Hírek és minden más

Újra 18 000 felett az OTP!

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital
Kitartott a zárásig a jó hangulat az európai tőzsdéken, a BUX index a felülteljesítők között volt ma.
5,5 millió forintos bírságot szabott ki az MNB a Nyomdára, miután a cég bizonyos bennfentes információkat nem tette időben közzé.
A magyar tőzsde új történelmi csúcson zárt csütörtökön, a blue chipek közül az OTP és a Richter is erős teljesítményt nyújtott a hét utolsó előtti kereskedési napján.
A kereskedési idő végéhez közeledve az OTP a legjobban teljesítő blue chip a magyar tőzsdén. A bank részvényeinek árfolyama már 1,1 százalékot emelkedett a mai napon, ezzel pedig ismét 18 000 felett mozog a jegyzés.
Az emelkedés és a fontos szint áttörése ellenére a forgalom meglehetősen alacsony ma az OTP-ben, a kereskedés eddigi részében alig több mint 1,87 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a bank részvényei, ennek ellenére azonban az OTP a legforgalmasabb részvény a BÉT-en.
A tegnapi nap után ma is meglehetősen kedvezőtlen hangulatban telik a kereskedés a kriptopiacon, a bitcoin jegyzése pedig már a 60 000 dolláros szintet is leszakította.
Erősre sikerült a június a magyar tőzsdén, a BUX index újabb történelmi csúcsot döntött, és több mint 6 százalékkal értékelődött fel az elmúlt hónapban. Július elején rendszeres havi felmérésünkben ismét megkérdeztük a hazai alapkezelőket, hogy mit gondolnak a hazai részvénypiac kilátásairól, melyek a kedvenc részvényeik és a legkevésbé kedvelt papírok, és merre mehet a következő hónapokban a forint árfolyama.
A délutáni órákban is folytatódik az emelkedés a kontinens vezető börzéin, az angol FTSE már 0,9, a francia CAC 0,8, a német DAX pedig 0,3 százalékos pluszban van.
A kereskedési idő felénél továbbra is minimális pluszban van a BUX index, a blue chipeknél azonban igencsak vegyes a kép: emelkedik a Richter és az OTP, stagnál a Mol, és mínuszban van a Magyar Telekom árfolyama.
A Morgan Stanley szerint emelkedés jöhet majd a francia és a többi európai tőzsdén is a vasárnapi francia választások után – írja a a Bloomberg.
Az Európai Unió Bírósága kimondta, hogy egy anyavállalat nem hivatkozhat a gazdasági egység versenyjogi fogalmára annak érdekében, hogy a saját székhelye szerinti tagállam bíróságai előtt indíthasson kártérítési eljárást.
Új felsővezetőket jelentett be a 4iG, a vállalatcsoportnál zajló transzformációs program következő állomásaként. A változások egyaránt érintik a cégcsoport, valamint a távközlési kereskedelmi és infrastruktúra vállalatok irányítását is. Az új vezetők feladata az új struktúrához alakított vállalatok szervezeti felépítésének kialakítása, az üzleti folyamatok összehangolása, valamint a jövőbeli fejlődési stratégia meghatározása lesz. A vállalatcsoport ezzel párhuzamosan kibővíti a cégcsoport legfelsőbb vezetését, melynek célja új befektetési és üzleti területek feltárása, illetve a 4iG nemzetközi jelenlétének növelése a távközlési, infrastruktúra és technológiai szektorokban – áll a vállalat közleményében.
Tevékenységével a hulladékgazdálkodás teljes vertikumát – a hulladékgyűjtést, szállítást, feldolgozást, a hulladékkezelési végpontok és lerakók üzemeltetését – valósítja meg a VERTIKAL Group Nyrt., amely jelentős műanyagipari és gyártó piaci szereplő is egyben. A cégcsoport számára igen sűrűnek bizonyult az elmúlt egy-másfél év: amellett, hogy a megelőző évben jelentős mértékben kapcsolódott be a MOHU új hulladékgazdálkdási rendszerébe, tavaly elindult a részvényeik kereskedése a BÉT Xtenden, nem is olyan rég pedig átadtak egy 2,5 milliárd forintos üzem- és technológiai fejlesztést. A modern üzem lehetőséget teremt arra, hogy az ipari szegmensebe is betörjenek, valamint, hogy a saját műanyagtermék-gyártásuk alapanyagainak előállítását is elvégezzék. A tőzsdére lépésről, a növekedési eredményekről és további célokról, az új üzem jelentőségéről, valamint az ellátási lánc rövidülésével járó lehetőségekről kérdeztük egy interjú keretében Ferencz Kornélt, a VERTIKAL Group meghatározó tulajdonosát.
A nyitást követően a kontinens vezető börzéi közül a francia CAC 0,6, az angol FTSE 0,5, a német DAX pedig 0,3 százalékos pluszban van.
A nyitást követően a nemzetközi tőzsdékhez hasonlóan idehaza is mérsékelt elmozdulásokat láthatunk, a hazai nagypapírok közül a Richter teljesít a legjobban csütörtök reggel.
A német ipar számára nem hozott jó híreket a május, ugyanis az ipari megrendelések váratlanul 1,6%-kal csökkentek az előző hónaphoz képest – derült ki a szövetségi statisztikai hivatal friss adataiból. Az adatokat szezonálisan és naptárhatással kiigazítva közölték.
Több mint 630 millió forint értékben vásárolt saját részvényeket az OTP július 3-án, szerdán.
Ma fellélgezhetnek a piacok, az Egyesült Államokban a függetlenség napját ünneplik, a brit piacokon viszont lehet csapkodás, ezen a napon lesz ugyanis a parlamenti választás, amelyen a várakozások szerint a Munkáspárt nagy vereséget mér a kormányzó konzervatívokra. Lesz még egy EKB-jegyzőkönyv is, ez közepesen izgalmas.
Címlapkép forrása: 2019 Yiu Yu Hoi
A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ
A konzervatívok rekordszintű vereséget szenvedtek.
A szigetet tilos hajókkal megközelíteni.
Ma csendesebb a nap.
Cikkünk folyamatosan frissül.
Itt van az összesítés.
Benjamin Netanjahu értesítette a fejleményekről Joe Bident.
Még mindig nem erősítették meg a hírt, de Charles Michel már dühöng.
“Nem vagyunk messze attól, hogy elszabaduljon az erőszak.”
A Babaváró hitelnél kardinális kérdés a feleség életkora, hiszen általános szabály, hogy a feleség nem töltheti be igényléskor a 30. életévét. Ám ha már úton van a baba, akkor idén m
Ahogy majd egy hónappal már írtuk a blog hasábjain, a közel-keleti regionális konfliktus a vörös-tengeri szállítmányozáson keresztül a globális piacokat is megütötte. Habár a következő..
Egyre inkább érik 21 éves autónk cseréje, így elkezdtem felmérni a piacot és a lehetőségeinket, amely tanulságát most megosztom veled is. SPOILER ALERT: Az autó pokoli drága! És itt nem is a
2024.07.11-ig véleményezhető az RRF-REP-10.14.1-24 "Elektromos gépjármű töltőállomások telepítése" hitelprogram.
A HOLD-nál kezelt privátbanki vagyon 35 százalékát birtokolják 60 évnél idősebb ügyfeleink, míg mindössze 10 százalék esetében idősebb a tulajdonos 70 évnél. A privát vagyonkezelt… The
A családjogi kérdéseket feldolgozó blogsorozatunkban a házasság és annak megromlása, a válás, a válóper, vagyonjogi kérdések és a gyermekelhelyezés témaköreiben segítünk eligazodni. Dr.
Politikai és gazdasági feszültségek érzékelhetőek Európa számos pontján. A régió továbbra is versenyképességi problémákkal küzd, melynek megoldása egyelőre várat magára. Németország
A mesterséges intelligenciára vonatkozó rendelet legahamarabb alkalmazandó szakaszai a tiltott MI-gyakorlatokra vonatkozó előírások (MI Rendelet, 5. cikk). Ezek 6 hónappal az MI Rendelet hatályba
Vezetéstechnikai szakértőt kérdeztünk.
Egri Gábort, a Független Benzinkutak Szövetségének elnökét kérdeztük.
Talán kicsit stabilabb a front, mint tavasszal.
Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.
A legjobb ügyvédek egy helyen
Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.
Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital
Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI
AI: OS AI, OSN AI
OS AI:OS AI, OSN AI AI LAB
Pythia AI:OS AI Pythia, OSN AI AI Pythia
OS AI Vincent:OS AI Vincent, OSN AI AI Vincent
Social AI:Social AI
Osn AI OSN AI:OSN AI
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital