Hírek és minden más

Kivéreztette a vágóhidakat a beszakadó fogyasztás, Csányiék legalább az árbevételt növelni tudták 

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital

Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el:
Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Satuba szorultak a vágóhidak: drágán vették és dolgozták fel a sertéshúst, de eladni nyomott áron voltak kénytelenek. Csányi Sándor MCS Vágóhíd Zrt.-je legalább árbevételét növelni tudta, de így is messze van még Piero Pini olasz húsmágnás Hungary Meat Zrt.-jétől. A két cég milliárdos nagyságrendű vesztesége közel azonos.

Talán a sertéstermékpálya legkedvezőtlenebb szegmense volt tavaly a vágás-darabolás – ezzel a drámai felütéssel indítja a vágóhidak nehéz helyzetét elemző mai cikkét az Agrárszektor. A lap szerint míg a sertéstartók az olcsóbb takarmányáraknak örülhettek, 
a vágóhidak a magas sertésár mellett sem tudták érdemben emelni az átadási áraikat.
Drágán vették az élő sertést, miközben magas volt az energia- és bérköltségük, az ezekkel járó pluszkiadásokat viszont nem tudták érvényesíteni az alacsony feldolgozottságú hús árában: 
bezuhant a lakossági fogyasztás, és ellenállt a kereskedelem is.
A Csányi Sándor OTP-vezér érdekeltségébe tartozó MCS Vágóhíd Zrt. (borítóképünkön) árbevételét ugyan közel hetedével, 80 milliárd forintra tudta növelni, de veszteséges lett: a 2022-es 750 millió plusszal szemben 1,78 milliárd forintos mínuszban zárt tavaly.
A többek között adócsalás miatt vád alá helyezett olasz húsmágnás, Piero Pini vágóhídjának, a Hungary Meat Kft.-nek az árbevétele ugyan 300 milliós mínuszba fordult, de 92,2 milliárdos összértékét tekintve maga mögé utasította Csányi mészárszékét, viszont nyereséget nézve maga is mínuszban zárt: a 2022-es 103 milliós nyereséggel szemben tavaly 1,8 milliárdos veszteségről számolt be.
A húspápa 2021-ben hagyta el Magyarországot, itthon többek között bűnszervezetben elkövetett adócsalással vádolják, óvadék ellenében szabadult. Erre a jelek szerint Spanyolországban – ahol szintén van húsfeldolgozója – egyelőre nem volt lehetősége, péntek óta ül előzetes letartóztatásban.
* * * Támogatott hitel vállalkozások számára
A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.
Párhuzamos valóságot teremtett az olvasóknak a cenzúravezérelt magyar sajtó. Most azt idézzük fel, ahogyan 80 éve, a D-nap idején írtak…
A ferihegyi reptér állami kézbe kerülése alkalmából tesszük közzé ismét néhány hónappal ezelőtt, 2024. január 18-án megjelent cikkünket…
További friss állások ›
Az államfőmegfosztási eljárásról, a Fidesz „gyermekvédelmi” javaslatairól és az Alaptörvény-módosításról is a jövő héten szavaz a parlament
Gyurcsány Ferenc lakótelepen bömböltetett tévé példáján mondta el, miről szól a szuverenitás és az önkormányzati választás
Süddeutsche Zeitung: Magyar Péter azt használja ki, hogy ismeri a rendszer trükkjeit
Németh Balázs 32 millió forintot kapott tavaly az atlétikai vébé szervezéséért
Idegesítik a műanyag palackhoz rögzített kupakok? Akkor csak figyeljen, mi lesz július 1-jétől
Végül 3,1 milliárd eurót fizetett a kormány, ez mai árfolyamon 1209 milliárd forintnak felel meg.
A rendőrség szeméremsértés miatt nyomoz, a gyanúsítottat azonnal elbocsátották.
Évek óta pusztulnak az ültetvények a világ két legnagyobb narancsexportőr országában, de az idei krízis lehet az eddigi legnagyobb.
Vladimir Putyin orosz elnök bejelentette, Moszkva fontolóra veszi, hogy nagy hatótávolságú fegyvereket szállítson a világ azon részeibe, ahonnan az orosz eszközökkel érzékeny csapást lehet mérni az Ukrajnát katonai felszerelésekkel ellátó nyugati államokra.
A 18 éves Fenyő Noah két idényre szóló megállapodást kötött a német csapattal, ami egy további évre szóló opciót is tartalmaz.

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár
Kávé, kapszulás kávé: kapszulás kávé rendelés

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital