Hírek és minden más

Hamarosan az Árpád hídon is üzembe áll az egy évvel ezelőtti gázolás után Karácsony által ígért traffipax

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital

Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el:
Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
A forgalommal szemben hajtó, halálos balesetet okozó Árpád hídi ámokfutóhoz hasonló sofőröket ugyan nem rettenti el, de a gyorshajtás okozta bicikligázolás után bő egy évvel, hamarosan üzembe áll a hídon a főpolgármester által akkor ígért traffipaxok egyike.
A sebességmérő kamerák a közlekedésbiztonság szempontjából igen jelentős szerepet játszanak, azonban sajnálatos módon a tegnapi, az Árpád hídon bekövetkezett tragédiát a forgalommal szemben közlekedő gépjármű vezetője okozta. Az ilyen rendkívüli esetekben a sebességmérő kamerák sem nyújtanak védelmet – ezt Karácsony Gergely főpolgármester írta a Facebookon csütörtökön, miután előző éjjel három halálos áldozatot követelő baleset történt a hídon.  
Hatféle szempontot is vizsgálnak a rendőrök, amikor döntenek arról, hogy őrizetbe vesznek-e valakit. Azt a férfit, aki később a forgalommal szemben hajtva az Árpád hídi balesetet okozta egy lopott taxival, nem vették őrizetbe. Pedig kábítószer-birtoklással gyanúsították, amit ő maga is elismert. A HVG-nek nyilatkozó ügyvéd elmagyarázta, mi a protokoll ilyenkor és miért engedték el a rendőrök a férfit.
Ahogy a hvg.hu is írt róla, a balesetet okozó férfit szerda hajnalban előállították a rendőrök kábítószer-birtoklás miatt, de aztán kénytelenek voltak elengedni. Órákkal később egy lopott taxival hajtott a forgalommal szemben, végül a saját és a vele összeütköző autóban utazó másik két ember halálát okozva. A vele frontálisan ütköző Suzukiban a a HVG értesülései szerint a Schadl–Völner-per egyik fontos tanúja vesztette életét. 
B. Ervin a Suzukiban ült, információink szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
Az újabb Árpád hídi tragédia szinte napra pontosan egy évvel azután történt, hogy a RACE-001-es rendszámú, csaknem 700 lóerősre tuningolt Mercedes sofőrje egy 26 éves, szabályosan közlekedő kerékpáros gázolt halálra a hídon. Most Karácsony azért posztolt az újabb halálos baleset után a traffipaxokról a Facebookon, mert a biciklisgázolás után ő volt az, aki megígérte, hogy a gyorshajtás visszaszorítása érdekében 45 új sebességmérő kamerát szerelnek fel Budapest útjain, de az egyéves évfordulón kiderült, hogy egyelőre ezekből csak egy működik. 
És kevesebb is lesz a tervezettnél.
Az ígéretét számon kérő kritikákra reagált Karácsony a közösségi oldalán azzal, hogy tavaly, a bejelentést követően haladéktalanul megkezdték a fixen telepítésű, állandóan működő sebességmérők telepítését, de elismerte, hogy egyelőre csak “próbaként a Váci úton, a Duna Plaza mellett a korábban eltérő műszaki megoldással kihelyezett, majd megrongált sebességmérő kamerák kiváltása történt meg”. 
Ezek a traffipaxok tavaly óta tehát élesben üzemelnek, ám ez nem mondható el a többiről. Karácsony posztjából az is kiderül, hogy nem 45 traffipaxról van szó, hanem kevesebbről. “Az üzemeltetési költségek csökkentése érdekében az eredetileg tervezett 45 darab, egy-egy sáv mérésére alkalmas kamera helyett 26 darab olyan modernebb sebességmérő kamera telepítésére került sor, amelyek összesen 46 sáv forgalmát képesek figyelni” – közölte a főpolgármester. Hivatala a HVG kérésére el is küldte a kamerák elhelyezését mutató térképet: 
A folyamatról Karácsony azt írta, hogy a sebességmérő kamerákat a rendőrséggel egyeztetve telepítette a főváros, ezután a mérésügyi hatóság hitelesítette őket, és már mindegyik működik, de csak a rendőrségi rendszer tesztüzeme folyik egyelőre. “A sikeres tesztüzemet és a közúti jelzőtáblák kiszerelését követően a következő hetekben kerül sor arra, hogy éles üzemben immár bírságolja is a rendőrség a szabályszegő gépjárművek üzemben tartóit” – írta Karácsony, hozzátéve: a bírságbevétel a rendőrséget illeti, az üzemeltetés költségét viszont a főváros fizeti. 
A Fővárosi Önkormányzat a tavalyi évben, a főpolgármesteri bejelentést követően haladéktalanul megkezdte a fixen telepített – a traffiboxokkal ellentétben- állandóan működő sebességmérő kamerák…
Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!
Segítsége is akadt a férfinak, egy, az anyósülésről az ablakon derékig kihajoló nő.
Többségében azonnal rendezték is a büntetéseket a sofőrök.
További friss állások ›
A Gazprom helyett magyar parfümmárka lett a Fradi mezszponzora
Szoboszlai Dominik az Amalfi-part legdrágább hoteljében szállt meg a barátnőjével
Eltilthatják a törökök védőjét a Szürke Farkasokra utaló gólöröme miatt
Népszerű mesemondó volt az Árpád hídi autóbalesetben meghalt nő
Balogh Csaba: A nagy légikáosz-kamu
A várakozásoknak megfelelő eredmény rajzolódik ki: a Konzervatív Párt megsemmisült.
A bevezetett családtámogatási intézkedések miatt sok pár előrehozhatta a gyerekvállalást, ami most viszont negatívan hat.
Megbízatása elvileg már lejárt volna, mégis a mai napig él.
Nem tudni, mi történt pontosan, de a rendőrség nyomozást indított az ügyben.

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár
Kávé, kapszulás kávé: kapszulás kávé rendelés

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital