Hírek és minden más

Vagy pislogni fog, vagy még azt sem, ha megnézi, mire képes a Google új mesterséges intelligenciája, az Astra – videó

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital

Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el:
Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
A Google Project Astra néven emlegetett fejlesztése a vállalat egyik legnagyobb durranása lehet a mesterséges intelligencia terén.
Kedden tartotta a Google a szokásos éves I/O fejlesztői konferenciáját, és ahogy arra számítani lehetett, a cég elsősorban a mesterséges intelligenciával (MI) kapcsolatos újdonságokkal rukkolt elő. Sundar Pichai, a vállalat vezérigazgatója beszélt többek között arról, hogy
Ezek mellett egy másik izgalmas fejlesztésről is szó esett: ez a Project Astra. A Google által közzétett videó alapján a fejlesztés rendkívül összetett, mögötte pedig természetesen a Gemini áll. A felvételen az egyik fejlesztő a mobilja kameráján keresztül mutatja meg a rendszernek az irodáját, majd arra kéri, hogy jelezzen, ha lát olyan szerkezetet, ami hangot ad ki magából. Az MI azonnal jelzett, amikor meglátta az asztalon álló hangszórót.
A fejlesztés további érdekessége, hogy ezután el lehetett merülni a részletekben. Az alkalmazásban rajzolt nyíl segítségével az MI azt is megmondta, hogy egy bizonyos része mi célt szolgál a hangszórón, illetve.
CNBC’s Deirdre Bosa joins ‘Power Lunch’ to discuss Google’s latest announcement at its tech event.
A demó további érdekessége, hogy a rendszer – egy bizonyos szintig – képes memorizálni. Amikor a videó egy pontján azt kérdezte a felhasználó, hogy hol felejtette a szemüvegét, a mesterséges intelligencia válaszolt, hogy ott van az asztalon a piros alma mellett – amit néhány pillanattal korábban szintén látott a kamera.
A rendszer emellett képes a való világgal is interakcióba kerülni: nemcsak az alkalmazásban megrajzolt kérdőjelről vagy nyílról tudja, hogy micsoda, hanem arról is, amit egy táblára vagy egy dobozra rajzolva lát.
Hogy pontosan mikor érkezik meg a fejlesztés a felhasználókhoz, egyelőre nem tudni. A Google DeepMind részlegének vezetője, Demis Hassabis szerint egy korai fejlesztésről van szó, ami azonban később mobilokon és okosszemüvegeken is elérhető lesz. Ezen a ponton külön érdekesség, hogy a videóban látott szemüveg valójában egy okosszemüvegnek tűnt. Hogy a Google szeretné-e feléleszteni az egykor piacra dobott Google Glasst, egyelőre nem tudni, de az biztos, hogy egy ilyen szolgáltatáshoz dukálna egy saját eszköz is.
Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.
Az online fizetés térnyerésével a csalók is egyre kifinomultabb módszerekkel dolgoznak. Erre hivatkozva hívja fel a figyelmet az OTP a többlépcsős azonosítási, jóváhagyási folyamatra, mely néhány lépésben beállítható, de cserébe jelentősen csökkenti annak veszélyét, hogy valaki csalók áldozatává váljon. Már csak azért is érdemes a kiberbűnözők ellen jól felkészülni, mert közben ők is erősítenek, például a ChatGPT tudásával.
Bár egyelőre nem az Apple neve jut először az eszébe annak, aki a mesterséges intelligenciáról hall, kétség se lehet afelől…
Német kutatók egy olyan új töltésvezérlő szoftvert fejlesztettek, ami segíthet abban, hogy a lítium-ion akkumulátorokat minél később…
További friss állások ›
A Champions of Otherworldly Magic nevű játékot fejlesztő cég egy digitális művészt bízott meg azzal, hogy hozza létre a játékban…
A videójátékosok körében vannak, akik előszeretettel jutnak előnyre némi csalás által. Ezt a vágyat használja ki egy ravasz átverés, amely…
13 milliárdot szórnak ki vidéki éttermek és kocsmák között a programban, aminek kontójára korábban biliket vettek volna Mészárosék hotelei
Harmincszor annyi pénzből megy rosszabbul a szemétszállítás a Mol égisze alatt
Börtön mellett 10 év eltiltásra is számíthatnak mostantól Romániában az ittas, drogos sofőrök
Tömeges elbocsátás fenyegeti a Műegyetemet, de a kormány a füle botját sem mozdítja
Hajtóvadászatot indítottak a francia rabszállító elleni támadásban kiszabadított Mohamed Amra és segítői ellen
Egy nap sem kellett ahhoz, hogy a kormányzati kommunikáció ráálljon a témára és hergelni kezdjen.
Hogyan szabadította rá Orbán Viktor a mit sem sejtő választókra az ellenzéki összefogás torpedóját?
Úgy tűnik a Miniszterelnöki Kabinetiroda idén még zsírosabb megrendeléseket adott.
Szerinte Magyarországon a virtuális térben zajló polgárháború mindenképpen megfékezendő, ezért törvényjavaslatot sürget a kommentelők ellen.
Mi a kapcsolat az evés és az érzelmeink között? Egészségpodcastunkban az evészavarok témakörét vizsgáltuk Gyányi Andrea klinikai szakpszichológussal.

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár
Kávé, kapszulás kávé: kapszulás kávé rendelés

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital