Hírek és minden más

Orbán a reptérről: Nem államosítottuk; Orbán Szentkirályiról: Ő győzött meg a visszalépésről

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital

Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el:
Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
A kormányfő fejet hajtott a főpolgármester-jelölt akarata előtt.
Orbán Viktor miniszterelnök a TV2 Tények című műsorának vendége volt, ahol Gönczi Gábor műsorvezető először a háborúról kérdezte a kormányfőt. „Ha visszagondolunk a két évvel ezelőtti helyzetre, akkor még csak arról volt szó, hogy sisakokat küldenek a frontra, most viszont már tankokat, vadászbombázókat és emberi élet kioltására alkalmas fegyvereket adnak az ukránoknak. Centikre vagyunk attól, hogy amerikai katonák jelenjenek meg az ukrán fronton” – jelentette ki Orbán, aki szerint az a baj, hogy Brüsszel akarja ezt a háborút, mert azt hiszik, hogy le lehet győzni Oroszországot.
„Az utolsó előtti pillanatban vagyunk, még mielőtt vissza lehetne fordítani a folyamatot, háborús pszichózisban vagyunk” – vélekedett a kormányfő, aki szerint Brüsszelben és Washingtonban van szükség változásra. „Mi egyedül Brüsszelben tudunk változást elérni, mert jönnek az EP-választások. Ha jól látható különbséggel meg tudjuk nyerni a választást, több lesz a békepárti, mint a háborúpárti képviselő, akkor Brüsszelt le lehet lassítani, talán meg is lehet állítani” – mondta Orbán, majd megismételte sokadszor is a kormánypárt üzenetét, hogy az idei EP-választás háborúról vagy békéről dönt.
A sorkatonaság visszaállításáról azt mondta Orbán, lehet látni, hogy minden országban napirenden van, és vannak, akik szerint egy összeurópai hadseregbe kéne őket besorozni. A miniszterelnök úgy fogalmazott: „Bízok benne, hogy megengedhetjük magunknak azt a luxust, hogy egy ilyen háborús időben nem kell visszavezetni a sorkatonaságot. Arról végképp nem lehet szó, hogy magyar fiatalokat más hadseregbe sorozzák be. Olyanról lehet szó, hogy a NATO-ba felajánlunk közös katonai egységeket, de egy harmadik ország területén nem hajthatunk végre hadműveleteket, pláne nem Ukrajnában.”
Amint azt mondta, a közös NATO-akciókból kimaradni erő kérdése. A probléma az, hogy az ezeréves történelem során volt egy első és egy második világháború, amibe a gyengeség miatt nyomták bele az országot. Orbán úgy véli, ha az emberek támogatják a kormányt, akkor elég erős lesz ahhoz, hogy megvédje a magyarokat.
Orbán szerint nem a párthovatartozás számít, hanem az, hogy háború vagy béke lesz. Szerinte abból lehet baj, ha nem erősítik meg a választók a kormányt. Gönczi a legjobb forgatókönyvről is kérdezte, amiről Orbán azt mondta, hogy a kiindulópont, hogy minden háború emberi döntések következménye. „Tudjuk, kik döntenek, őket kell befolyásolni. Az USA elnökét és a nagy európai államok vezetőit. Őket kell befolyásolni, és ha ez megtörténik, akkor 24 órán belül tűzszünet lehet a frontvonalon” – jelentette ki a miniszterelnök, megjegyezve, hogy Trump 24 óra alatt elhozná a békét.
Az önkormányzati választás kapcsán elmondta, hogy akcióképes, tenni akaró, elkötelezett polgármesterekre van szükség. Ha jó vezetőket választunk, jó lesz a helyzet, ha nem, akkor nem.
Gönczi Szentkirályi visszalépéséről is kérdezte, hozzátéve, hogy „nagyon sikeres és szép kampányt” vitt végig a Fidesz főpolgármester-jelöltje. Orbán arról beszélt, hogy Szentkirályi meggyőzte őt a visszalépés helyességéről, majd behozta a háborús narratívát ide is: „Mi, akik nem vagyunk a frontvonalban, arra hallgatunk, aki épp harcol, és felméri a helyzetet”.
„2010-ben a bankok többsége, média többsége, kereskedelmi üzletláncok többsége, reptér nem állami tulajdonban volt”, de Orbán szerint van, aminek jobb helye van magyar kézben, ilyen a reptér is. Ideje, hogy végre jó tulajdonos, jó menedzsment legyen. „Nem vagyunk kommunisták, nem államosítottuk, fizettünk érte” – jelentette ki. A kormány nem tud repteret működtetni, a világ egyik legjobb repteret üzemeltető cégét, a franciákat vontuk be, fényes jövő előtt áll a reptér.
Végül a labdarúgó-Európa-bajnokságról is kapott egy kérdést. Orbán mindig a bizakodók közé tartozott, ezért úgy véli, mindhárom meccset meg lehet nyerni és el is lehet veszíteni, nem szabad irreális elvárásokat támasztani a csapat elé. Mint szurkoló azt várja, hogy küzdjön a csapat.
A lengyel művész generációjának legfontosabb zongoristái közé tartozik. Új albumának dalsorrendjében van népszerű és teljesen formabontó mű…
Ha a trendvonalakat meghúzzuk, és hiszünk a HVG politikai elemző újságíróinak, akkor a vasárnap esedékes önkormányzati és európai…
További friss állások ›
Figyelmeztet az OTP: Limitemeléssel és mobilbankos regisztrációval próbálkoznak a csalók
Macron nemzetközi koalíciót szervez katonai kiképzők küldésére Ukrajnába
Nemzetközi lapszemle: Európa a démonaival harcol, soha nem volt még ilyen fontos az EP-választás
Péntek délutánra visszaerősödött a forint, 389 alatt is járt az euró – frissítve
Ördög és pokol: teszten a villany nélküli biturbó V8-as, 100 milliós Mercedes-AMG GT
A zászló csak 4 ezer.
Steve Clarke, a magyarokkal azonos Európa-bajnoki csoportban szereplő skót labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős…

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár
Kávé, kapszulás kávé: kapszulás kávé rendelés

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital