Hírek és minden más

Hogyan optimalizálhatja működését ma egy kkv?

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital

“A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) rendelkezésre álló legfrissebb adatai szerint ma Magyarországon a foglalkoztatottak száma kb. 4.7 millió fő. Arról friss adat nem áll rendelkezésre, hogy ezen belül mennyien végeznek fizikai munkát, becslésünk szerint ez kb. 2-2,3 millió fő lehet” – mondta el előadásában Zanáné Nemes Ágnes, a HR-FACE ügyvezetője.
A felmérés adatai szerint minden tizedik fizikai dolgozót atipikus formában foglalkoztatnak, és minden huszadik munkaerő-kölcsönzés keretében dolgozik, amely kb. 100-120.000 főnyi munkavállalót jelenthet. Hasonló létszámmal jelentkeznek azok is, akik alkalmi jelleggel dolgoznak, illetve, akik idényjelleggel dolgoznak (egyszerűsített foglalkoztatás keretében).
Összességében a fizikai dolgozók 84%-a rendelkezik „stabilabb” munkaerőpiaci státusszal, dolgozik munkáltatójánál alkalmazottként (általában határozatlan időre szóló munkaszerződéssel) vagy dolgozik magánzóként, önálló vállalkozóként.
A munkaerőpiac nem egy állandó, változatlan terep a kérdezettek számára: minden második munkavállaló tartja valószínűnek azt, hogy vagy önszántából vagy kényszer hatására a közeljövőben váltania kell (pl. megszűnik a cége, elbocsátják, lehet, hogy munkanélkülivé válik, stb.). A fizikai dolgozók 20%-a ezt kifejezetten valószínűnek tartja. Zanáné Nemes Ágnes szerint a legfontosabb a gyorsan változó jogszabályok átültetése a gyakorlatba, amely szinte állandó képzést igényel a bérszámfejtés területén, ráadásul igen nagy felelősséggel jár.
A kkv-knak viszont sokszor nincs ideje és kapacitása ezeknek a változásoknak a követésére, és megfelelő időben történő beágyazására a rendszerbe.
Nehézséget, komoly fennakadást okozhat a bérszámfejtési folyamatokban egy-egy kolléga kiesése, viszont outsourcing esetén a feladatok kiszervezésekor a bérszámfejtő munkatárs pótlása a megbízott cég számára nem jelent problémát, hiszen ott nagyobb létszámú, szakértő csapat dolgozik. Emellett a rendszeres képzések, a szoftverismeretek magas szintje sokkal inkább pontosságot, kiszámíthatóságot jelent.
Az elmúlt időszakban az energiafelhasználás minden vállalkozás számára az egyik legfontosabb kérdéssé vált, leginkább a kb. másfél évvel ezelőtt történt hatalmas árrobbanás következtében. “Ezt a változást mindenki megérezte, a vállalkozások és a lakossági fogyasztók egyaránt. Amikor 200 forint fölé szaladtak a villamosenergia árak, onnantól kezdve mindenki elkezdett foglalkozni az energiával” – hangsúlyozta Szalai Sándor, az E.ON Energiamegoldások KKV értékesítési vezetője.
Ami igazán bevésődött az ügyfelek fejébe, az az ellátásbiztonság, hiszen addig senkiben nem fordult meg, hogy nem lesz árama vagy gáza, hogyha fizeti a számlát. “Ebben az időszakban viszont egyértelműen megjelent az, hogy voltak kisebb kereskedők, akik kirakták a portfólióból az ügyfeleket, és azért nem volt könnyű új kereskedőt találni, hiszen még a nagykereskedők sem kötöttek új szerződéseket, olyan hatalmas kockázatok voltak a piacon” – tette hozzá. 
A vállalkozók döntéseit ezért ma már nem elsősorban az ár, hanem a megbízhatóság vezérli,
olyan kereskedővel szeretnének együttműködni, akivel hosszú távon tudnak szerződni, és ha nagy baj van, a szolgáltató akkor is biztosítja az adott vállalkozás energiaellátását.
“Az ügyfelek védelmében úgy döntöttünk, hogy az E.ON mindenkivel tőzsdei árindex szerződéseket fog kötni. Akik ránk hallgattak, azok rengeteg pénzt tudtak megspórolni, ugyanis a tőzsdei áremelkedéssel, ahogy esett az energia árgörbe, hónapról hónapra egyre kevesebbet és kevesebbet kell fizetni a mai napig” – emelte ki Szalai Sándor.
A vállalati panelbeszélgetés moderátora, Póka Valentin, a Coface országigazgatója elmondta, hogy a nem kereskedelmi banki, hanem a vállalatok közti, egymás közti finanszírozások aránya Magyarországon is többszörös nagyságrendet jelent. “Amikor arról beszélünk, hogy a szállító elvárja az ESG-megfelelést, és azon felül egyébként finanszírozni tudja az adott vállalkozást azzal, hogy halasztott fizetést, vagy ma már nagyon sokszor konkrétan forrást is ad, annak meg kell tudni felelni. De nagyon kevesen gondolnak abba bele, hogy ez konkrétan mivel jár, tehát ez konkrétan azt jelenti, hogy nem 5%-ot, de általában 0 forintot kérnek el ezekért a vállalatok.”
Az elmúlt évek és a jelenlegi időszak kihívásaival kapcsolatban Nagy László, a VisibleCrossing ügyvezetője elmondta, hogy egyre nehezebben találnak megfelelő felkészültségű mérnököket, szakembereket. “Most végeznek azok az évfolyamok, akik online oktatásban vettek részt 2 évig, náluk teljesen hiányzik a proaktivitás, nem könnyű a végzős diákokat bevonni a fejlesztéskbe.”
Jó néhány éve már a saját bevételeikből fejlesztenek, viszont idén elindulnak GINOP és EU-s pályázatokon is, elsősorban munkahelyteremtő és -megtartó, valamint kapacitásbővítő fejlesztésekre szeretnének pályázni.
Márkus Gábor, a PAKOLE Szerviz ügyvezetője a panelbeszélgetésen elmondta, hogy ki tudták használni az elmúlt időszakot, hogy különböző fejlesztéseket valósítsanak meg. A zöld átállás az egyik legfontosabb folyamat, ezért további fejlesztéseket terveznek a hőszivattyús technológia irányába. A fejlesztéseiket nagyrészt saját maguk finanszírozták, de már elkezdtek bevonni különböző támogatott hiteleket is
A hibrid működés az esetükben is megmaradt bizonyos irodai területeken, viszont alapvetően a cég berendezkedése a jelenléten alapul, hiszen ott kell lenni a gyártásnál, a kivitelezésnél és a beüzemelésnél is.
Juhász Sándor Péter, az iKont ügyvezetője szerint a hibrid munkavégzés lehetőségét meg kell tartani, ami az építőiparban leginkább az adminisztrációs területen dolgozó kollégák esetében valósítható meg. A költségoptimalizálás továbbra is jelentős szempont, hiszen az elmúlt időszakban nagyon kevés projekt volt, amiben részt tudtak volna venni. 
“Komoly problémát a megfelelő felkészültségű munkavállaló megtalálása és alkalmazása, a bérek ráadásul olyan mértékben megemelkedtek, amely lekövetése hatalmas kihívás a cégek számára.”
Domokos Tamás, a Kodolányi János Egyetem Fenntartó Tanácsának elnöke szerint a tudásgazdaságot tönkrevágta a Covid, megszűnt a hallgatói-oktatói mobilitás. Mostanra kezd normalizálódni a helyzet, de nem abban a formában, ahogy azt várták, nem sikerült visszaépíteni az intézmények külföldi piacát.
A hazai hallgatói piacot azonban sikerült újraépíteni, szeptembertől például a Kodolányi János Egyetemen már közel 5000 fő lesz a hallgatói létszám.
“Azok a képzési programok, amelyek igényelnék a prémium oktatói és hallgatói réteget, az egyetemi szocializációt, egy munkahelyhez hasonló légkört, kooperációt, az online oktatás keretei között nem működtethetőek, viszont nagyon nehéz a visszaállás” – tette hozzá Domokos Tamás.
Képek: Todoroff Lázár/Portfolio
Címlapkép forrása: Portfolio
Javul a hangulat.
Cikkünk folyamatosan frissül.
Az ukrán hadsereg mindent megtesz.
Vannak még megoldandó akadályok a tömeges elterjedés előtt.
Gerendai Károly vette meg.
Itt vannak a részletek.
Nicosiában 43 fok volt.
Végül elhasalt az előterjesztés.
Világszerte számos helyen komoly gondot jelet a túlsúlyosság, a magyar lakosság több mint fele is küzd ezzel a problémával….
A véleményeket 2024. május 26-ig várták.
A ViDA (VAT in the Digital Age, azaz Áfa a Digitális Korban) egy jogalkotási csomag, melyet az Európai Bizottság eredetileg…
A kódtörőből hedge fund hőssé váló Jim Simons a világtörténelem egyik legsikeresebb befektetője. Cége, a Renaissance…
Akinek telekomos előfizetése van, néhány napja észrevehette, hogy a telefonja már az 5G hálózatra csatlakozik (ha…
A jegybanki alapkamat majdnem a felére, 13 százalékról 7,25 százalékra csökkent 2022 szeptembere óta Magyarországon….
A tradwife influenszerek a hagyományos nemi szerepeket és családi életet népszerűsítik. A közösségi médiában…
Az MI Rendeletre való felkészüléshez kapcsolódó sorozat 2. részében az MI Rendelet hatályával foglalkozom, azaz…
Ahogy a beejegyzés alatti megjegyzés is szólt, lefordult a piac, éppen nem érte el az alsó célzóna alját. A várakozások…
Hogy teljesített a szektor tavaly?
Háborús aktualitásokról volt szó többek között a hétfői Checklistben.
Változik hazánk besorolása?
Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.
A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen
Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.
Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár
Kávé, kapszulás kávé: kapszulás kávé rendelés

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital