Hírek és minden más

Rákapcsoltak a tőzsdék

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital

Az S&P 500 1,2%-kal, a Nasdaq 2%-kal emelkedett szerdán. Ezzel mindkét index új rekordot ért el. A Dow lemaradó volt, 0,3%-kal került feljebb.
A Nasdaq emelkedésében nagy szerepet játszott, hogy az Nvidia több mint 5%-kal került feljebb.

Továbbra is emelkedést mutatnak a vezető tőzsdeindexek az Egyesült Államokban. A Dow 0,15%-os pluszban, az S&P 500 közel 1%-os emelkedésben van, míg a Nasdaq 1,7%-kal került feljebb.
A Dow 0,1%-kal, az S&P 500 0,8%-kal, míg a Nasdaq 1,4%-kal emelkedik.
A ma délután 4-kor közölt ISM BMI szerint az amerikai szolgáltatószektor bivalyerős volt májusban, ami felveti a kérdést, hogy a Fed mikor kezdheti a kamatcsökkentéseket.
A nyitást követően a Nasdaq 0,7, az S&P 500 0,4, a Dow Jones pedig 0,1 százalékos pluszban van.
A vezető európai részvényindexek közül a DAX és a CAC is egyaránt 1,2, a FTSE pedig 0,5 százalékos pluszban van szerda délután.
Hamarosan Amerikában is kinyitnak a tőzsdék: a határidős részvényindexek jelenlegi állása alapján a Nasdaq 0,7, az S&P 500 0,4, a Dow Jones pedig 0,3 százalékos pluszban nyithat.
A kereskedési idő felénél közel 1 százalékos pluszban van a BUX. A blue chipek közül a Telekom a legjobban teljesítő, a mostani emelkedéssel pedig ismét megpróbálkozhat az 1000 forintos szint áttörésével az árfolyam.
Ahogy arról a Portfolio is beszámolt, mától a 431,98 forintos osztalékszelvény nélkül forognak a Richter papírjai. A szelvényvágás ellenére alig 170 forinttal marad el a cég részvényeinek értéke a tegnapi záróárhoz képest.
A kifizetés 2024. június 13-án kezdődik.
Két ma megjelent bejelentés alapján átrendezte OTP-részvényeit Nagy György, az OTP igazgatósági tagja.
A tajpeji Computex technológiai konferencián Pat Gelsinger, az Intel vezérigazgatója elmondta, hogy céljuk, hogy ismét ők legyenek a világ vezető chipgyártója, ebben pedig a nemrég bemutatott új Xeon 6 nevű processzoruk és az amerikai támogatások is segíthetik a vállalatot – írja a CNBC.
Egy kis amerikai regionális bankot, az Axos Financial-t vette célpontba a Hindenburg Research, a shortos cég szerint komoly bajok vannak az Axos kockázatkezelésével és hitelportfóliójával.
A Magyar Telekom a legjobban teljesítő blue chip szerda délelőtt a magyar tőzsdén. A cég papírjai 1,3 százalékos pluszban vannak jelenleg, ezzel pedig ismét az 1000 forintos lélektani szintet közelíti az árfolyam.
A kereskedés eddigi részében több mint 112 milliárd forint értékben cseréltek eddig gazdát, ami minimálisan ugyan, de magasabb az elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalmához viszonyítva. Ezzel jelenleg a Magyar Telekom a 3. legforgalmasabb részvény a Budapesti Értéktőzsdén az OTP és a Richter után.
A nyitást követően a vezető európai börzék közül az angol FTSE 0,3, a francia CAC 0,4, a német DAX pedig 0,5 százalékos pluszban van.
A nyitást követően a BUX 0,4 százalékos pluszban van, a blue chipek közül:
Egy amerikai bíróság arra kötelezte korábban a Bayert, hogy 2,25 milliárd dollár kártérítést fizessen egy amerikai férfinak, aki azt állította, hogy a német cég Roundup nevű gyomírtója miatt lett rákos. Egy másik amerikai bíróság most úgy döntött, hogy “csak” 400 millió dollár kártérítést kell fizetnie a Bayernek, írja a Reuters.
Tovább vette kedden saját részvényeit az OTP, ezúttal több mint 900 millió forint értékben.
Elon Musk úgy saccolja, hogy csak idén 3-4 milliárd dollárért vásárol Nvidia chipeket a Tesla. Közben az is kiderült, hogy több ezer Nividia-chipet irányítanak át a Teslától Musk más vállalkozásaihoz, az X-hez és az xAI-hoz, írja a CNBC.
Egy új amerikai tőzsdét hoznának létre Texasban, a TXSE honlapja szerint az új platform egy teljesen elektronikus, nemzeti értéktőzsde lesz, ehhez pedig 120 millió dollárt gyűjtöttek össze befektetőktől.
Ma megismerjük a magyar külkereskedelem első becslését az áprilisi hónapból. Az USA-ban jön egy újabb BMI-adat, de nagyobb piacmozgató hatása lehet az ADP munkaerőpiaci mutatójának. Kínából szintén BMI érkezik.
Címlapkép forrása: Shutterstock
Felminősítette a Citi a lengyel LPP részvényeit, miután múlt pénteken, ahogy arról a Portfolio is beszámolt, az amerikai Hindenburg Research támadást indított a cég ellen.
A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ
Hírfolyamunk az ukrajnai háborúról percről percre.
Dróntámadás érhette a Rosztovi területet.
A Dohányboltellátó forgalma ezer milliárd fölé nőtt.
Javul a hangulat.
Cikkünk folyamatosan frissül.
Az ukrán hadsereg mindent megtesz.
Vannak még megoldandó akadályok a tömeges elterjedés előtt.
Gerendai Károly vette meg.
A ViDA (VAT in the Digital Age, azaz Áfa a Digitális Korban) egy jogalkotási csomag, melyet az Európai Bizottság eredetileg 2022. december 8-án terjesztett elő. A csomag célja, hogy alapjaiban mode
A véleményeket 2024. május 26-ig várták.
A kódtörőből hedge fund hőssé váló Jim Simons a világtörténelem egyik legsikeresebb befektetője. Cége, a Renaissance Technologies az amerikai piac egyik legjobban teljesítő befektetési szol
Akinek telekomos előfizetése van, néhány napja észrevehette, hogy a telefonja már az 5G hálózatra csatlakozik (ha van a környéken 5G). A Telekom megpróbálja az 5G szolgáltatást valami exkluz
A jegybanki alapkamat majdnem a felére, 13 százalékról 7,25 százalékra csökkent 2022 szeptembere óta Magyarországon. Elemzők június végére a 6,5-7 százalékos irányadó rátát is elképzelh
A tradwife influenszerek a hagyományos nemi szerepeket és családi életet népszerűsítik. A közösségi médiában megjelenő tradwife-ok ugyanakkor nem is állhatnának távolabb a háztartásbeli s
Az MI Rendeletre való felkészüléshez kapcsolódó sorozat 2. részében az MI Rendelet hatályával foglalkozom, azaz azt vizsgálom meg részletesebben, hogy milyen személyi, területi és tárgyi h
Ahogy a beejegyzés alatti megjegyzés is szólt, lefordult a piac, éppen nem érte el az alsó célzóna alját. A várakozások szerinti új csúcs megérkezett, ahogy a divergencia is.A legfőbb kérd
Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.
Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.
Hogy teljesített a szektor tavaly?
Háborús aktualitásokról volt szó többek között a hétfői Checklistben.
Változik hazánk besorolása?
Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.
Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár
Kávé, kapszulás kávé: kapszulás kávé rendelés

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital