Hírek és minden más

Példátlanul közeli fotó jött egy űrszemétről, hamarosan el is kaphatják

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital

Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el:
Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Japán mérnököknek sikerült teljesíteniük az űrszemét eltakarítására indított küldetés első részét, így hamarosan valóban eltűnhet a Föld körüli pályáról a kiszemelt hulladék.
Komoly gondot jelent a tudósok számára, hogy a Föld körül – a korábbi küldetések miatt – rengeteg űrszemét kering. Ezek egyre nagyobb veszélyt jelentenek az újabb és újabb küldetésekre, mert egyre több van belőlük, a sebességük pedig olyan nagy, hogy már egy apró anyacsavar is súlyos károkat okozhat például a Nemzetközi Űrállomásban.
A szakemberek leginkább a Kessler-effektustól tartanak. Ez azt írja le, hogy az egymással ütköző űrszemetek láncreakcióhoz hasonló módon egyre több űrszemetet generálnak. A kutatók ezért szeretnének valamilyen módon megszabadulni ezektől. Ezen dolgozik a NASA, Kína, az oroszok és Japán is. Utóbbi már el is indított egy küldetést, ami azt demonstrálná, hogy lehetséges az űrszemét eltakarítása. A projekt most elérte az első mérföldkövét: sikeresen manőverezett oda egyhez, és sikerült is róla fotót készítenie az űrszondának.
🛰 ADRAS-J UPDATE:Camera health checks ✔️Test shoot of 🌍 with Visual Camera ✔️#ShowtheWayADRASJ pic.twitter.com/E70bUDp4j0
Az ADRAS-J (Active Debris Removal mission by Astroscale-Japan) nevű küldetés februárban startolt el, azóta pedig számos manővert hajtott végre az űreszköz, hogy megközelítse és követni tudja a szóban forgó űrszemetet. Ez nem volt egyszerű feladat, mivel ezek az eszközök semmilyen pozíciót nem tudnak megadni magukról.
A mérnökök közölték, a szerkezet nem irányítható és nem is lehet vele kommunikálni, vagyis arra nincs esély, hogy „szép szóval” befogják. Hamarosan egy újabb küldetés indulhat a szeméthez, az ADRAS-J2, ami ismét lefotózná a törmeléket, majd egy robotkar segítségével be is fogná azt.
Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.
Az amerikai légierő két repülőgépe 1931 km/h sebesség mellett mutatott be harci manővereket. A dolog különlegessége? Az egyiket csak az algoritmusok irányították.
Androidon és iPhone-on is elérhető lesz a Microsoft mobilos játékok letöltését kínáló appboltja, ami a külső fejlesztők számára is meg…
Felbukkant a közösségi oldalakon egy rövid videó a kínai Ex Robots gyártási folyamatáról. Egyszerre döbbenetes és ijesztő kissé.
További friss állások ›
A videójátékosok körében vannak, akik előszeretettel jutnak előnyre némi csalás által. Ezt a vágyat használja ki egy ravasz átverés, amely…
Eddig ki lehetett játszani a Steam rendszerét, és bizonyos esetben úgy kérhettek pénzvisszatérítést a játékosok, hogy valójában…
Szabó Bálint azt mondja, 8 órára bevitték a rendőrök, amiért trombitálással próbálta megzavarni az Orbán–Hszi-találkozót
Akkorát drágult a fuvarozás, hogy lassan az húzhatja újra fel az inflációt
Az új ötlet: űrtükrökkel több napfényt kellene irányítani a Földre
Az ügyészség koronatanújának titkos felvétele van Donald Trumpról
"Saját megküzdési stratégiáinkból és mintáinkból építjük fel személyes védőhálónkat"
A két ország viszonya asszimetrikus, Moszkvának nagyobb szüksége van Pekingre, mint fordítva, ezt Hszi Csin-ping ki is tudja használni.
Úgy jelentett készre szakaszokat a kivitelező, hogy közben a méréshez szükséges modulok még nem kerültek a helyükre.
Nagyjából 18 milliárd dollár értékben viszik be az Egyesült Államokba azokat a kínai termékeket, amelyekre most durva büntetővámot vetnek ki.
„Nem kell félni, nem fog fájni.”
Magyar Péter élettársának édesanyját egy korábbi ügy miatt vette elő a kormánymédia, szerinte a megjelent lejárató anyagoknak a „90 százaléka nem is igaz”.
A Szlovák Nemzeti Párt Covid-tagadó, chemtrailhívő politikusai szállítják a „műsort” a szlovákiai országos politikába, ám ennek a fele sem tréfa.
Péntekről hétfőre várta a kész, részletes válaszokat a Nemzetgazdasági Minisztérium.

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár
Kávé, kapszulás kávé: kapszulás kávé rendelés

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital