Hírek és minden más

41 millióba kerül egy átlagos panel Budapesten

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital
Menü
Kereső
2024. július 5. – 09:47
Másolás
41 millió forintba kerül egy átlagos, 53 négyzetméteres panellakás Budapesten – derült ki a Duna House friss adataiból.
A panelekért fizetett négyzetméterár a 2023-as átlagnál 9 százalékkal lett magasabb, így idén átlagosan 765 ezer forintos négyzetméteráron lehet panelhez jutni a fővárosban. A legnépszerűbb lakótelepeken ugyanakkor már ennél is magasabb, akár egymillió forint közeli átlagra is készülhetnek a vevők.

Az elmúlt évben tapasztalt enyhülés után áremelkedést hozott a 2024-es év a lakótelepi lakások piacán a fővárosban. A megújuló otthonteremtési támogatások és a mérséklődő lakáshitelkamatok növelték a vásárlási kedvet. „Ami a 2023-as évben elmaradt, azt most bepótolták a budapesti panellakások, ugyanis a 2022-es energiaválság során megugrott árszintnél is – amikor 717 ezer forintért lehetett egy négyzetméter panelhez jutni – 7 százalékkal magasabb lett az átlagos négyzetméterár idén” – mondta Benedikt Károly, a Duna House PR- és elemzési vezetője.

Az ismertebb, nagyobb lakótelepeken a fővárosi átlagnál is jelentősebb drágulás tapasztalható, ezeken a területeken átlagosan 14 százalékkal emelkedtek a lakásokért fizetett négyzetméterárak tavalyhoz képest. Míg 2023-ban 5 lakótelep esetében 3-20 százalék között mérséklődtek az árak, addig az idei évben mindössze az újpalotai lakótelepen érezhető 5 százalékos enyhülés.
A 12 vizsgált lakótelep közül a Bécsi úton volt a legjelentősebb árcsökkenés 2023-ban, idén pedig itt emelkedtek leginkább az árak. A 2023-as átlagnál 30 százalékkal kellett többet fizetni a területen található lakásokért, a 2022-ben mért négyzetméterárnál azonban csak 4 százalékkal lett magasabb az átlagár, így 880 ezer Ft/m2-es kiadásra számíthatnak itt a vevők. Békásmegyeren 791 ezer forintos, Káposztásmegyeren 795 ezer forintos átlagárra kell készülni.
Millióhoz közelít az átlag a XI. kerületi Fehérvári úti, valamint a XIII. kerületi Vizafogó lakótelepen idén. Az előbbinél 12 százalékos emelkedés után 941 ezer forintra nőtt az egységár, míg az utóbbi esetében 16 százalékos drágulást követően 936 ezer forint az átlagos, ingatlanvásárlásra fordított összeg négyzetméterenként.
Valamivel olcsóbban, 839 ezer forintért kaphatóak 2024-ben a József Attila lakótelep lakásai, itt 16 százalékos volt az áremelkedés tavalyhoz képest. 8 százalékos növekedés után, 829 ezer forintos az átlag a Füredi úton. Újpesten 736 ezer forint az átlagár, a Havannán pedig 644 ezer. Újpalotán 663 ezer forint az átlagos négyzetméterár, az összes fővárosi paneltranzakció közel negyede itt zárult az idei első félévben.

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár
Kávé, kapszulás kávé: kapszulás kávé rendelés

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital