Hírek és minden más

Anglia jobban rúgta a tizenegyeseket, és Svájcot kiejtve elődöntős az Eb-n

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital
Menü
Kereső
2024. július 6. – 20:44
Higgy magadban Te is!
Másolás
383
Svájc még sohasem jutott be a legjobb négy közé egyetlen nagy futballtornán sem, a németországi Európa-bajnokságon sem sikerült a bravúr. Öt percig vezettek a svájciak a második félidőben Anglia ellen, Shaqiri a 118. percben szögletből lőtt egy kapufát. Az angolok most sem fociztak jól, de szerdán már a döntőbe jutásért játszanak.
Anglia minimálfocival jutott el a negyeddöntőig, a szlovákok ellen igen közel álltak a kieséshez, hiszen fél perccel a vége előtt egyenlített Bellingham, és az ollózásával mentette döntetlenre a találkozót. A hosszabbításban pedig begyötörték a második, továbbjutást érő gólt. Aki arra számított, hogy ettől a győzelemtől megtáltosodnak az angolok, csalódniuk kellett.
Csendes mezőnyjátékkal kezdődött a meccs, annyit állapíthattunk meg az első negyedóra után, hogy Saka a jobb oldalon játszik, próbálta is a szélről kiszolgálni a társait, mérsékelt sikerrel, mert a védők jól helyezkedtek. Ha lövőhelyzetbe kerültek az angolok, a védelem rendre blokkolt.

Anglia valamelyest aktívabban játszott, mint az előző meccseken, de ugyanolyan kevés elképzeléssel, mint eddig. Sokatmondó volt, hogy az első szögletüket úgy rúgta be Trippier, hogy kikanyarodott a labda, így nem is lehetett belőle semmi, de volt olyan szöglet is, amikor Pickford kapushoz került hátra a labda. Svájc játékából is hiányzott az ötlet, Embolónak volt egy kisebb lehetősége, de nem tudott kapura rúgni belőle.
A 36. percben Sakát ugratta ki Bellingham, aki jobbról középre adott, Bellingham viszont valamiért nem átvenni akarta a labdát, hanem átlépni, így egy szépen induló támadásnak értelmezhetetlen vége lett, és Sommer kapus könnyedén hárított.
A félidő hátralévő része unalomba fulladt, a harmadik angol szöglet is inkább a kilátástalanságról árulkodott, mint a tervszerűségről.
Az 51. percben láthattuk az egész meccs első kapura lövését, de inkább az egy gurítás volt, ami Embolo nevéhez fűződött. Öt perc múlva fejelhetett is a középcsatár, de könnyen felszedte a kapus a labdát. Az 59. percben Svájc kiharcolta első szögletét, Akanji 50 méteres felszabadításából indult ez az akció. Aebischer 13 méterről, kapásból rúgta vissza Stones röviden kifejelt labdáját, de pocsékul találta el, így odalett a helyzet.
A 75. percben előnybe került Svájc.
Ndoye adott be a jobb szélről Konsa mellett, Stones lábán irányt változtatott a labda az ötösön belül, Embolo kibújt Walker mögül, és két méterről az üres kapuba pofozta a labdát. Pickford tehetetlen volt. A Monaco csatárának ez volt a második találata a tornán, az elsőt még Gulácsinak lőtte három hete.
Southgate az eredményt látva azonnal változtatott, hármas cserét hajtott végre, hátha lendületbe hozza a csapatát: Palmer, Eze és Shaw is pályára lépett.

A 80. percben megszületett az egyenlítés. Saka befelé tolta a labdát a jobb oldalon, 17 méterről ballal kapura lőtt, a labda elment Xhaka lába alatt, Sommer pedig dermedten nézte, hogy a labda a kapufáról a hálóba pattan. Angliának ez volt az első kapura lövése a találkozón, mindjárt gólt eredményezett.

Átmenetileg megélénkült a játék, Harry Kane-nek is volt egy kisebb lehetősége, de gyorsan visszaterelődött az eredeti, lagymatag medrébe a meccs. A rendes játékidő végéig Eze mellélőtt, Foden beadása kellemetlen volt, Sommer pedig elütötte, Embolo feleslegesen ért bele a másik oldalon egy beadásba, így Ndoye elől végül is ő mentett.
A hosszabbítás első említésre méltó eseménye Rice távoli, pontos és erős lövése volt, Sommer úszott a levegőben, és bal kézzel szögletre tolta a labdát. Nagy védés volt, amit ismét egy reménytelen szöglet követett. A 102. percben Bellingham nyeste kapura a labdát, de Sommer lekapta a jobb felsőből.
Svájc lényegesen aktívabb volt a második 15 percben, minden tartalékát mozgósította. Schär kapáslövése ugyan jócskán eltévesztette a kaput, Widmer nem választott jó megoldást, így nem tudta kihasználni Pickford rossz mozgását. Shaqiri viszont tökéletes megoldást választott, amikor kapura csavarta a labdát szögletből, a lécen csattant a labda. Amdouni a beállása után rögtön megkínálta Pickfordot egy lövéssel, az angol kapus a helyén volt.
Palmer bevágta, Akanji pokoli gyengén rúgta, Pickfordnak nem is kellett nagyot vetődnie. Bellingham begurította, Schär ugyanolyan laza és magabiztos volt. Az angol gólszerző Saka a kapufa mellé rakta a labdát, Shaqiri sem hibázott. Toney két lépésről futott neki, és bepasszolta. Amdouni kibillentette Pickfordot és középre rúgta. Trent Alexander-Arnold jött ötödiknek, és nagy erővel a kapu jobb oldalába lőtt. Ezzel Anglia folytathatja, a szerdai elődöntőben a török–holland győztese vár rájuk.

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár
Kávé, kapszulás kávé: kapszulás kávé rendelés

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital