Hírek és minden más

Oroszország pusztítása hatalmas kárt okozott Ukrajnának – Oroszország háborúja Ukrajnában – az Index keddi hírösszefoglalója

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital
Megállapították az orosz különleges szolgálatok az ukrán katonai hírszerzés részességét a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központ ellen márciusban történt terrortámadásban – jelentette ki Alekszandr Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója a Nemzeti Terrorellenes Bizottság (NAK) keddi ülésén.
Az ukrán és a nyugati titkosszolgálatok bővítik az Oroszországban elkövetett kiemelt bűncselekmények elkövetésére beszervezett lehetséges elkövetők körét, segítik kiképzésben és felszereléssel a nemzetközi terrorszervezeteket. Szemléletes példa erre az ukrán katonai hírszerzés általunk megállapított részessége a Moszkva melletti Crocus City Hall elleni terrortámadásban
– mondta Bortnyikov, aki a NAK elnöke is.
Az FSZB-igazgató az MTI szerint azt hangoztatta, hogy Ukrajna az Egyesült Államok és más NATO-országok támogatásával fokozza arra irányuló erőfeszítéseit, hogy terrorcselekményeket és szabotázst kövessen el Oroszországban, megpróbálja gyengíteni az orosz hadsereg erőforrásainak biztosítását, és pánikhangulatot kelteni a lakosság körében. Bortnyikov szerint Ukrajna és a NATO különleges szolgálatai „keresik és beszervezik a nagy horderejű bűncselekmények elkövetőit, egyebek között a vendégmunkások köréből”.
Hozzátette, hogy az elmúlt két év során az orosz Központi Szövetségi Körzetben a nemzetközi terrorszervezetek 32, migránsokból álló sejtjét számolták fel, amelyek tagjai támadásokat készítettek elő kormányzati szervek, katonai létesítmények, forgalmas helyek és vallási szervezetek ellen.
Ukrajna még a tél előtt szövetségesi segítséggel helyreállíthatja az Oroszország által megrongált energetikai létesítményeket – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök június 11-én Berlinben, az Ukrajna helyreállításáról szóló konferencián a The Kyiv Independent szerint.
A rendezvényen Ukrajna elnöke hangsúlyozta, hogy az orosz támadások elleni légvédelemre van szüksége az országának, valamint az energiarendszer helyreállítására. Az elnök a légi fölényt Oroszország „legnagyobb stratégiai előnyének” nevezte a háborúban, és megismételte a felhívást, hogy Ukrajnát legalább hét Patriot védelmi rendszerrel kell ellátni.
Gyors és olcsó helyreállítást kell végrehajtanunk minden olyan energetikai létesítményben, amelyet még a tél előtt helyre lehet állítani… Mi tudjuk, hogyan lehet ezt biztosítani
– jelentette ki Volodimir Zelenszkij, hozzátéve, hogy „berendezéseket és közvetlen pénzügyi támogatást kérünk. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy itt és most reagáljunk a helyzetre. Hogy megőrizzük a normális életet”. Az elnök szerint Kijev több száz, több milliárd euró értékű megállapodást tervez aláírni a védelmi és energetikai szektorban tevékenykedő partnerekkel.
Jelentések szerint az orosz rakéta- és dróntámadások megközelítőleg 9 gigawatt ukrán kapacitást semmisítettek meg. A tavalyi télen az energiafogyasztási csúcs 18 gigawatt volt, és „ennek a fele mostanra eltűnt” – jegyezte meg Zelenszkij.
„Az ukrajnai hőtermelés nyolcvan százalékát és a vízenergia-termelés egyharmadát tönkretette [az orosz elnök – A szerk.]. És ez nem a terrorjának a határa” – mondta az ukrán elnök. Oroszország megpróbálja „csiszolni a képességeit” az energetikai létesítmények, köztük az ukrán energiarendszert az európai rendszerrel összekötő gáztárolók lerombolásában – tette hozzá.
Felszólította a szövetségeseket, hogy segítsenek megőrizni Ukrajna energiatermelését, és helyreállítani, amit elpusztítottak.
Antonio Tajani külügyminiszter és az olasz minisztertanács elnökhelyettese a Berlinben zajló nemzetközi konferencián jelentette be, hogy az olasz hatóságok 140 millió eurót fektetnek be az ukrán gazdaságba – írja az orosz TASZSZ hírügynökség.
Készek vagyunk befektetni Ukrajnába, és nem csak katonai segítséget nyújtani. A 140 millió eurós beruházási csomag az infrastruktúra, a bányászat, valamint Ukrajna mezőgazdasági és humanitárius ágazatának finanszírozását célozza
– mondta.
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke közölte, hogy a befagyasztott orosz vagyonból származó első 1,5 milliárd eurót júliusban utalják át Ukrajnának – írja az ukrán Interfax az európai politikus Berlinben, a keddi, Ukrajnáról szóló konferencián tett kijelentéseire hivatkozva.
Júliusban csaknem 1,5 milliárd euró készenléti pénz áll majd rendelkezésre, amelynek 10 százalékát az újjáépítésre és a helyreállításra, a többi részét pedig a védelemre fordítják
– nyilatkozta Von der Leyen.
Az Európai Bizottság elnöke azt is elmondta, hogy ezen a héten a G7-ek csúcstalálkozóján „megvitatjuk, hogyan juthat Ukrajna még gyorsabban a befagyasztott orosz vagyonhoz”. Von der Leyen ugyanakkor kijelentette, hogy az EU lehetővé tette, hogy a befagyasztott orosz vagyonból származó extra bevételeket „a nemzetközi joggal összhangban” használják fel.
„Megnyertük az európai parlamenti választásokat, az Európai Néppárt (EPP) a legerősebb képviselőcsoport az Európai Parlamentben” – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság jelenlegi elnöke, az Európai Néppárt (EPP) politikusa Brüsszelben vasárnap késő este.
Együtt bástyát építünk a bal- és jobboldal szélsőségeivel szemben. Megállítjuk őket
– fogalmazott Ursula von der Leyen.
Olaf Scholz német kancellár bejelentette, hogy az elkövetkező „hetekben és hónapokban” új légvédelmi rendszereket szállítanak Ukrajnának, köztük egy Patriot légvédelmi rendszert, valamint rakétákat és lőszereket – írja az Ukrajinszka Pravda.
Az ukrán hadseregnek most leginkább lőszerre, fegyverekre, különösen légvédelmi rendszerekre van szüksége. Ezért az elkövetkező hetekben és hónapokban Ukrajnának a harmadik Patriot légvédelmi rendszert, IRIS–T-t, Gepardokat, rakétákat és lőszereket szállítunk
– mondta a német kancellár a keddi berlini Ukrajna-helyreállítási konferencián.
Felszólította a konferencián jelen lévő államokat, hogy „minden erejükkel” támogassák az ukrán légvédelmi rendszer kapacitásának növelésére irányuló német kezdeményezést.
Ukrajna F–16-os vadászgépekből álló flottája hamarosan harcba száll a Kreml támadásaival szemben. A bevetésekhez két NATO-tagországtól is közvetlen segítséget kaphatnak – írja a Kyiv Post.
Mint írták, az ukrán katonai elemzők zöme arra számít, hogy Kijev első ízben csak kisebb számban üzemeltetné az amerikai típusú vadászgépeket, ráadásul a környező NATO-országok létesítményeiben helyezné el azok egy részét. Ezzel kapcsolatban megjegyezték, hogy 
A vadászgépek karbantartást a legegyszerűbben Lengyelországban, műveleti támogatást pedig Romániában kaphatnának.
Szerhij Holubcov dandártábornok, az ukrán légierő légi forgalmi főnöke egy interjúban szintén arról beszélt, hogy a gépek egy része Ukrajnában lenne, egy másik részük pedig olyan harmadik országokban, amelyek ellen Oroszország nem merne csapást végrehajtani.
Az ukrán vezérkar jelentése szerint a helyi erők egy orosz Szu–25-ös vadászgépet lőttek le a pokrovszki szektorban – írja a The Kyiv Independent.
Az orosz hadsereg továbbra is intenzív támadásokat folytat a keleti fronton, aminek a legnagyobb elszenvedője a Donyecki terület. A csatatér legforróbb pontjává Pokrovszk vált.
A Frogfoot, vagyis „békaláb” – ez a Szu–25-ös vadászgép NATO-tól kapott kódjele – egy erősen páncélozott csatarepülőgép, amely a földi csapatok számára biztosít légi támogatást. Az ukrajnai háborúban mindkét hadviselő fél használja ezt a típust.
Oroszországnak is köze lehetett ahhoz a prágai gyújtogatási kísérlethez, amellyel kapcsolatban a múlt hét végén őrizetbe vettek egy külföldi állampolgárt – közölte még hétfőn Petr Fiala cseh kormányfő az MTI szerint. 
Mint mondta, nem kizárt, sőt „inkább nagyon valószínű”, hogy a gyújtogatási kísérletben Oroszország is érintett.
Fennáll az a gyanú, hogy a támadást Oroszországból szervezték és finanszírozták. Ez része a hibrid hadviselésnek, ami ellen védekeznünk kell
– nyilatkozta újságíróknak. 
Martin Vondrásek cseh rendőrfőkapitány a nemzetbiztonsági tanács ülése utáni sajtótájékoztatón jelentette be, hogy előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság Prágában a szándékos gyújtogatás elkövetésének gyanújával elfogott külföldit. „Terrorista támadásért a külföldi állampolgár akár életfogytiglani szabadságvesztést is kaphat” – jegyezte meg Vondrásek.
A hivatalos közlemény szerint a dél-amerikai gyanúsított csütörtökre virradóra megpróbálta felgyújtani a prágai közlekedési vállalat egyik nagy garázsát Klícov városrészben. Részleteket a hatóságok nem közöltek. A rendőrfőkapitány szerint csak a garázs alkalmazottai lélekjelenlétének köszönhető, hogy a gyújtogatás nem járt sikerrel és nem okozott nagyobb kárt.
Martin Vondrásek szerint a külföldi öt nappal korábban érkezett Csehországba. A garázs kamerarendszerei által készített fényképek alapján és a közvélemény segítségével a rendőrség már szombaton reggel elfogta. A gyújtogatási kísérlet után a hét végén Prágában megszigorították a biztonsági intézkedéseket.
Az amerikai külügyminisztérium tájékoztatása szerint az Egyesült Államok feloldotta a fegyvertilalmat és engedélyezte az ukrán Azov dandár számára az általuk biztosított eszközöket – szemlézte a The Kyiv Independent.
Alapos vizsgálatokat követően az ukrán erők 12. különleges csapata, az Azov dandár átment az amerikai külügyminisztérium által végzett Leahy-féle vizsgálaton
– áll a minisztérium közleményében.
A Leahy-törvény megtiltja az Egyesült Államoknak, hogy segélyt nyújtson olyan külföldi katonai egységeknek, amelyeket emberi jogi jogsértéssel gyanúsítanak.
Az Ukrán Nemzeti Gárda részét képező Azov dandár az ukrán ellenállás szimbólumává vált azzal, hogy a háború első hónapjaiban megvédték a mariupoli Azovsztal acélgyárat még 2022 májusában.
Az ukrán erők hétfő éjszaka több orosz légvédelmi rakétarendszert is megtámadtak, köztük az Sz–400-as és az Sz–300-asokat – írja a The Kyiv Independent
A Krím félszigeten, Dzsankoj közelében, valamint Csornomorszke és Jevpatorija térségében voltak támadások, az ukrán vezérkar közlése szerint egyetlen kilőtt rakétájukat sem tudták hatástalanítani az orosz erők.
A támadás részleteiről további információt nem közöltek, mindössze annyit, hogy ezenkívül további három lőszerrobbanást figyeltek meg az orosz kilövőállomásokon.
Lezuhant az oroszok egyik Szu–34-es vadászbombázója az Oroszországhoz tartozó Észak-Oszétiában, a személyzet életét vesztette – közölte az orosz védelmi minisztérium az MTI szerint.
A tárca alapján a gép hegyvidéken, elhagyatott területen zuhant le, így nem okozott károkat.
A helyszínre vizsgálóbizottság indult. Az előzetes feltételezés szerint
A balesetet MŰSZAKI HIBA OKOZTA.
A Szu–34-es kiképzőrepülést hajtott végre, amikor az incidens történt.
Nyikolaj Nozdrev, Oroszország tokiói nagykövete szerint nyitottak arra, hogy kölcsönösen előnyös kapcsolatot építsenek ki Japánnal – írja a TASZSZ.
Nyitottak vagyunk az egyenrangú és kölcsönösen előnyös kapcsolatok kiépítésére Japánnal, az egyik legközelebbi szomszédunkkal. Fenntartjuk a kapcsolatok fokozatos fejlesztéséhez szükséges alapokat a jövőben is
– fogalmazott.
Nozdrev megjegyezte azt is, hogy gyors és mélyreható változások zajlanak a nemzetközi színtéren, amelyek egy új, igazságosabb és demokratikusabb világrend kialakulásával járnak együtt.
Kedden kétnapos konferencia kezdődik Berlinben Ukrajna újjáépítéséről – adta hírül az MTI. Franziska Giffey berlini tartományi gazdasági miniszter ezzel összefüggésben kijelentette, hogy Németország Ukrajna oldalán áll, és vezető szerepet fog játszani az újjáépítésben.
Marcus König, Nürnberg polgármestere a remény jeléről beszélt Ukrajna további támogatása kapcsán, mivel Nürnberg és Harkiv testvérvárosok.
Musztafa Najem, az ukrán újjáépítési ügynökség vezetője hétfőn, vagyis egy nappal a berlini konferencia kezdete előtt bejelentette lemondását költségvetési megszorításokra és bürokratikus akadályokra hivatkozva. Mint közölte, tavaly november óta csapata folytonos ellenállásba „és mesterséges akadályokba” ütközik. Ezen problémák között említette a védelmi létesítményekre szánt források késlekedését. Telegram-oldalán közzétett bejegyzésében nehezményezte a kijevi vezetés azon döntését is, amellyel szerinte megakadályozták abban, hogy Berlinbe utazhasson.
Ihor Terehov, Harkiv polgármestere nemzetközi segítséget kért a város újjáépítéséhez hétfőn Berlinben.
Az MTI beszámolója szerint Harkiv polgármestere elmondta, hogy a hetek óta tartó orosz légicsapások súlyos pusztítást végeztek a városban. Több mint tízmilliárd eurós károkról számolt be a polgármester.
Terehov hangoztatta, hogy az orosz erők a polgári infrastruktúrát támadják gyerekeket, nőket és férfiakat ölve meg. Harkiv város polgármestere kijelentette, hogy Ukrajna kitart. Hozzátette, hogy az újjáépítése alatt jobbá és biztonságosabbá akarják tenni a várost. Hétfőn nap közben az orosz erők újabb csapást mértek Harkiv városára, a támadásban előzetes értesülések szerint heten megsebesültek.
Petro Porosenko, az Európai Szolidaritás vezetője gratulált az Európai Néppártnak (EPP) az európai parlamenti választásokon aratott győzelméhez, és úgy fogalmazott, hogy a választási eredmények „Putyin vereségét és az ukránbarát politikai erők győzelmét jelentik” – közölte a párt sajtószolgálata. 
Petro Porosenko a Prjamij tévécsatornán kijelentette, hogy az európai parlamenti választások eredménye Putyin veresége és az ukránbarát politikai erők győzelme. Porosenko őszintén gratulált az Európai Néppártnak a győzelemhez – áll a politikai erő honlapján hétfő este.
Miért fontos ez Ukrajna számára? Putyin győzelemre számított. Arra számított, hogy Európának elege lesz Ukrajnából, hogy Európa elárulja az értékeit. És hogy a populisták képesek lesznek biztosítani Európa vereségét és Ukrajna vereségét, többek között orosz pénzre és orosz üzenetekre alapozva. Nemcsak hogy ez nem történt meg, de az Európai Néppárt képviselete növelte képviselőinek számát
– idézi Porosenko szavait a sajtószolgálat.
„A második pont az, hogy az ukrán- és Európa-párti erők győztek. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke már tárgyalásokat folytat annak érdekében, hogy a szociáldemokratákból és a liberálisokból álló Európa-párti és ukránbarát koalíció jelentős előnnyel többséget alkosson az Európai Parlamentben” – mondta Porosenko.
„Miért olyan fontos ez? Szeretnék mindenkit emlékeztetni arra, hogy az Európai Parlament szavazta meg először azt a döntést, hogy fegyvereket kapjunk. A mi munkánk eredményeként, többek között az Európai Néppárt kezdeményezésére megszavazták az Ukrajna NATO-ba való meghívásáról szóló álláspontot is. Szeretném emlékeztetni Önöket, hogy a vízummentességet szintén az Európai Parlament kezdeményezte és támogatta. Az 50 milliárd euró Ukrajnának történő odaítélése, az újrafegyverkezés és a biztonság finanszírozása – mindezeket a döntéseket az Európai Parlament hozta meg” – mondta Porosenko.
Mint arról beszámoltunk, az Európai Néppárt, amely hagyományosan támogatja Ukrajnát, az első helyen végzett az európai parlamenti (EP-) választásokon, és a jelenlegi 176 helyett a 720 képviselői helyből 186-ot szerzett meg. Ezek a mandátumok elosztásának hivatalos előzetes eredményei, amelyeket az Európai Parlament honlapján tettek közzé. A Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D) marad a második legnagyobb képviselőcsoport, 135 mandátummal, ami valamivel kevesebb, mint az eddigi 139 mandátum. A harmadik helyen a liberálisok Renew Europe képviselőcsoportja áll, amelynek mandátumainak száma 102-ről 79-re csökkent.
Vitalij Klicsko kijevi polgármester is gratulált az Európai Néppártnak (EPP), amelynek az UDAR (Klicsko pártja) is tagja, az európai parlamenti választásokon aratott győzelméhez. A polgármester erről a Telegram-csatornáján írt.
Őszintén gratulálok az EPP-s barátaimnak és kollégáimnak az európai parlamenti választásokon aratott elsöprő győzelmükhöz. Meggyőződésünk, hogy az EPP továbbra is vezető szerepet fog játszani az európai projekt megvalósításában és a demokratikus értékek előmozdításában. Valamint abban is, hogy az EU segítséget nyújtson Ukrajnának az orosz agresszió elleni küzdelemben”
– mondta Klicsko. Az UDAR vezetője újabb sikereket kívánt az EPP-nek, Európának és minden polgárának. Vitalij Klicsko UDAR pártja 2013-ban csatlakozott az EPP-hez, miután megfigyelői státuszt kapott. A jelentések szerint 2023 márciusában az EPP társult taggá emelte az UDAR státuszát.
Oroszország teljes körű inváziója csaknem 56,2 milliárd dolláros kárt okozott Ukrajna energiaszektorának – derült ki a Kijevi Közgazdasági Iskola (KSE) jelentéséből, amelyet a The Kyiv Independent szemlézett.
Az energiaszektor közvetlen kárt és közvetett pénzügyi veszteséget szenvedett, a helyreállítási folyamatokhoz és a teljes újjáépítési munkálatokhoz pedig további 50,5 milliárd dollárra van szükség.
A legnagyobb veszteséget
pusztulása okozta.
Megkezdte munkáját az Ukrajnát érintő dezinformáció leleplezésére létrehozott szervezet, az Ukrán Kommunikációs Csoport (Ukraine Communications Group) hétfőn Varsóban – adta hírül az MTI.
A szervezet lengyel és amerikai kezdeményezésként jött létre. Több partnerország is csatlakozott: Finnország, Franciaország, Kanada, Lettország, Litvánia, Németország, Olaszország és Szlovénia. Részt vesz benne a NATO és az Európai Unió Külügyi Szolgálata (EEAS) is.
A lengyel külügyminisztérium közlése szerint az UCG célja, hogy növelje az orosz dezinformációval szembeni közös fellépés hatékonyságát. A Kreml „rendszeresen hazugsághoz és manipulációhoz folyamodik, hogy aláássa a hazáját védő ukrán nemzettel vállalt (nemzetközi) szolidaritást” – írták.
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Németországba érkezett, hogy részt vegyen az Ukrajna helyreállításáról szóló konferencián és megbeszéléseket folytasson Olaf Scholz szövetségi kancellárral – derül ki az elnök X-bejegyzéséből.
„Az URC2024 [Ukraine Recovery Conference] kormányokat – közülük tizet miniszterelnöki szinten –, valamint vállalatokat és szervezeteket fog össze Ukrajna megsegítésére. Az ukrán energiaszektor védelme lesz a legfőbb prioritásunk az orosz légi terrorral szemben” – írta posztjában.
Scholz kancellárral további védelmi segítségnyújtásról, Ukrajna légvédelmi rendszerének bővítéséről és a közös fegyvergyártásról fogunk tárgyalni. A békecsúcs, az Európai Tanács és a NATO-csúcs előtt egyeztetni fogjuk álláspontjainkat
– fogalmazott az ukrán vezető.
„Találkozni fogok továbbá Frank-Walter Steinmeier szövetségi elnökkel és Barbel Bas Bundestag-elnökkel, valamint meglátogatok egy katonai bázist, ahol katonáink kiképzésen vesznek részt” – tette hozzá Volodimir Zelenszkij.
Vadim Szuharevszkijt, Ukrajna fegyveres erőinek főparancsnok-helyettesét kinevezték Ukrajna fegyveres erőinek pilóta nélküli rendszerekkel felszerelt erőinek parancsnokává – írta meg az Interfax.
Ukrajna védelmi miniszterének 2024. június 10-i parancsával összhangban Vadim Szuharevszkij ezredest nevezték ki Ukrajna Fegyveres Erőinek Pilóta Nélküli Repülőgépes Erőinek parancsnokává
– közölte a vezérkar a Telegram-csatornáján közzétett közleményében.
Az orosz hadsereg hétfőn csapást mért az ukrajnai Poltavai területen lévő Mirhorodra, a támadás következtében legalább egy ember megsebesült – írja az Ukrinform.
Erről a Poltavai Területi Katonai Adminisztráció vezetője, Filip Pronin számolt be, aki a hírt a Telegramon közölte.
A Poltavai területen robbanások hangjai hallatszottak. Az ellenség ismét megtámadta a régiónkat. Az előzetes jelentések szerint egy civil megsérült Mirhorodban
– írta Pronin.
A törvény elfogadása után a mozgósítás üteme megnőtt, de nagy problémát jelent a védelmi ipari vállalatok alkalmazottainak fenntartása. Ezt Roman Kosztenko, a Verhovna Rada nemzetbiztonsági, védelmi és hírszerzési bizottságának titkára mondta a Radio NV-nek adott interjújában, amelyet az Unian szemlézett.
Az elmúlt egy hónap alatt talán kicsit javult a helyzet, de még ez is túlzásnak számít
– hangsúlyozta Kosztenko.
Ezt a védelmi ipari komplexum (DIC) alkalmazottainak foglalkoztatásával kapcsolatos problémával kapcsolatban mondta. Elmondása szerint a mai napig mintegy 2000 ilyen embert próbálnak felvenni, de néhányukat talán már a hadseregbe is behívták.
Kosztenko szerint a mozgósítás jelenlegi ütemében ez a 2-3 ezer nem játszana szerepet a mozgósítottak számában, de negatív következményekkel járna a hadiipari komplexumra nézve. Megjegyezte, ez komoly probléma, amelyet már egy hónapja próbál megoldani. Hozzátette, hogy a védelmi minisztérium és az ukrán stratégiai ipar minisztériuma között konfrontáció van, és úgy tűnik, mintha megpróbálnának ártani egymásnak.
Kosztenko közölte, hogy a Gazdasági Minisztérium a DIC alkalmazottainak 100 százalékos lefoglalásának lehetőségéről beszél, de ahhoz, hogy ez megtörténjen, ezeknek az embereknek feltétlenül el kell menniük a toborzóközpontokba (TCC), hogy frissítsék az adataikat, és ott idézéseket kapjanak.
Azt is megjegyezte, hogy tanúja volt annak, hogy a DIC dolgozói úgy mentek el frissíteni az adataikat, hogy tudták, hogy kormányzati szerződésük van, de a TCC-ben azt mondták nekik, hogy nem érdekli őket. Hozzátette, hogy a két minisztériumnak meg kellene állapodnia abban, hogy a védelmi ipari komplexumnak működnie kell, a TCC pedig végezze a munkáját.
Indul az Index keddi élő hírfolyama az orosz–ukrán háború eseményeiről. Az előző nap legfontosabb történései a következők voltak:
Tartsanak velünk ezúttal is!

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital
Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI
AI: OS AI, OSN AI
OS AI:OS AI, OSN AI AI LAB
Pythia AI:OS AI Pythia, OSN AI AI Pythia
OS AI Vincent:OS AI Vincent, OSN AI AI Vincent
Social AI:Social AI
Osn AI OSN AI:OSN AI
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital