elsőt, a bronzmérkőzést 2-0-s hátrányból fordította meg az üzbég Haszanboj Rahimov ellen.
A karrierje vége felé járó ötszörös Európa-bajnoki érmes klasszis ezek után lépett szőnyegre a venezuelai Jose Daniel Diaz Robertti ellen, akivel nem csupán az isztambuli verseny, hanem összességében is az utolsó kiadó kvótáért csapott össze.
A mérkőzést Ligeti Dániel rendkívül koncentráltan kezdte, nem kapkodott, óvatosan kereste a fogást és igyekezett ellenfele szórványos indításait hárítani. Ezt nagyon hatékonyan tette, ráadásul még így is ő tűnt aktívabbnak, ezért a venezuelait figyelmeztették passzivitásért és neki indították el az aktivitási időt. Diaznak harminc másodperce volt akciót csinálni, ám erre nem volt képes, ezzel pedig a magyar 1-0-s előnybe került, amit a menet végéig megőrzött.
A második szakaszban Ligeti Dániel aktívan kezdett – mivel az első hajrájában már erre kérték a bírók – és az első perc végén egy szép mögékerüléssel 3-0-ra növelte előnyét. A meccs addigi képe alapján ez óriási előnynek tűnt, a venezuelaiban ugyanis nem volt átütőerő, majd amikor kockáztatnia kellett, a tapasztalt magyar szabadfogású gyönyörűen kontrázta meg (5-0). Ez olyan jól sikerült, hogy a levitelből tusba szorította ellenfelét és hatalmas csatakiálltással ünnepelte meg olimpiai kvótáját.
Ligeti Dániel London és Rio de Janiero után karrierje harmadik olimpiájára készülhet, vasárnapi sikerével pedig eldőlt, hogy öt magyar birkózó lép majd szőnyegre Párizsban. 
Korábban a tavaly világbajnoki címet szerző Muszukajev Iszmail (szabadfogás 65 kg), és Losonczi Dávid (kötöttfogás 87 kg), majd áprilisban Bakuban Nagy Bernadett (76 kg), pénteken Isztambulban pedig Lévai Zoltán (77 kg) szerezte meg az olimpiai kvótát.
A Frankfurter Allgemeine Zeitung, a Le Figaro, illetve a Time a kínai elnök európai útját és hazai politikáját elemzi. A Financial Time…
Viccesen figyelmeztették a járdára parkoló terepjáró tulajdonosát egy római étteremnél
Nagy videós újítás jön a Chrome böngészőbe, mindenkinek segíteni fog a lényeg megtalálásában
A szocialista párt nyerte a katalán tartományi választásokat
Mi marad, ha tényleg letarol mindent itthon a Temu
Ha nem élőben és főműsoridőben lesz a vita a köztévén, Magyar Péter és pártja nem fogadja el a meghívást
Giorgia Meloni pártja stabilan őrzi első helyét Olaszországban. Úgy tűnik, rajta múlik majd, hogy az EP-választás után kinek lesz többsége Strasbourgban.
Ezt így a magyar kormánynak nem sikerült listaszerűen közölnie.
Elérhetetlen már az Andalúziai Királyi Lovasiskola pénteken közzétett bejegyzése a Facebookon.
Az első körben az összes kirgiz kollégát bocsájtották el.
Van, ahol az adott részleg 10 százalékától is elköszöntek.

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár
Kávé, kapszulás kávé: kapszulás kávé rendelés

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital