Hírek és minden más

Babis párttársa szerint jelenleg csak Orbán képes Zelenszkijjel és Putyinnal is tárgyalni

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital

Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el:
Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Jaroslav Bzoch szerint nem is érdemes bírálni Orbán Viktor pénteki moszkvai útját, amely során meglátogatta Vlagyimir Putyint.
Orbán Viktor magyar miniszterelnök jelenleg az egyetlen európai politikus, aki képes Volodimir Zelenszkij ukrán és Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is tárgyalni – jelentette ki Jaroslav Bzoch, európai parlamenti képviselő, a legerősebb cseh ellenzéki mozgalomnak, az Elégedetlen Polgárok Akciójának (ANO) az árnyék-külügyminisztere szombaton a Novinky baloldali hírportálnak nyilatkozva.
“Ezt a (moszkvai) utat nem érdemes bírálni, mert Orbán Viktor az egyetlen, aki képes úgy Putyinnal, mint Zelenszkijjel tárgyalni” – mondta Bzoch, utalva a magyar miniszterelnök látogatására Putyinnál. “Putyint és Zelenszkijt bármilyen módon, de tárgyalóasztalhoz kell ültetni. Sajnos Orbánnak nem volt semmiféle mandátuma, a többi európai politikus bírálja (moszkvai) útját, így annak nem lesz nagy hatása” – véli az EP-képviselő.
Az ANO hosszú távon azt az álláspontot képviseli, hogy a fegyverek Ukrajnába történő szállítása helyett jobb lenne a békéről tárgyalni, amit azonban az agresszor nem akar, és “ezt Orbán Moszkvában is hallotta” – mutatott rá.
A mozgalom a múlt vasárnap Bécsben Orbán Viktorral együtt bejelentette, hogy megalakítja a Patrióták Európáért pártcsoportot az Európai Parlamentben. Az ANO vezetői nyíltan üdvözölték Orbán Viktor útját Kijevbe, de a moszkvai úttal kapcsolatban egyelőre hallgatnak.
A Dán Néppárt is csatlakozik a Patrióták Európáért nevű csoporthoz az EP-ben.
“Orbán Viktor mindjárt az EU elnökség másnapján Ukrajnába utazott. Ezzel azt bizonyítja, hogy elsősorban Európa-párti politikus, mert Európa érdeke, hogy megállítsuk a gyilkolást és véget vessünk a háborúnak” – írta akkor Andrej Babis volt cseh kormányfő, az ANO elnöke az X közösségi portálon.
Az ANO a cseh CTK hírügynökségnek megküldött nyilatkozatában emlékeztet arra, hogy Orbán Viktor elsőként Kijevet kereste fel, és rámutatott: “Ezzel világosan kifejezte Ukrajnával kapcsolatos álláspontját”. A cseh ellenzéki mozgalom szerint Orbán Viktor nem titkolja, hogy keresi a béketárgyalásokhoz vezető utat, de ezt olyannak kell javasolnia, aki nem részese a konfliktusnak. “Logikusan ez olyasvalaki lehet, aki képes mindkét féllel beszélni. És Orbán vitathatatlanul ez az ember” – áll az ANO nyilatkozatában.
A cseh kormánypárti politikusok bírálták Orbán Viktor moszkvai útját. Jan Lipavsky cseh külügyminiszter a Novinkynek nyilatkozva azt mondta: Orbán Viktor Moszkvában sem Csehországot, sem az EU-t, sem Ukrajnát nem képviselte.
“Bármiféle béketervet Ukrajnával kell megvitatni, ez megkerülhetetlen. A béke azonnal helyreállhat, ha a megszállók elhagyják Ukrajnát. Addig azonban gondoskodnunk kell régiónk biztonságáról ” – mutatott rá nyilatkozatában a cseh külügyminisztérium.
Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!
Közösen gyakorlatozik a kínai és az orosz haditengerészet Dél-Korea közelében
A belga szélsőjobb is csatlakozik Orbán pártszövetségéhez
Sajtot hív vissza az Auchan
Sajtótájékoztató Moszkvában: Orbán a békemissziójáról beszélt, Putyin a megszállt megyéket követelte
Tökéletesen rúgták a büntetőket a franciák, Ronaldóék búcsúznak az Eb-től
Jaroslav Bzoch szerint nem is érdemes bírálni Orbán pénteki moszkvai útját.
A felejthető meccs csak a végére pörgött fel.
Ángel Merino 1991-ben, Mikel Merino 2024-ben lőtt gólt Stuttgartban.

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár
Kávé, kapszulás kávé: kapszulás kávé rendelés

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital