Hírek és minden más

Itt a fordulat? Újra nyereséges lett a Masterplast

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital

Az építőipari piaci élénkülés előjelei már láthatók, a kamatkörnyezet javulása az új építések, míg az uniós irányelvek szerint körvonalazódó felújítási programok a felújítási szegmens elindulását vetítik előre – kezdi gyorsjelentését optimista hangvétellel a Masterplast. Hozzáteszik, hogy az első negyedévben még visszafogott kereslet jellemezte az építőipart, a tavalyi első negyedévhez képest 13 százalékkal csökkent az árbevétel, amiben nagy szerepet játszik az Európa szerte tapasztalható kivárás.
A Masterplast legnagyobb árbevételű piacán, Magyarországon 22 százalékkal csökkent a bevétel az első negyedévben év/év alapon, de már voltak piacok, ahol növekedést tapasztalt a vállalat, Szerbiában, Olaszországban, Németországban, Ukrajnában, Észak-Macedóniában, és a külön leányvállalattal nem rendelkező exportpiacokon is emelkedett a bevétel az egy évvel korábbi szintről.
Az egyes termékkategóriákon belül a legnagyobb súlyú homlokzati hőszigetelő rendszerek bevétele 15 százalékkal csökkent. Az ide tartozó saját gyártású EPS szigetelőanyagok forgalma nagyobb mértékben csökkent, ezt a termékkört sújtja leginkább az árverseny. Valamivel jobb a helyzet a szintén saját gyártású üvegszövet esetében, de összességében ez a termékkör sem tudott növekedni a tárgynegyedévben. Az egy évvel korábbi árbevételi szinten zárt a tetőfóliák és tető elemek termékcsoport, miután jól teljesít a Masterplast nemrég bevezetésre került, saját gyártású diffúziós tetőfóliája. A többi építőipari termékcsoportban 17-28 százalékos mértékű visszaesés történt. Az ipari alkalmazások termékcsoportban a saját gyártású egészségipari alapanyag, illetve az egyéb alapanyag kereskedelmi tevékenység forgalmi teljesítménye egyaránt növekedett a tavalyi bázishoz képest, összességében 7 százalékkal.
Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!
Signature előfizetés
Már előfizetőnk vagy? Bejelentkezés

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár
Kávé, kapszulás kávé: kapszulás kávé rendelés

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital