Hírek és minden más

Új mesterséges intelligenciát mutatott be a Google, itt a Gemini 1.5 Flash

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital

Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el:
Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
A Google fogta a Gemini 1.5 Pro legjobb tulajdonságait, és belepakolta egy olyan mesterséges intelligenciába, ami olcsóbb és egyszerűbb, mint az elődje. Ez lett a Gemini 1.5 Flash.
Magyar idő szerint kedden este startolt el a Google szokásos éves fejlesztői konferenciája, a Google I/O, és ahogy arra előzetesen számítani lehetett, a rendezvény a mesterséges intelligenciát (MI) helyezte a fókuszba. Demis Hassabis, a Google DeepMind vezetője rögtön le is rántotta a leplet egy új MI érkezéséről.
Az újdonság a Google Gemini 1.5 Flash nevet kapta, amit Hassabis szerint a sebességre és a hatékonyságra optimalizálva fejlesztettek ki. A szakember szerint az eszköz kiválóan teljesít a szövegek összegzésében, a dokumentumokon és táblázatokon való munkában és még egy sor más területen is. Hassabis hozzátette, hogy a Google azért hozta létre a Gemini 1.5 Flash-t, mert a fejlesztőknek olyan modellre volt szükségük, amely olcsóbb és egyszerűbb, mint a Pro verzió, amit a vállalat még 2024 februárjában jelentett be.
A Google Gemini 1.5 Pro néven mutatta be az új mesterséges intelligenciát (MI), amelyből elérhetővé tesz ingyenes és előfizetéses verziót is. Utóbbi látványosan nagyobb teljesítménnyel dolgozik.
A Gemini 1.5 Flash ennek eredményeként a Gemini 1.5 Pro és a Gemini 1.5 Nano között helyezkedik el. Utóbbit a kisebb eszközökön végzendő feladatokra méretezte a vállalat, amit az okostelefonok – elsőként a Google Pixel 8 – kaptak meg.
A cég szerint bár a Flash a Pro „könnyített” változata, ugyanoylan erős, mint a nagyobb testvér. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a Pro leglényegesebb funkcióit mind beépítette a vállalat a Flash-be – részletezte a fejlesztést Hassabis. Ennek köszönhetően az újdonság képes egyszerre egy 1500 oldalas dokumentum elemzésére, vagy egy több mitn 30 ezer sorból álló kód analizálására.
A Flash-t nem a felhasználók, hanem a fejlesztők kapják meg, akik aztán ezt felhasználva készítik el a saját MI-eszközüket.
A Google emellett frissítette a Gemini 1.5 Prót is. Ez egyelőre kimerül abban, hogy jobb kódot ír, valamint javult a hang- és képelemzési képessége, a cég azonban azt ígéri, hogy még ebben az évben megduplázza az MI teljesítményét. Ha ez valóban így lesz, akkor kétórányi videót, 22 órányi hangot, több mint 60 000 sornyi forráskódot vagy több mint 1,4 millió szót tud majd egyidejűleg feldolgozni.
Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.
A Google mesterséges intelligencia segítségével lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy rövid videóként feltett kérdéssel próbáljanak meg választ találni a kérdésükre.
Csupán 1 négyzetcentiméteres a Kaliforniai Egyetem kutatóinak új, intelligens szűrője, de képes arra, hogy a mindennapokban demokratizálja…
Felbukkant a közösségi oldalakon egy rövid videó a kínai Ex Robots gyártási folyamatáról. Egyszerre döbbenetes és ijesztő kissé.
További friss állások ›
A Champions of Otherworldly Magic nevű játékot fejlesztő cég egy digitális művészt bízott meg azzal, hogy hozza létre a játékban…
A videójátékosok körében vannak, akik előszeretettel jutnak előnyre némi csalás által. Ezt a vágyat használja ki egy ravasz átverés, amely…
Folytatódnak a bombafenyegetések Szlovákiában: most a Szlovák Műszaki Egyetemet kellett kiüríteni
Új szuperkontinens alakulhat ki, nagyon meg fog változni a Föld, rá sem lehet majd ismerni – videó
Győri Fidesz: Borkai Gyurcsány embere
A kínai médiában simán megírták azt, amit az építési minisztérium nem ismert el, vagyis hogy leállt a Budapest–Belgrád-vasútvonal építése
Folytatódhat a Twin Peaks? David Lynchnek vannak még ötletei
A grúz parlament kedden elfogadta a vitatott külföldi ügynökökről szóló törvényt. Ám hiába tiltakozna az EU, a közös nyilatkozat kiadását Magyarország megakadályozta.
A politológus szerint a Fideszen belül a februári kapkodáshoz képest most nyugodtabbak a kedélyek, és egy jó eredménnyel stabilizálni tudja a helyzetét.

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár
Kávé, kapszulás kávé: kapszulás kávé rendelés

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital