Hírek és minden más

Ostrom alatt Csasziv Jar, lángol a ritka orosz hadihajó – Háborús híreink hétfőn

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital
Oroszországnak is köze lehetett a prágai gyújtogatási kísérlethez, amelynek kapcsán a múlt hét végén őrizetbe vettek egy külföldi állampolgárt – közölte hétfőn Petr Fiala cseh kormányfő.
Megkezdte munkáját az Ukrajnát érintő dezinformáció leleplezésére létrehozott szervezet, az Ukrán Kommunikációs Csoport (Ukraine Communications Group) hétfőn Varsóban – jelentette be a lengyel külügyminisztérium.
 A szervezet lengyel és amerikai kezdeményezésként jött létre. Több partnerország is csatlakozott: Finnország, Franciaország, Kanada, Lettország, Litvánia, Németország, Olaszország és Szlovénia. Részt vesz benne a NATO és az Európai Unió Külügyi Szolgálata (EEAS) is.
A lengyel külügyminisztérium közlése szerint az UCG célja, hogy növelje az orosz dezinformációval szembeni közös fellépés hatékonyságát.
A Kreml „rendszeresen hazugsághoz és manipulációhoz folyamodik, hogy aláássa a hazáját védő ukrán nemzettel vállalt (nemzetközi) szolidaritást” – írták.
(MTI)
Tűz ütött ki a Levcsenko Admirális nevű tengeralattjáró elleni hajón a Barents-tengeren – írja a The Kyiv Independent Dmitro Pletencsukra, az ukrán déli védelmi erők sajtófőnökére hivatkozva.
Lengyelország újra no-go zónákat fog létesíteni a Belarusszal (Fehéroroszországgal) közös határán, miután nemrég életét vesztette egy lengyel katona, aki illegális határátlépőkkel történt összecsapásban sebesült meg – írja a Reuters.
Ihor Terehov, Harkiv polgármestere nemzetközi segítséget kért a város újjáépítéséhez hétfőn Berlinben.
Terehov elmondta, hogy a hetek óta tartó orosz légicsapások súlyos pusztítást végeztek a városban. Több mint tízmilliárd eurós károkról számolt be a polgármester.
Terehov hangoztatta, hogy az orosz erők a polgári infrastruktúrát támadják gyerekeket, nőket és férfiakat ölve meg. Harkiv város polgármestere mindazonáltal kijelentette, hogy Ukrajna kitart. Hozzátette, hogy az újjáépítés során jobbá és biztonságosabbá akarják tenni a várost.
Terehov elmondta azt is, hogy hétfőn nap közben az orosz erők újabb csapást mértek Harkiv városára, a támadásban előzetes értesülések szerint heten megsebesültek.
(MTI)
A BBC Russia és a Mediazone által megszerzett dokumentumok szerint csaknem 20 ezer Wagner-zsoldos eshetett el tavaly tavasszal Bahmut ostromában – írja a The Kyiv Independent.
Vlagyimir Putyin orosz elnök hamarosan Vietnámba és Észak-Koreába látogat. A látogatások időpontja egyelőre nem ismert, de az előkészületek már javában zajlanak –  tudósított a Kyiv Independent.
Minden idők legalacsonyabb szintjére, 359 milliárd köbméterre esett a Gazprom egész éves gázkitermelése tavaly a 2022-es 413 milliárd köbméterről, illetve a 2021-es 515 milliárd köbméterről – derült ki a hétfőn közzétett tavalyi éves jelentésből.
Kína szerint eljött az idő, hogy béketárgyalás legyen az ukrajnai háború lezárásáról, az ázsiai ország szívesen nyújt otthont a szükséges dialógusnak – jelentette ki Vang Ji kínai külügyminiszter.
A megszállt Krím félszigeten állomásozó orosz rakétazászlóaljak ellen intéztek támadást az ukrán erők hétfőre virradó éjjel – közölte hétfőn az ukrán vezérkar a Telegramon.
Az ukrán erők “sikeres csapásokat mértek a megszállók egyik Sz-400-as légelhárító rakétaosztályára Dzsankoj térségében, valamint két ellenséges Sz-300-as légvédelmi rakétaosztályra Csornomorszke és Jevpatorija közelében” – írta közleményében a vezérkar. Hozzátette, hogy az orosz erők egyik ukrán rakétát sem tudták befogni és megsemmisíteni. Az ukrán rakétáknak a jelzett területeken végrehajtott csapásai után rögzítették, hogy az Sz-300-as és Sz-400-as rendszerekhez tartozó radarok működése azonnal leállt.
(MTI)
Az orosz haditengerészet két hadihajója munkalátogatást tesz az egyiptomi Alexandria kikötőben – közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium.
Kárpátalján egy fekete katonai rendszámú, GAZ-66-os típusú teherautó áthatolt az államhatáron Ukrajnából Magyarországra, a magyar határőrök 32 ukrán állampolgárt vettek őrizetbe – közölte hétfőn Andrij Demcsenko ezredes, az ukrán határőrszolgálat szóvivője.
Elfoglalta az orosz hadsereg Sztaromajorszkét, azt a nyugat-donyecki falut, melynek visszaszerzése a tavaly ukrán ellentámadás egyik legnagyobb sikere volt – jelentette be az orosz állami médiában a moszkvai védelmi minisztérium.
A kicsi és egyszerű drónok kivétel nélkül az összes páncélozott járműre veszélyesek az ukrajnai háborúban, legyen szó akár nyugati, akár orosz technikáról. Ezúttal egy amerikai M2 Bradley-vel végeztek az orosz pilóta nélküli repülőgépek, ráadásul úgy látszik, nem is páncéltörő robbanófejjel, hanem egyszerű kézigránátokkal intézték el a gépet.
Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma hétfőn ismét elkészítette az orosz-ukrán háborúval foglalkozó szokásos napi jelentését, melyben ezúttal az orosz védelmi minisztérium afrikai toborzásáról értekeztek.
Mindeddig kilencven ország és szervezet jelezte részvételét a svájci Ukrajna-konferenciára, amely megnyithatja az utat a béke megteremtése előtt – jelentette be hétfőn a svájci kormány.
Ukrán források szerint vasárnap egy tengeri drón eltalált és elsüllyesztett egy orosz hadihajót. Az akcióról egymásnak ellentmondó információk láttak napvilágot, ugyanakkor egyre valószínűbb, hogy Moszkva egyik kifejezetten modern, Bjkov-osztályú korvettjét szerelték le. Mit tudunk a hajóról és mit is jelent ez az orosz flottára nézve? Lássuk.
Egy ukrán harci repülőgép először lőtt ki olyan rakétát, amely oroszországi célpontot talált el, Belgorod térségében. Az USA és Franciaország támogatja az ukrán fegyverek használatát Oroszországon belüli katonai célpontok ellen – közölte a Sky News.
Ramzan Kadirov, Csecsenföld vezetője egy látványos videóval jelentette be, hogy az orosz erők támadást indítottak a Szumi régió ellen, és állítólag elfoglalták Rizsivka települést.
Az ukrán-magyar határszakaszon 7136-an léptek be Magyarországra vasárnap, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 7346-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek. Tartózkodási engedélyt 35 embernek állítottak ki – közölte az ORFK.(MTI)
Vasárnap az orosz csapatok támadást indítottak a régóta fenyegetett donyecki Csasziv Jar városa ellen. Ukrán drónok megtámadták és valószínűleg megrongálták az orosz Fekete-tengeri Flotta egyik Projekt 22160-as korvettjét. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.
Vasárnapi hírfolyamunk ide kattintva olvasható vissza.
Címlapkép forrása: Jose Colon/Anadolu via Getty Images
Cikkünk folyamatosan frissül a háború aktualitásaival.
Telitalálatot kapott az ukrán tarack.
Virág Barnabással, az MNB alelnökével beszélgettünk.
A fővárosi választási iroda közölte hétfő este.
Nem ragadt át a tengerentúlra az európai hangulat.
Már 395 közelében is járt az euró.
Cikkünk folyamatosan frissül.
Petr Fiatal Moszkvát sejti a gyújtogatás mögött.
Az MI Rendelet alkalmazása szempontjából megkerülhetetlen kérdés, hogy miként kell értelmezni az MI-rendszer rendeletben szereplő fogalmát. Éppen ezért az alábbi posztban azt járom körül,
A KSH adatai alapján 4,0% volt az éves infláció 2024. májusában, ez 0,3 százalékponttal magasabb az áprilisi éves drágulásnál. Ugyanakkor a havi adatokban ezzel teljesen ellentétes dolgot lá
Egy testvérpár alapította az Adidas elődjét, amely cégből a sportszeripar egyik legkeményebb versenye bontakozott ki. Adolf Dassler cége ment nagyobbat, cipőik egy idő után nemcsak… The post
Az SPB Befektetési Zrt. tapasztalatai szerint 2023-ban a kötvények voltak a legjobban a teljesítő portfólióelemek: főként ezeknek köszönhetően tavaly átlagosan 8 százalék körüli hozamot é
Június harmadikán kijött Justin Law listája az osztalékfizető részvényekről, sorba is rendeztem őket gyorsan, itt az eredmény.Fontosabb infók a lista összeállításával kapcsolatbanElőző h
Szeptember 30-ig kell benyújtani külföldi áfa visszatérítési kérelmet azoknak a belföldi adóalanyoknak, akik az Európai Unió másik olyan másik tagállamban szereztek be terméket vagy szolgá
A Mammoth elnevezésű robosztus létesítmény évente 36 000 tonna CO2-t képes eltávolítani a légkörből, tízszer annyit, mint elődje, az Orca. A Clineworks által építet
Szépen gyűlik a tőke a Bitcoin ETF-ekben, bár a számok még eltörpülnek a hagyományos piachoz képest. Pedig úgy tűnik, a lakosságot nem igazán érdekli ez… The post Meg sem jöttek a kisbefe
Gyengüléssel indította a hetet a forint.
A burnout, melyet a WHO betegségként kezel, az európai munkavállalók felét is érintheti.
Jó befektetésnek számítanak a luxusórák, de nem mindegy, hogy mikor melyik.
Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.
A legjobb ügyvédek egy helyen
Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.
Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital
Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI
AI: OS AI, OSN AI
OS AI:OS AI, OSN AI AI LAB
Pythia AI:OS AI Pythia, OSN AI AI Pythia
OS AI Vincent:OS AI Vincent, OSN AI AI Vincent
Social AI:Social AI
Osn AI OSN AI:OSN AI
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital