Hírek és minden más

Péntek délutánra visszaerősödött a forint, 389 alatt is járt az euró

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital

Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el:
Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Az e heti mélyrepülését sikerült péntekre korrigálnia a forintnak.
Bár ismét gyengüléssel kezdte a pénteket a forint, és kezdetben úgy tűnt, hogy nem tudja tartani a csütörtök délutáni 390 alatti szinteket az euróval szemben, kora délutánra már a 389 alá is benézett, negyed háromkor 388,73 forint volt egy euró.
Valamivel két óra után egy dollárért 356,88 forintot kértek, míg a svájci frankért 401,04 forintot kellett fizetni a nemzetközi devizakereskedelemben. Ez biztos fordulatnak látszik azután, hogy reggel hétkor a dollár még 358,09 forint körül mozgott, a svájci frank jegyzése pedig 402,25 forint volt.
Frissítés: 14:30 körül napvilágot láttak az amerikai munkaerőpiaci adatok, amelyek a vártnál sokkal erősebbek lettek, azaz az elemzők által vártnál jóval több új munkahely jött létre Amerikában májusban, ami erősödő gazdaságra utal. Mindez a piaci elemzők szerint lehetőséget ad a Fed számára, hogy a gazdaságélénkítés helyett az infláció csökkentésére fókuszáljon, ami csökkenti a szeptemberi kamatcsökkentésre vonatkozó várakozásokat. A lassabb kamatcsökkentés a dollár erősödéséhez vezet, míg a feltörekvő devizák, köztük a forint gyengülését eredményezik. Ennek eredménye, hogy pénteken négy óra körül ismét 390 fölé került az euró–forint-árfolyam.
Az év eleji kezdésnél a forint 1,7 százalékkal áll gyengébben az euróval, 3,1 százalékkal gyengébben a dollárral és 2,5 százalékkal áll erősebben a svájci frankkal szemben.
A mostani forinterősödés azt követően érkezett, hogy kedd kora este a forint euróval szembeni árfolyama már a 393,3-as szintet is megközelítette, túllépve az egyhavi mélypontját is. A megelőző napokban is a 390-es határ környékén ingadozott az euróval szembeni árfolyam, először múlt héten pénteken csak pár percre gyengült eddig a szintig, hétfőn azonban már többször is átütötte a lélektani határt.
Bár a héten látott mélyrepülés során egyszer sem gyengült a március–áprilisi 394-398-as szintekig, de ahhoz képest már érezhető a gyengülés, hogy májusban szinte végig 385 környékén volt az euróval szembeni árfolyama.
A forint mai erősödésére hatással lehet az is, hogy csütörtökön kamatot vágott az Európai Központi Bank, amire öt éve nem volt példa. A rekordmagas négy százalékról 25 bázisponttal, 3,75 százalékra csökkentette az irányadó rátát. Bár a lépés korántsem volt váratlan, a forintra így is pozitívan hatott.
A közeljövőben az is hatással lehet a forint árfolyamára, hogy a feltehetőleg újra kicsit megugró inflációra hogyan reagál majd az MNB. A hazai jegybank május végén tartotta az utolsó előttinek szánt alapkamat-csökkentését, a kamatokat már hónapok óta óvatos ütemben csökkentgetik. Az ígéret szerint június végéig, aztán majd kiderül, hogyan tovább.
Elsőre biztatónak tűnik az áprilisi ipari termelés nyers adata, amely 6,4 százalékos bővülést mutat, csakhogy idén 3-mal több munkanap volt ebben a hónapban. A munkanaphatástól megtisztítva már 2,4 százalékos a csökkenés éves, és 0,7 százalékos havi alapon.
Sorozatunk rendhagyó részében a normandiai partraszállás 80. évfordulójára való tekintettel kilépünk a magyar történelem keretei közül és…
Fontos részleteket kikerülő béketervet jelentett be Joe Biden amerikai elnök a gázai háború lezárására. A tartós tűzszünetet akadályozzák…
További friss állások ›
Orbán világháborút vizionál, amit szerinte most a választáson, meg majd ősszel Trump győzelmével lehet csak megakadályozni
Az ügyészség elutasította Dobrev Klára feljelentését Sulyok Tamás ellen
Ezekre az arcokra szavazni kell, vagy gazdit keresnek? – a Duma Aktuál a választási plakátokról
A magyarok nagy része nem nézi jó szemmel, hogy a kormány szoros kapcsolatot ápol Oroszországgal
A boldog párkapcsolat titkai között van egy, ami teljes egészében rajtunk múlik
A kormányfő fejet hajtott a főpolgármester-jelölt akarata előtt.
A szóban forgó befektetési alap másik cégét egy kormányzati támogatással tervezett vegyianyag-elosztó építésével összefüggésben is emlegették.
A főpolgármester első választókkal a háta mögött jelentkezett be az ATV-be.
Azt is elárulta, hogy Izrael ellen nem lép pályára Dárdai Márton és Loic Nego.

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár
Kávé, kapszulás kávé: kapszulás kávé rendelés

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital