Hírek és minden más

Bezárta a Windows kiskapuját a Microsoft, vége az ügyeskedésnek

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital

Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el:
Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Nem lehet többé offline fiókot létrehozni a Windows 11 telepítésekor, ügyeskedve sem – a Microsoft felszámolta a lehetőséget.
A Windows 11 egyik – gyakran kritizált – újítása, hogy már nem lehet „offline” felhasználót létrehozni telepítéskor, muszáj egy Microsoft-fiókkal belépni, akár újat regisztrálva. Ezt persze a felhasználók igyekeztek kijátszani, bár a régi trükk – az internetkapcsolat megszakítása a telepítés ezen pontján – már nem vált be, így más megoldást kellett keresni.
Ezt pedig meg is találták: eddig egy tiltott e-mail-cím jelentette a siker kulcsát. Ha valaki beírt egy ilyen, tiltott címet (például a@a.com), valamint néhány véletlenszerűen leütött karaktert jelszó gyanánt, a folyamat megszakadt, és a Windows 11 telepítője rögtön az offline fiók létrehozására irányította a felhasználót.
Egy ideje már a levegőben volt, de most beverték az utolsó szöget is több Windows-program koporsójába: hamarosan végleg, visszavonhatatlanul búcsúzik a Cortana, a WordPad és a Tippek is.
Eddig legalábbis: mint arra Zac Bowden, a Windows Central szerzője felfigyelt, a megoldás nem működik többé. Tapasztalatai szerint a Microsoft bezárta a kiskaput, a 22H4-es verziószámú rendszer már nem az offline fiók létrehozásának oldalára irányítja a felhasználót. Helyette egy hibaüzenetet követően visszavezet a telepítő az előző oldalra, avagy oda, ahol be kell lépni a Microsoft-fiókba.
It looks like Microsoft has blocked the bypass that allowed you to create a local account during Windows 11 setup by typing in a blocked email address. Now it just loops you back to typing in a different account 🙁 pic.twitter.com/mKnHToLLQV
Úgy tűnik, végleg végük a kiskapuknak, a Microsoft bezárta őket. Ugyan bonyolultabb parancsokkal még mindig lehet ügyeskedni, de ezt már nem javasolnánk senkinek.
Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.
Nem kicsit, nagyon kockáztat a magyarországi vállalkozás, amelyik elkönnyelműsködi a kibervédelmet. A nagyobb gond az, hogy nemcsak a cég, hanem összes ügyfele is pórul járhat. A szakértők által évek óta szajkózott gondok most már kezdenek élesbe fordulni, egyre több magyar vállalkozás ismeri el: adatbajba keveredett.
Faék egyszerűségű játék jelent meg a Steam kínálatában: egy banánra kell kattintgatni, és kész. Van azonban egy rejtett célja…
Minden évben ilyentájt sok szülő izgul a gyerekéért, egyrészt a sikeres érettségi miatt, másrészt, mert a középiskolai évek befejeztével…
További friss állások ›
Limitáltan, de immáron 2 TB tárhellyel is elérhető lesz az egyik Xbox-modell, ám küllemében is változott a Microsoft konzolos palettája.
Bárki megmérettetheti magát a Harry Potter-féle varázsvilág legnépszerűbb játékában, a kviddicsben: érkezik a legújabb játék konzolra és…
Lemondott Donáth Anna
Magyar Péter a hvg.hu-nak: A rövidtávfutás után jön egy gátfutásba oltott maraton
Negatív ionokat detektáltak a Holdon, történelmi sikert vitt véghez Európa
Szaharai por, heves zápor, erős széllökés – így változik hétfőn az időjárás
Az Apple 3×30 mp-ben nagyon meg akarja üzenni, hogy nincs parás helyzet egy Mac számára
Magyar Péter sérelmezte, hogy a kampány során sem, sőt március óta nem kapott lehetőséget az ATV-n szereplésre. Majd miután nem kapott érdemi kérdést, kivonult.
A politikus sok sikert kívánt utódjának.
Ez az áradó tömeg pont azért vette a fáradságot, mert semmibe vettétek. És most követeli a tizenötmilliós tatyó számláját. Jobb lesz előkeresni. Vélemény.
Kudarcnak tartja az EP-eredményt a Momentum pártelnöke.
A szavazatok ismételt megszámlálása nem ördögtől való, de a kis szavazatkülönbség még nem elég nyomós indok hozzá.
Sorozatunkhoz öt írót kértünk fel: öt kulcsszót felhasználva írjanak arról, miként élték meg az elmúlt hetet.
A rangsort az angol Jude Bellingham és a francia Kylian Mbappé vezeti.

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár
Kávé, kapszulás kávé: kapszulás kávé rendelés

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital