Hírek és minden más

Vehetek még jegyet? Miért érdemes vonatozni? Mit vihetek be a stadionba? – szurkolói kisokos a foci-Eb elé

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital

Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el:
Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Összeszedtük a legfontosabb információkat azoknak, akik kiutaznak az Eb-re, és azoknak is, akik inkább itthonról, de másokkal együtt szeretnék nézni a meccseket.
Nagyjából 15 millió szurkolót várnak a németek az Európa-bajnokságra, közülük 2,7 millió szerencsésnek jegy is jutott, a többiek pedig a szurkolói zónákban és a különféle nyilvános helyeken felállított kivetítőkön vagy szórakozóhelyeken követik majd a mérkőzéseket.
A meccseket tíz városban játsszák, amelyek közül a magyar drukkerek számára Köln és Stuttgart a legfontosabb, ott játsszák ugyanis a csoportmeccseiket Szoboszlai Dominikék előbb Svájc, aztán Németország, majd Skócia válogatottja ellen.
Ezekre a meccsekre az európai szövetség (UEFA) felületén már nem lehet jegyet kapni. Hatalmas volt irántuk az érdeklődés, a három meccsre összesen 1,5 millió jegyigénylés futott be, miközben a két stadion befogadóképessége 43 és 51 ezer fő. A válogatottak drukkereinek csak 10-10 ezer jegyet biztosítottak, a többire a világból bárki pályázhatott.
Az európai szövetség (UEFA) hivatalos felületén már nemcsak a magyar, egyetlen másik csapat meccsére sem lehet jegyet kapni, de a másodlagos piacon még akadnak. Ezekkel azonban érdemes óvatosnak lenni. Egyrészt azért, mert lehet, hogy átverésről van szó, másrészt pedig, mert a szervezők érvényteleníthetik őket, ha rájönnek, hogy nem hivatalos forrásból származnak. Akik ilyennel jelennek meg a stadionnál, azt lehet, hogy nem engedik be, vagy ha már bejutott, kirakhatják.
A kieséses szakasz mérkőzéseire még nem kezdték el árulni a belépőket, az értékesítés majd 23-ától indul, amikorra összeáll a továbbjutók teljes listája.
Fontos tudni, hogy az Eb idejére Németország valamennyi határállomásán visszaállítja a határellenőrzést, így aki autóval érkezik, annak számítania kell arra, hogy átvizsgálják. (Arról, hogy hogyan igyekeznek garantálni a német hatóságok a szurkolók és a labdarúgók biztonságát, ebben a cikkünkben írtunk.)
A szervezők ettől függetlenül is mindenkit arra biztatnak, hogy autózás vagy repülés helyett inkább busszal vagy vasúton érkezzen, erre kedvezményekkel is ösztönöznek. Akinek sikerült meccsjegyet szereznie, az Németországon belül másodosztályon 29,90 euróért, első osztályon pedig 39,90 euróért tehet meg egy-egy utat a rendező városok között. Ehhez le kell töltenie az UEFA Euro 2024 elnevezésű alkalmazást (ez nem az, amelyikben a jegyet kell bemutatni a stadionban menet), mert csak azzal együtt érvényes.
Ha valakinek több jegye van, Interrail-bérletet is vehet (Interrail Pass EURO 2024), amellyel 25 százalékos kedvezménnyel lehet vonatozni Magyarországról (is) Németországba és azon belül. A 4, 5 és 7 napnyi, korlátlan számú átszállást biztosító bérletek egészen július 13-ig megvásárolhatók, a 10 vagy 15 napra érvényesek viszont csak most szombatig. Arra figyelni kell, hogy bizonyos vonatokra kötelező helyjegyet is váltani. A szervezők azt javasolják, hogy akkor is vegyünk helyjegyet, ha nem kötelező, mert ha az ülőhelyek betelnek, kénytelenek leszünk állva utazni.
Arra is figyelmeztetnek, hogy mind a jegyek, mind a bérletek gyorsan fogynak, ezért érdemes minél előbb beszerezni őket.
A vendéglátó városok közötti utazáshoz és a stadionok megközelítéséhez a tömegközlekedést, a kerékpározást vagy a sétát javasolják a szervezők, mivel a parkolóhelyek száma a környéken véges. A stadionnál parkolni csak előre megváltott jeggyel lehet, amely 24 euróba kerül. Jó hír a jegybirtokosoknak, hogy a városi járatokat a meccs napján reggel 6 órától másnap 18 óráig ingyen használhatják az applikáció felmutatásával. Sőt nem csak azokat: a Kölnbe utazók akár Düsseldorfot, Gelsenkirchent és Dortmundot is felfedezhetik, és a Stuttgartba tartók is szabadon utazgathatnak a régióban.
A stadionok kapuit három órával a meccsek kezdete előtt nyitják meg, belépni csak a digitális jegy felmutatásával, a táska és a ruházat átvizsgálása után lehet. A szurkolók A4-es méretűnél nagyobb táskát nem vihetnek be magukkal, ahogy a telefonjuknál nagyobb külső akkumulátort, profi kamerát vagy nagy, nem összecsukható esernyőt sem. Nem árt viszont, ha náluk van valamilyen érvényes fényképes igazolvány arra az esetre, ha valami gond lenne a belépőjükkel, és reklamálni szeretnének.
A stadionokban a bank- és hitelkártya mellett telefonnal és helyenként készpénzzel is lehet fizetni. Azoknak, aki sörrel hűsítenék magukat, nem kell aggódniuk: azt is lehet majd vásárolni, nem úgy, mint a legutóbbi, katari világbajnokságon.
Arra ugyanakkor számítani kell, hogy minden italt repohárba töltenek, ami ott tényleg repohár: ha visszaviszi, a vásárló visszakapja a 3 eurós letéti díjat.
A legutóbbi Eb-n több helyszínen, köztük Budapesten is probléma volt abból, hogy a szurkolók egy része kirekesztő, rasszista módon viselkedett. Az UEFA most is felhívta a figyelmet arra, hogy sem az ilyen, sem a szexista, vallásos vagy politikai, illetve egyéb tiltott üzeneteket nem tűri meg a stadionokban. Ahogyan az arcukat eltakaró és agresszív vagy a közrendet bármilyen más módon zavaró drukkerek ellen is fellépnek majd. (A teljes szabályzatot angol nyelven itt olvashatja.)
Ha valaki nem jutott jegyhez, de mégis szeretné átélni az Eb-hangulatot, Németország-szerte rengeteg helyen követheti majd a meccseket. Ingyenesen látogatható hivatalos szurkolói zónák az összes vendéglátó városban lesznek, Berlinben, Dortmundban, Düsseldorfban és Kölnben több helyen is. A legnagyobb ezek közül a fővárosban, a Brandenburgi kapunál lesz, ahol sok tízezren nézik majd közösen a meccseket. Bár ezeken a helyszíneken is a futballé lesz a főszerep, a szervezők más programokkal is készülnek, és természetesen enni-inni is lehet majd.
A zónákon kívül sok más helyszínen is lehet majd közösen szurkolni, számos más városban is felállítanak kivetítőket, és persze a szórakozóhelyek, kocsmák is nyitva állnak majd a drukkerek előtt. Az Eb idejére a szigorú zajvédelmi előírásokon is enyhítenek: este tíz után is lehet majd hangosan ünnepelni vagy szomorkodni, eredménytől függően.
Annak sem kell lemondania a közös meccsnézés élményéről, aki megelégszik a képernyővel, mivel Budapesten és számos vidéki városban is állítanak kivetítőket.
A fővárosban lesz ilyen a Várkert Bazár Öntőház udvarán, a Kobuci Kertben, a Margit-szigeten és az Új Budai Parkszínpadon, a Feneketlen-tónál és a belvárosban a Városháza Pop-up Parkban. A magyar meccseket a Budapest Parkban is lehet majd követni, a belépés ingyenes lesz, de regisztrációhoz kötött.
Vidéken többek között Győrben, Egerben, Székesfehérváron, Tapolcán, Nyíregyházán, Veszprémben, Debrecenben és Szegeden érdemes keresni a kivetítős helyszíneket.
Egyelőre azt sem tudni, hogy a második meccsen pályára tud-e lépni.
Ha holnapra eltűnne az űr, maradna a zenélés – mondja Zahorán Viktor, akinek a szakmája jóval szokatlanabb a hobbijánál. Magyarországon…
Lehet újraszámlálást kérni csak azért, mert kicsi a különbség a voksok között?
A választás, amely kettévágta az országot
Szaharai por, heves zápor, erős széllökés – így változik hétfőn az időjárás
Bekavarhat a „nemzetstratégiai” ügyleteknek a Fővárosi Törvényszék ítélete a Vodafone 4iG-s felvásárlása ügyében
143 kilométert tud villannyal a legújabb plugin hibrid VW Golf
Interjú Ötvös Zsuzsannával, a Laurel étterem cukrászséfjével.
Kreatív oldják meg a gyártók és a boltok is, hogy ne piros felkiáltójeles plakátok között sétálva kelljen vásárolnunk.
Magyar azt ígérte, utoljára foglalkozik az üggyel.
Egy olyan autóipari beruházást támogatott volna a magyar kormány, amelyik enélkül is megvalósult volna.
Nem túlzottan hatották meg őket a történtek.
A Nacionalista Zóna 3.0 Telegram csatornán jelent meg korábban uszító jellegű felhívás.
Persze azért azt leszögezi, hogy „tudomásul vették” a választók ítéletét.
Akár 25 évet is kaphat.
Ahogyan az sem, hogyan alakult ki az a helyzet, hogy Vitézy támogatására szólított fel a Fidesz is.
A 28 éves Szajki Bálint, a 24.hu fotóriportere kapta idén a Hemző-díjat.
Egyelőre azt sem tudni, hogy a második meccsen pályára tud-e lépni.

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár
Kávé, kapszulás kávé: kapszulás kávé rendelés
Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News
Sponsor:News technical sponsor
Sponsor:News AI sponsor
Sponsor: AI sponsor
Sponsor: AI News
Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital
Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI
AI: OS AI, OSN AI
OS AI:OS AI, OSN AI AI LAB
Pythia AI:OS AI Pythia, OSN AI AI Pythia
OS AI Vincent:OS AI Vincent, OSN AI AI Vincent
Social AI:Social AI
Osn AI OSN AI:OSN AI
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital