Hírek és minden más

Szegénységről Méltósággal Sajtódíjat kaptak a Telex videósai

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital
Menü
Kereső
2024. június 4. – 19:26
Másolás
4302
Kedd délután az Esély Labor Egyesület – az Átlátszó, az Erste Stiftung és az ELTE BTK Média és Kommunikáció Tanszék közreműködésével – nyolcadik alkalommal is kiosztotta a Szegénységről Méltósággal Sajtódíjat.
A Print/Online kategória különdíját kollégáink, Fábián Tamás, Halász Júlia és Szilli Tamás nyerte. Ózdi riportjukban a Van Helyed Alapítvány komplex fejlesztési programját mutatták be. A zsűri értékelése szerint a videó egy település példáján keresztül érzékletesen ragadja meg az oktatási rendszer strukturális problémáit, felvetve azt is, hogy egy civil szervezet hogyan próbálja meg ellensúlyozni ezeket a hatásokat nap mint nap.

A Van Helyed Alapítvány szakmai vezetője, Bódis Kriszta a kilencvenes években kezdte el munkáját Ózd legreménytelenebb roma telepén, a Hétesen.
Magyarországon jelenleg 1200 nyomortelep van, ahol gyerekek tömegei nem férnek hozzá a minőségi oktatáshoz, neveléshez. A szegénység újratermelődik, és ezt az ördögi kört csak rendszer szemlélettel és minőségi oktatással lehet megszakítani, mondta Bódis Kriszta. Ezért a Van Helyed egy oktatásközpontú rendszer modelljét építette ki Ózdon, ahol 16 szegregátumban vannak jelen. A Van Helyed Rendszer a családok és a közösség bevonásával, magzati kortól az egyetemig biztosít egyenlő hozzáférést a tudáshoz és javakhoz. A VHR-ben patronáltak 100 százaléka befejezi az általános iskolát (szemben az országos 70 százalékkal) 100 százalékos a továbbtanulás, (szemben a 2 százalékos régiós mutatóval), a VHR-ben 95 százalék el is végzi a középiskolát (szemben a 30 százalékos régiós mutatóval). 50 százalék felsőoktatásban tanul tovább (szemben az országos 1,4 százalékkal).
Print/Online kategóriában az első díjat Iliás-Nagy Katalin, a WMN.hu munkatársának a „A felnőtt lét szabadsága nem más, mint a kaja kurva sok sajttal” – Interjú Lakatos István képregényrajzoló-íróval című anyaga nyerte. A TV/Video kategória első díját a Szabad Európa munkatársai (Báthory Róbert, Gold Attila, Németh Balázs) nyerték A borsodi falu, ahol a gyerekek ellógott óráiért szüleik a szabadságukkal fizetnek című videóért. A zsűri különdíjjal jutalmazta még a HVG-s Serdült Viktoria és Fazekas István Pokolinak hívta mindenki, de itt az ideje, hogy ezt elfelejtsük – a veszprémi Torony átalakulása című anyagát.

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár
Kávé, kapszulás kávé: kapszulás kávé rendelés

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital