Hírek és minden más

Szexuális zaklatással vádolja egy 18 éves férfi a magyarországi orosz ortodox egyház fejét

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital
Menü
Kereső
2024. július 5. – 20:04
Másolás
Szexuális zaklatással vádolja egy 18 éves férfi Hilarion Alfejev orosz metropolitát, a magyarországi orosz ortodox egyházmegye vezetőjét, írja az orosz Novaja Gazeta. Az orosz–japán családból származó Szuzuki George elmondása szerint évekig Hilarion tanítványa volt. Hilarion sokáig Kirill moszkvai pátriárka jobbkezének és az orosz ortodox egyház második számú vezetőjének számított. 2022-ben azonban több tisztségéből is felmentették, és mindenféle hivatalos magyarázat nélkül Magyarországra küldték az év júniusában. Az őt megvádoló Szuzuki nem sokkal ezután, 2022 őszén költözött Hilarionhoz, addig leveleztek. Hilarion neve még onnan lehet ismerős, hogy ő is találkozott Ferenc pápával, amikor a katolikus egyházfő tavaly Magyarországon járt.
Szuzuki elmondása szerint Hilarion arra kényszerítette, hogy egy szobában lakjanak és közös ágyban aludjanak, és azt sem szerette, ha olyankor Szuzuki pizsamát visel: meztelenül kellett az ágyba feküdnie. Hilarion ezt azzal indokolta, hogy a „bőrével akarja érezni”, és úgy akarja lefektetni, „akár egy apa”. Megesett, hogy Szuzuki bezárta a szobaajtót, amit, ha Hilarion kopogott, ki kellett nyitnia. Időnként rossz egészségi állapotára hivatkozva próbálta kerülni az éjszakai érintkezést, de ez nagyon feldühítette Hilariont. Szexuális aktusra viszont sosem került sor.

Szuzuki beszámolója szerint Hilarion fényűző életet élt, többször voltak együtt síelni és vitorlázni. 2,1 millió euróért vásárolt egy több mint 2000 négyzetméteres ingatlant Budapest külvárosában. A házban 14 szoba, külön borospince és edzőterem is volt. A 444-nek sikerült azonosítania, hogy a 18. századi vácdukai kastélyról van szó, amit egy időben 1,67 milliárd forintért árultak.
Egy idő után a férfi szerette volna otthagyni Hilariont, aki azonban többször is megfenyegette, hogy baja eshet, ha ezt megteszi. Szuzukinak végül 2024 januárjában sikerült megszöknie Hilariontól. Egy drága órát és 30 ezer eurót vitt magával, amiből haza tudott utazni a Japánban élő családjához. Az eltűnt óra és a pénz miatt a magyar rendőrség nyomozást indított. Erről a Telex is beszámolt áprilisban. A RIA hírügynökség beszámolója szerint tetemes összegű pénzt és egyéb értékeket loptak el a budapesti Magyar Ortodox Egyházmegye épületéből január elején, ami egybecseng Szuzuki sztorijával. A RIA szerint a lopás helyszínét átkutatták, ujjlenyomatokat és DNS-mintákat vettek. Akkor nem hozták nyilvánosságra, hogy ki lehetett a tettes, viszont a magyar rendőrség körözést adott ki Szuzuki ellen.
Hilarion jó kapcsolatokat ápolt a magyar kormánnyal. Többször mutatkozott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes társaságában. Semjén Facebook-oldala szerint 2019-ben is találkoztak, amikor Hilarion még volokalamszki metropolitaként Orbán Viktorral egyeztetett a Karmelitában. A találkozó után a Magyar Érdemrend középkeresztjével tüntették ki a metropolitát. Legutóbb pedig 2022. szeptember 13-án találkoztak, amikor Hilarion átadta Semjénnek a Dicsőség és becsület rend II. fokozatát, amire az orosz ortodox egyház vezetője, Kirill pátriárka találta méltónak Semjént, megemlékezve hatvanadik születésnapjáról, illetve elismerve „a Budapest-magyarországi Egyházmegye részére nyújtott segítségét”. „Ez megérdemelt kitüntetés. A hála jele azért a figyelemért, amelyet az Orosz Ortodox Egyház Budapest-magyarországi Egyházmegyéje szükségletei iránt mutatott, és kiemelkedő érdemeinek elismerése egy stabil és virágzó Magyarország megteremtéséért folytatott munkájának” – mondta Hilarion a kitüntetés átadásakor.
A segítség természetét nem részletezték, de Semjén és a magyar kormány nem csak a magyarországi egyházmegyének, hanem magának Kirill pátriárkának tett nagy szívességet, amikor a hatodik európai uniós szankciócsomag vétójával fenyegetett, ha a csomagból nem veszik ki a Vlagyimir Putyin politikáját kiszolgáló, az Ukrajna invázióját következetesen támogató Kirill moszkvai pátriárkára – akinek viselt dolgaival itt ismerkedhet meg – kimondott büntetőintézkedéseket.

A Novaja Gazeta talált egy fotót, amin Semjén Zsolt és az orosz metropolita mellett Szuzuki is szerepel. A portál információi szerint Hilarion magyar állampolgársággal és magyar útlevéllel is rendelkezik. Sikerült szerezniük egy fotót Hilarion magyar útleveléről is. Az azon szereplő dátum alapján nem sokkal azután állítottak ki az iratot, hogy az orosz vallási vezető Magyarországra jött.
Hilarion alaptalannak nevezte a férfi vádjait a Novaja Gazetának, és perrel fenyegetőzött. Állítása szerint a vádak mögött egy nő áll, aki Szuzuki anyjának nevezte magát, és a szexuális zaklatásról szóló történettel próbálta zsarolni. A Novaja Gazeta kérdésére Hilarion nem tagadta, hogy tulajdonosa egy budapesti ingatlannak. Állítása szerint a könyvei után kapott honoráriumból vásárolta a házat, amit kolostornak szánt.

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár
Kávé, kapszulás kávé: kapszulás kávé rendelés

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital