Hírek és minden más

Péntek délutánra visszaerősödött a forint, 389 alatt is járt az euró – frissítve

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital

Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el:
Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Az e heti mélyrepülését sikerült péntekre korrigálnia a forintnak.
Bár ismét gyengüléssel kezdte a pénteket a forint, és kezdetben úgy tűnt, hogy nem tudja tartani a csütörtök délutáni 390 alatti szinteket az euróval szemben, kora délutánra már a 389 alá is benézett, negyed háromkor 388,73 forint volt egy euró.
Valamivel két óra után egy dollárért 356,88 forintot kértek, míg a svájci frankért 401,04 forintot kellett fizetni a nemzetközi devizakereskedelemben. Ez biztos fordulatnak látszik azután, hogy reggel hétkor a dollár még 358,09 forint körül mozgott, a svájci frank jegyzése pedig 402,25 forint volt.
Frissítés: 14:30 körül napvilágot láttak az amerikai munkaerőpiaci adatok, amelyek a vártnál sokkal erősebbek lettek, azaz az elemzők által vártnál jóval több új munkahely jött létre Amerikában májusban, ami erősödő gazdaságra utal. Mindez a piaci elemzők szerint lehetőséget ad a Fed számára, hogy a gazdaságélénkítés helyett az infláció csökkentésére fókuszáljon, ami csökkenti a szeptemberi kamatcsökkentésre vonatkozó várakozásokat. A lassabb kamatcsökkentés a dollár erősödéséhez vezet, míg a feltörekvő devizák, köztük a forint gyengülését eredményezik. Ennek eredménye, hogy pénteken négy óra körül ismét 390 fölé került az euró–forint-árfolyam.
Az év eleji kezdésnél a forint 1,7 százalékkal áll gyengébben az euróval, 3,1 százalékkal gyengébben a dollárral és 2,5 százalékkal áll erősebben a svájci frankkal szemben.
A mostani forinterősödés azt követően érkezett, hogy kedd kora este a forint euróval szembeni árfolyama már a 393,3-as szintet is megközelítette, túllépve az egyhavi mélypontját is. A megelőző napokban is a 390-es határ környékén ingadozott az euróval szembeni árfolyam, először múlt héten pénteken csak pár percre gyengült eddig a szintig, hétfőn azonban már többször is átütötte a lélektani határt.
Bár a héten látott mélyrepülés során egyszer sem gyengült a március–áprilisi 394-398-as szintekig, de ahhoz képest már érezhető a gyengülés, hogy májusban szinte végig 385 környékén volt az euróval szembeni árfolyama.
A forint mai erősödésére hatással lehet az is, hogy csütörtökön kamatot vágott az Európai Központi Bank, amire öt éve nem volt példa. A rekordmagas négy százalékról 25 bázisponttal, 3,75 százalékra csökkentette az irányadó rátát. Bár a lépés korántsem volt váratlan, a forintra így is pozitívan hatott.
A közeljövőben az is hatással lehet a forint árfolyamára, hogy a feltehetőleg újra kicsit megugró inflációra hogyan reagál majd az MNB. A hazai jegybank május végén tartotta az utolsó előttinek szánt alapkamat-csökkentését, a kamatokat már hónapok óta óvatos ütemben csökkentgetik. Az ígéret szerint június végéig, aztán majd kiderül, hogyan tovább.
Elsőre biztatónak tűnik az áprilisi ipari termelés nyers adata, amely 6,4 százalékos bővülést mutat, csakhogy idén 3-mal több munkanap volt ebben a hónapban. A munkanaphatástól megtisztítva már 2,4 százalékos a csökkenés éves, és 0,7 százalékos havi alapon.
A Tihanyi Bencés Apátságban kiállításon láthatók azok a csontok, amelyekről a 2021 óta tartó kutatások kimutatták, vélhetően I. András…
A történelem legnagyobb elterelő hadműveletével készítették elő a szövetségesek 80 éve a történelem legnagyobb partraszállását. Felfújható…
További friss állások ›
Földrengés volt Dunaújváros közelében
Nagy árvíz jön Körmendnél a Rábán, a lakosság segítségét kéri a vízügy
Új felület jön az Androidba: olyan appokba is belenézhet majd vele, amiket nem is telepített
Folklór és forradalom: Bartók, Janácek és Szymanowski műveit játssza Piotr Anderszewski
Kiricsi Gábor: Nem a Fidesz van bajban, hanem mi
A miniszterelnök a Bálnában értékeli az önkormányzati választásokat és az EP-választást is.
Egyre izgalmasabb a budapesti főpolgármester-választás, folyamatosan zárul az olló Vitézy és Karácsony között.
A Tisza Párt eredménye harminc százalék feletti.
Nagyon szoros versenyben, de végül az LMP és a Momentum által támogatott jelölt legyőzte Dézsi Csaba Andrást.
Pokorni Zoltán kiszemelt utóda, Fonti Krisztina látványosan lemaradt az MKKP elnöke mögött.
Marine Le Pen a francia választás nagy nyertese.
A szövetségi kapitány nagy csapásnak nevezte Michal Sadilek elvesztését.

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár
Kávé, kapszulás kávé: kapszulás kávé rendelés

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital