Hírek és minden más

Unja már az emojikat? 😒 Hamarosan sajátokat csinálhat az iPhone-ján

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital

Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el:
Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Ha valaki úgy gondolja, jobb, viccesebb hangulatjeleket tudna készíteni, mint amit a mostani, amúgy cseppet sem szegényes emoji készlet kínál, az hamarosan bebizonyíthatja a rátermettségét. A nemsokára érkező iOS 18-ban ugyanis lehetőség lesz egyedi hangulatjeleket készíteni az iPhone-nal.
Június 10-én, jövő hétfőn kezdődik az Apple éves fejlesztői konferenciája, a WWDC 2024, és azt már tudni, hogy a középpontban az Apple mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztései állnak majd. Ezekről a témákról írt a Bloomberg ismert Apple-elemzője, Mark Gurman a hírlevelében.
Információi szerint az Apple új MI-stratégiájának a középpontjában a Project Greymatter áll. Ez egy mesterségesintelligencia-eszközkészlet, amelyet a vállalat olyan alapvető alkalmazásokba integrál majd, mint a Safari, a Photos és a Notes, illetve olyan operációs rendszer-funkciókat is tartalmaz, mint például a továbbfejlesztett értesítések.
Gurman szerint a MI-rendszer úgy fog működni, hogy a kevésbé számításigényes MI-funkciók nagy részének a feldolgozása az eszközön történik, azonban ha egy funkció több számítási teljesítményt igényel, akkor a munka a felhőbe kerül. Az Apple az új mesterséges intelligencia funkciókat mind az iOS 18-ban, mind a macOS 15-ben megjelenteti, és mindkét operációs rendszer tartalmazni fog olyan szoftvert, amely meghatározza, hogy egy feladatot az eszközön vagy a felhőn keresztül kell-e kezelni. Az eszközön található funkciók többségét az elmúlt egy évben kiadott iPhone, iPad és Mac chipek támogatják. A felhőkomponenst eközben az adatközpontokban elhelyezett M2 Ultra chipek hajtják majd – ezt Gurman korábban már részletezte.
Mikor lesz az Apple idei WWDC fejlesztői konferenciája? Miről fog szólni? Mindkét kérdésre megadta a választ a vállalat.
A szakember egy igen érdekes iOS-es újításról is beszámolt. Egy igazán kiemelkedő funkcióról van szó, amely beviszi a generatív mesterséges intelligenciát a hangulatjelekbe. Az Apple ugyanis egy olyan szoftvert fejlesztett, amelyik a felhasználók által írt szövegek alapján készít egyedi emojikat. Ez lehetőséget kínál az iPhone-felhasználóknak arra, hogy az Apple által jelenleg kínált hangulatjel-kollekción túl minden helyzetre saját elképzelésük alapján készült, egyedi hangulatjeleik legyenek.
Az Apple azt is lehetővé fogja tenni, hogy a felhasználói ne csak az alkalmazásikonok színét tudják majd megváltoztatni, hanem bárhová elhelyezhetik majd azokat a kijelzőn. Így gyorsan meg lehet találni az összes közösségimédia-alkalmazását, ha azokat ugyanaz a szín jelöli, akárcsak az összes egészséggel kapcsolatos alkalmazást, ha azokat pedig egy másik.
Úgy tudni, hogy a WWDC-n is szóba kerül majd az OpenAI és az Apple között hamarosan létrejövő partnerség, amely a ChatGPT generatív mesterséges intelligencia chatbotot az iOS 18-ra hozza. Állítólag az Apple saját, házon belüli chatbotja elmarad a ChatGPT-től és a Google Geminijétől is, ezért a vállalat találkozott mindkét nagy céggel. Annak ellenére, hogy a legfrissebb hírek szerint az Apple és az OpenAI közel áll a megállapodáshoz, az Apple továbbra is azt tervezi, hogy a Google-lal is köt egy megállapodást, ugyanis nem szeretné magát teljesen kiszolgáltatni Sam Altmannek.
Gurman még az év elején mondta, hogy az iOS 18 az iOS történetének egyik legjelentősebb frissítése lesz. Néhány nap múlva megtudjuk, tényleg igaza volt-e.
Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.
Nem kicsit, nagyon kockáztat a magyarországi vállalkozás, amelyik elkönnyelműsködi a kibervédelmet. A nagyobb gond az, hogy nemcsak a cég, hanem összes ügyfele is pórul járhat. A szakértők által évek óta szajkózott gondok most már kezdenek élesbe fordulni, egyre több magyar vállalkozás ismeri el: adatbajba keveredett.
Faék egyszerűségű játék jelent meg a Steam kínálatában: egy banánra kell kattintgatni, és kész. Van azonban egy rejtett célja…
Minden évben ilyentájt sok szülő izgul a gyerekéért, egyrészt a sikeres érettségi miatt, másrészt, mert a középiskolai évek befejeztével…
További friss állások ›
Limitáltan, de immáron 2 TB tárhellyel is elérhető lesz az egyik Xbox-modell, ám küllemében is változott a Microsoft konzolos palettája.
Bárki megmérettetheti magát a Harry Potter-féle varázsvilág legnépszerűbb játékában, a kviddicsben: érkezik a legújabb játék konzolra és…
A legfiatalabb és a legidősebb polgármesterjelölt is kikapott
Magyar Péter a hvg.hu-nak: A rövidtávfutás után jön egy gátfutásba oltott maraton
Mindenkihez megérkezik a Messenger újítása
Így néz ki Russel Crowe, mint Göring a Budapesten forgó Nürnberg című filmben
Végre megérkezett a Chrome-funkció, amelyre évek óta vár mindenki, akinek androidos a telefonja
Ez az áradó tömeg pont azért vette a fáradságot, mert semmibe vettétek. És most követeli a tizenötmilliós tatyó számláját. Jobb lesz előkeresni. Vélemény.
A szavazatok ismételt megszámlálása nem ördögtől való, de a kis szavazatkülönbség még nem elég nyomós indok hozzá.
Kudarcnak tartja az EP-eredményt a Momentum pártelnöke.
A választásnak az egész Fidesz-világra komoly következményei lesznek az elemző szerint.
Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a választási este nagy nyertese Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és az Európai Néppárt csúcsjelöltje volt.
Korai és óriási hiba lenne most leírni a Fideszt, de hogy kapott egy pofont, amitől megrogyott a térde, nem vitás. A Tiszának pedig most kellene bizonyítania, hogy nemcsak árad, hanem medre is van.
A rangsort az angol Jude Bellingham és a francia Kylian Mbappé vezeti.

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár
Kávé, kapszulás kávé: kapszulás kávé rendelés

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital