Hírek és minden más

Vlagyimir Putyin leváltotta hadügyminiszterét

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital
Menü
Kereső
2024. május 12. – 21:29
Másolás
Vlagyimir Putyin leváltotta Szergej Sojgu védelmi minisztert. Putyint márciusban választották újra Oroszország elnökének, május 7-én iktatták be újabb hat éves elnöki ciklusára, ami egyben kormányátalakításra is alkalmat adott.
Sojgu nem bukott nagyot, Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő tájékoztatása szerint a Nemzetbiztonsági Tanács titkáraként folytathatja pártfogója közvetlen közelében. Ezt a posztot ezidáig Putyin egykori mentora és titkosszolgálatának volt vezetője, Nyikolaj Patrusev töltötte be, vagyis kimondottan bizalmi állás. Arról egyelőre nincs hír, hogy mi lesz Patrusev sorsa, Peszkov erről nem kívánt tájékoztatást adni Attól a jelek szerint nem kell tartania, hogy kikerült volna az elnök kegyeiből: fiát, Dmitrij Patrusevet mezőgazdasági miniszterből miniszterelnök-helyettessé léptették elő.

A brit Sky hírtelevízió értesülései szerint Sojgut Andrej Belouszov eddigi miniszterelnök-helyettes válthatja. Belouszov civil, szakmáját tekintve pedig közgazdász. Pugyin a Sky értesülései szerint azt várja tőle, hogy nyitottabb legyen „az innovációra és az összetettebb gondolatokra”.
Belouszov jelölését azóta hivatalos forrás, az az orosz törvényhozás felsőháza, a Szövetségi Tanács hivatalos Telegram-csatornája is megerősítette, mely egy posztban tette közzé, mely miniszteri kinevezések megerősítését terjesztette elő Putyin.
A lista alapján megőrzi posztját Szergej Lavrov külügyminiszter, Vlagyimir Kolokolcev belügyminiszter, Alekszandr Kurenkov, a rendkívüli helyzetek minisztere és Konsztantyin Csujcsenko igazságügyi miniszter is. Ahogy posztján marad Szervej Narjiskin, az orosz hírszerzés, az SZVR, valamint Alekszandr Bortnyikov, a belföldi elhárítás, az FSZB igazgatója, továbbá az elnöki testőrség, valamint a Nemzeti Gárda vezetője, Dmitrij Kocsnyev és Viktor Zolotov is, vagyis lényegében egyedül Sojgu távozik a szűkebb elnöki kabinetből.
Távozása nem előzmények nélküli. A Kremlben élesedő harcot sejtet, ahogy őrizetbe vették az orosz védelmi miniszter helyettesét, írtuk bő két hete, akkor még „az orosz kormány kirobbanthatatlan tagjaként” jellemezve Sojgut, aki 30 éven át szolgált a kormányban. Előtt 18 éven át a rendkívüli helyzetek minisztériumát vezette, majd fél éves kormányzói kitérő után 2012-ben vette át a védelmi tárca vezetését. Amit egészen mostanáig annak ellenére is meg tudott őrizni, hogy hadügyminiszterként közvetlenül is felelős volt az ukrajnai háborúért, mely korántsem Putyin elnök eredeti elképzelései szerint alakult.

A harcok alakulása olyan szintű feszültségeket okozott, hogy tavaly nyáron a piti szentpétervári bűnözőből magát Putyin legbelsőbb köreibe feltornászó, magánhadseregével Ukrajnában is aktív Jevgenyij Prigozsin Sojgu leváltásának ígéretével indult meg csapataival előbb a doni Rosztovnak, majd Moszkvának. Pancserpuccsából végül semmi se lett: Sojgu a helyén maradt, ő maga pedig pár héttel később felrobbant.

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár
Kávé, kapszulás kávé: kapszulás kávé rendelés

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital