Hírek és minden más

Sok iPhone-os várja a hétfőt, de lehet, hogy szinte mindegyikük hiába

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital

Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el:
Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
A régebbi készülékek tulajdonosai lehet, hogy hiába várják az Apple mesterséges intelligenciás újdonságai, a legfrissebb értesülések szerint a tavalyi Pro modellnél korábbi iPhone-okon nem élesítik őket.
Kevesebb mint egy hét van hátra az idei WWDC-ig, melyen az Apple kiteríti a lapjait, és bemutatja a soron következő operációs rendszereit – így az iOS/iPadOS 18-at is.
Az már gyakorlatilag nyílt titok, hogy az esemény középpontjában az a mesterséges intelligencia lesz, melynek bemutatásával az Apple egy kicsit megcsúszott: a ChatGPT-t 2022 novemberében adták ki a publikumnak, azóta pedig szinte minden nagy techcég kiadta a saját megoldását. Kivéve az Apple.
Ugyan a cég az elsők között be hasonló digitális asszisztenst 2011-ben (Siri), ez azóta nem fejlődött érdemben, és mára kifejezetten buta lett a konkurensekhez mérten.
A június 10-i eseményen várhatóan egy sor MI-újítás mellett a Sirit is felturbózzák a legfejlettebb mesterséges intelligenciával: Mark Gurman, a Bloomberg szakírója szerint a felokosított asszisztens képes lesz irányítani az iPhone egyes részeit – alkalmazásait, funkcióit –, bár a külső fejlesztők appjait nem, és egyszerre több parancsot sem fog tudni feldolgozni.
Egyértelműnek tűnik, hogy az Apple kissé le van maradva (szebben fogalmazva: inkább kivár) a mesterséges intelligencia mobilos alkalmazásában. Felhasználói viszont igényelnék, ha részesülhetnének az MI különféle funkcióiból. Talán ez is magyarázza azt, hogy a cupertinóiak most nem kisebb nevekkel tárgyalnak ez ügyben, mint a Google és az OpenAI.
Egyes MI-funkciók az eszközön futnak majd, míg mások szükségszerűen a felhőben. De jó eséllyel sokan ki fognak szorulni a körből, akik nem a legújabb eszközökkel rendelkeznek: iPhone 15 Pro és M4 processzorral szerelt iPad Pro lesz szükséges egyes MI-funkciókhoz, írja a Gizmodo.
Természetesen ez még nincs kőbe vésve, és bizonyára azok is kapni fognak új funkciókat, akik nem a legújabb iPhone-okkal rendelkeznek. A mesterséges intelligencia eszközön történő futtatása azonban hardverigényes folyamat, így reálisnak tűnik a korábbi eszközök kihagyása.
Június 10-én minden kiderül, de a bemutató még nem jelenti majd az új rendszerek érkezését: néhány hónapos tesztidőszak következik, és várhatóan ősszel fut be az új funkciókat hozó iOS 18.
Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.
Nem kicsit, nagyon kockáztat a magyarországi vállalkozás, amelyik elkönnyelműsködi a kibervédelmet. A nagyobb gond az, hogy nemcsak a cég, hanem összes ügyfele is pórul járhat. A szakértők által évek óta szajkózott gondok most már kezdenek élesbe fordulni, egyre több magyar vállalkozás ismeri el: adatbajba keveredett.
A NASA öt nap alatt készítette el szuperszámítógépével azt a szimulációt, ami egy 4,3 millió naptömegű szupermasszív fekete lyukhoz való…
Különös járvány ütötte fel a fejét az angliai Yorkshire-ben, amit a kutatók a 2020 és 2022 közötti időszakban egyértelműen…
További friss állások ›
Egyre több játék közül válogathatnak a Netflix előfizetői, ezúttal már olyanok is érkeznek, melyek a platformon elérhető tartalmakhoz…
Hamarosan már asztali számítógéppel is használni lehet a PS VR2-t, a PlayStation játékkonzolhoz fejlesztett virtuálisvalóság-kiegészítőt.
Mindent teljesen lekapcsolnak: Megszűnik az OTP egyik applikációja
Bőven 70 millió forint felett nyit Magyarországon az első hibrid Porsche 911
Péntek délutánig léphetnek vissza a jelöltek, ha mégsem indulnának a vasárnapi választáson
„A Fideszben a nők eldobható reklámarcok” – Szentkirályi Alexandra emlékére – SzavazóFülke #14
Már csak ez hiányzott: átugorhatatlan reklámok jöhetnek az Instagramba
A zászló csak 4 ezer.
Steve Clarke, a magyarokkal azonos Európa-bajnoki csoportban szereplő skót labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős…

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár
Kávé, kapszulás kávé: kapszulás kávé rendelés

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital