Hírek és minden más

Megvannak az első részvételi adatok, kiemelkedően magas a részvételi arány

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital
Menü
Kereső
2024. június 9. – 07:08
frissítve
2024. június 9.
Másolás
Cikkünk folyamatosan frissül!
Presinszky Judit
Egészen a legutolsó napokig kellett várni arra, hogy Szentkirályi Alexandra visszalépésével valami igazán érdekes történjen a kampányban. Senkiről nem került elő jachtozós videó, senki nem csúszott le egy ereszen. Voltak persze próbálkozások a Varga Judit-interjúval, Magyar Péter hangfelvételével és a DK sulyokozásával, de inkább a villanykörték és távirányítós kisautók vitték a prímet. Cikkünkben felidézzük a kampány legszebb pillanatait>>>
Nagy Bálint
Az önkormányzati választás egyik szürke foltja, hogy ma vármegyei listás választást is tartanak: a 19 vármegyének saját közgyűlése van, ide választunk képviselőket. Aggodalomra semmi ok, amennyiben sosem látott még (vár)megyei szavazólapot: a fővárosi és a 25 megyei jogú városban élő szavazók ahogy eddig, most sem kapnak majd ilyet. De mi a lényege a rendszernek? Kikre szavazhatunk, és miért épp ez a választás mutatja legjobban a pártok vidéki bázisát?
Iván-Nagy Szilvia
Elsőként érkezett a szavazóhelyiséghez egy szatymazi választó – legalábbis ezt jelentette be odaérkezésekor a helyszínen, csakhogy a jegyzőkönyvvezető arról tájékoztatta, hogy a már szintén várakozó másik szavazó lesz az első szavazó. A magát első szavazónak tartó második szavazó ezt sérelmezte, olyannyira, hogy ezért jegyzőkönyvet is felvetetett – számolt be az eseményről az NVI.
Király András
Egy választópolgár elesett, és magával rántotta. A választópolgár segítséggel felállt és távozott. A választás lebonyolítói intézkedtek: a fülkét helyreállították.
Iván-Nagy Szilvia
A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, nemzetiségi önkormányzati képviselők és az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán vasárnap reggel 7 óráig a szavazásra jogosultak 1,88 százaléka (148 427 szavazó) járult az urnákhoz a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint.
Budapesten a szavazók 1,62 százaléka, 21 744 választó adta le szavazatát 7 óráig. A vármegyék közül a részvételi arány 7 órakor Tolna vármegyében volt a legmagasabb, 2,47 százalék, ami 4331 szavazót jelent. A legalacsonyabb részvételi arány Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében volt: 1,53 százalék, 7760 szavazó.
Az 1998-as önkormányzati választáson 0,93 százalék, a 2002-es választáson 0,92 százalék szavazott 7 óráig. A 2006-os önkormányzati választáson a választásra jogosultak 1,12 százaléka, a 2010-es választáson 0,99 százaléka, tíz évvel ezelőtt 1,06 százaléka, öt évvel ezelőtt pedig 1,12 százaléka voksolt 7 óráig.
A 2004-es EP-választáson 0,90 százalék, a 2009-es választáson 1,07 százalék szavazott, tíz évvel ezelőtt 0,96 százalék, öt évvel ezelőtt pedig 1,48 százalék voksolt 7 óráig. Az NVI kétóránként közöl összesítést a részvételi arányokról. A következő adatok 9 óra után lesznek elérhetők. (MTI)
Iván-Nagy Szilvia
Szentkirályi Alexandra korábbi kormányszóvivő két napja lépett vissza a főpolgármester-jelöltségtől, és szavazóit arra kérte, helyette inkább Vitézy Dávidra voksoljanak. A szavazólapokra azonban addigra már rákerült Szentkirályi neve, újakat pedig nem szoktak már nyomtatni ilyenkor, mutatjuk, hogyan oldották meg a VII. kerületben, a 33-as szavazókörben a szavazólapon a visszalépő főpolgármester-jelölt kilépését:
Nagy Bálint
Úgy tűnhet, mintha a kormány egyszerűsítette volna a választók dolgát azzal, hogy az EP- és önkormányzati választást egy napra tették. De már azon sem egyszerű kiigazodni, hogy ki, hol és mennyi szavazólapot fog kapni. Ebben a cikkben azt gyűjtöttük össze, hogy melyik településen mekkora adag papírra számíthat majd a választó. Néhány helyen bizony egész paksamétára kell felkészülni.
Bozsó Ágnes
Ha egy ír tejtermelő gazdára gondolunk, elsőre valószínűleg nem egy szőke fiatal lány jutna az eszünkbe, aki Brüsszelig elmegy a teheneiért és az igazáért. Az Arte EP-választáshoz kapcsolódó portréival, és az ehhez társuló közvélemény-kutatásával betekintést enged abba, hogyan gondolkoznak az Európai Unióról és intézményrendszeréről, valamint a szavazásról a többi tagállam fiatal állampolgárai>>>
Iván-Nagy Szilvia
„Amíg Orbán van, EU-s pénz nincs!” feliratú molinót feszített a Momentum Orbán Viktor szavazókörének bejáratához az éjszaka.
Iván-Nagy Szilvia
Elsőként adta le szavazatát Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Dunakeszin a 2024-es európai parlamenti és önkormányzati választáson, írja az MTI. Szijjártó azt mondta, hogy ez egy történelmi jelentőségű és történelmi téttel bíró választás, amire egy éles a helyzetben kerül sor, tekintettel arra, hogy Közép-Európában, Magyarország szomszédságában háború dúl.
Bódi Mátyás
Kettős választás van ma, soha ilyen fontos nem volt még a napközbeni részvételi adatok követése. Ha az önkormányzati választások megszokott mintázatát mutatják a választói aktivitást mérő számok, akkor a Fidesz elsöprő eredményt. Cikkünk a témában>>>
Nagy Bálint
Ilyen még nem volt: európai parlamenti és önkormányzati választásokat tartanak ma egy napon. Maradt kérdése a választással kapcsolatban? Ebben a cikkben igyekszünk megválaszolni ezeket>>>

Nagy Bálint
Mivel az EP-választáson rengeteg párt indul, és a mérések szerint többen is épp a bejutás és a mandátumszerzés szélén táncolnak, joggal merül fel a kérdés: mi lesz azokkal a szavazatokkal, amiket olyan pártra adunk le, ami nem jut be? Választási kisokosunkban erre keressük a választ>>>
Szalma Baksi Ferenc
Az összes szavazókör rendben megnyílt, rendkívüli eseményről nem érkezett jelentés, mondta Mucsi Tamás, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) szervezési főosztályának vezetője. Mind a 10 119 szavazókör rendben megkezdte a munkáját, biztosítottak a szavazás feltételei, az elsőként szavazó választópolgárok mindenhol leadhatták szavazatukat. Reggel óta a nemzetközi megfigyelők is figyelemmel követik a szavazást. A szavazókörök zárásáig, este 7 óráig csaknem 7,8 millió választópolgárt várnak az urnákhoz. (MTI)

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár
Kávé, kapszulás kávé: kapszulás kávé rendelés

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital