Hírek és minden más

Moszkvában járt Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital
Kína exportkorlátozást vezetett be számos kettős felhasználású termékre Oroszország felé – értesült a Moscow Times.
Az Egyesült Államok budapesti nagykövete után a Fehér Ház sajtótitkára is megszólalt Orbán Viktor magyar kormányfő pénteki moszkvai látogatásáról, és Karine Jean-Pierre Gaggle úgy fogalmazott, hogy a Fehér Ház aggódik az út miatt.
Alig három nap telt el azóta, hogy heves kritika érte az ukrán vezetést, amiért a mirhorodi légibázison a szabad ég alatt tároltak katonai repülőgépeket és egy orosz Iszkander-rakéta több Szu-27-est is megsemmisített. Most ismét orosz támadás érte a bázist, ezúttal egy Sz-300PSz légvédelmi rakétarendszer égett ki.
Az orosz Fekete-tengeri Flotta kénytelen volt szinte valamennyi hajóját átirányítani más támaszpontokra a megszállt Krímből, és a fő haditengerészeti központja hasznavehetetlenné vált az ukrán támadások miatt – közölte az ukrán haditengerészet parancsnoka.
Kemény bírálatot fogalmazott meg péntek esti posztjában David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete Orbán Viktor kormányfő mai moszkvai látogatása kapcsán.
Minden adott ahhoz, hogy a paksi atomerőmű két új blokkja legkésőbb a következő évtized legelejére szolgálatba állhasson, s így hozzájárulhasson Magyarország energiaellátásának biztonságához – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a moszkvai repülőtéren, miután a magyar kormánydelegáció tárgyalt Vlagyimir Putyin elnökkel, illetve a kormány tagjaival.
Oroszország nagyra értékeli Orbán Viktor irányvonalát, amelynek célja Oroszország és Ukrajna álláspontjának összevetése – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő a Rosszija 1 tévécsatornának a magyar miniszterelnöknek a Kremlben pénteken Vlagyimir Putyin elnökkel tartott találkozójáról.
A brit védelmi minisztérium X-oldalán térképet tett közzé az Ukrajna elleni orosz invázió jelenlegi állásáról.
Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta Moszkvában a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tartott sajtótájékoztatóján, hogy harcolni fog azért, hogy béke legyen Európában, az orosz vezető elmondta, mi kell ehhez.
Az elmúlt napokban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök is beszélt az orosz-ukrán béketárgyalások lehetőségéről, látszólag optimista hangnemben. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője most hidegvizet öntött a témára: szerinte nincs esélye annak, hogy Moszkva és Kijev egyhamar leülnek tárgyalni.
Ukrajna nem egyeztetett Orbán Viktorral a magyar kormányfő moszkvai útját illetően és nem is engedi, hogy a háborúról külső szereplők Kijev bevonása nélkül döntéseket hozzanak – idézi az ukrán külügyminisztérium közleményét a Reuters.
Orbán Viktor Magyarország miniszterelnökeként utazott Moszkvába, és nem a NATO-t képviseli – közölte a NATO főtitkára Brüsszelben pénteken, miután a magyar miniszterelnök megérkezett Moszkvába, és Vlagyimir Putyinnal beszélt.
Európai országok vezetői általában heves ellenérzésekkel fogadták Orbán Viktor Vlagyimir Putyinnal való moszkvai találkozóját, kiemelve, hogy a magyar kormányfő nem az Európai Unió nevében utazott az orosz fővárosba.
Orbán Viktor magyar miniszterelnök moszkvai látogatása, hogy találkozzon Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, jelentős vitákat váltott ki Európa-szerte. Brüsszelben sok tisztviselő és vezető érzi úgy, hogy a hétfőn elindult féléves magyar elnökséggel visszaélt a magyar kormány. Az Európai Bizottság jelezte, nem tudtak előzetesen az útról és a Portfolio is így értesült más uniós szervezetektől, valamint külföldi diplomatáktól.
Martin Jäger, Németország kijevi nagykövete bejelentette, Ukrajna megkapta a Berlin által megígért harmadik Patriot légvédelmi rendszert is.
(The Kyiv Independent)
Vlagyimir Putyin orosz elnök a Kremlben fogadta Orbán Viktort, ahol sajtónyilvánosan váltottak egymással néhány szót.
A Törökországban épülő Hetman Ivan Mazepa korvett (F211) már 70%-os készültségi állapotban van – jelentette be Volodimir Uhlinszkij, a hajó kapitánya alig egy hónappal korábban. Most egy ukrán videóban felvételeket is bemutattak a hajó tengeri tesztjeiről, Törökország közelében.
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök gratulált a brit Munkáspárt és Keir Starmer győzelméhez.
Ukrajna és Nagy-Britannia megbízható szövetségesek voltak és azok lesznek a jövőben is, jóban-rosszban. Továbbra is megvédjük és előmozdítjuk közös értékeinket, a szabadságot és a szabályokon alapuló nemzetközi rendet
– írta az X-en.
Zelenszkij egyúttal a leköszönő konzervatív kormányfőnek, Rishi Sunaknak is megköszönte Ukrajna eddigi támogatását, és – mint fogalmazott – Ukrajna sohasem fogja elfelejteni a közösen elért eredményeket, köztük a kétoldalú biztonsági együttműködési egyezmény aláírását.
(MTI)
„Békemissziója keretében Orbán Viktor miniszterelnök Moszkvába érkezett” – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken.
Több helyen is tűz ütött ki az oroszországi Rosztov-na-Donu közelében, miután az éjszaka folyamán Ukrajna dróntámadást kísérelt meg az ott található orosz katonai célpontokkal szemben.
A 604-es lajstromszámú Airbus kormányzati gép az orosz légtérben repül Moszkva irányába. Csütörtöki sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteken Moszkvában tehet látogatást, bár ezt a magyar kormány hivatalosan nem erősítette meg, és a miniszterelnök sem beszélt róla péntek reggeli rádióinterjújában. A 604-es számú géppel Orbán Viktor szokott repülni külföldi útjaira.
(444.hu)
Jens Stoltenberg leköszönő NATO-főtitkár a dpa német hírügynökségnek adott interjújában azt mondta, reméli, hogy Ukrajna 10 éven belül a katonai szövetség tagja lehet.
(Ukrajinszka Pravda)
Az orosz központi bank közölte a helyi vállalkozásokkal, hogy az ukrajnai konfliktus miatt bevezetett nyugati szankciókkal szemben a külföldi partnerekkel való fizetések megkönnyítésére “többféle megoldást”, köztük kriptovalutákat és más digitális eszközöket kell használniuk – számolt be a Reuters.
Vaszilij Golubev rosztovi kormányzó szerint péntekre virradóra 10 ukrán drónt lőttek le a régió fölött. Az egyik drón darabjai Rosztov-na-Donu városában zuhantak le, és tüzet okoztak.
(The Kyiv Independent)
Narendra Modi újraválasztott indiai miniszterelnök Oroszországban tesz látogatást július 8-án.
Ez lesz Modi első oroszországi látogatása az ukrajnai háború kitörése óta.
(The Kyiv Independent)
Orbán Viktor magyar miniszterelnök váratlan látogatást tett Kijevben, alig egy nappal az EU Tanácsának elnökségének átvétele után. A látogatás során sürgette Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt a tűzszünet meggyorsítására, míg Zelenszkij a kétoldalú együttműködési megállapodás lehetőségét hangsúlyozta. Anamaria Dutceac Segesten szerint Orbán látogatása Brüsszel és a hazai közönség számára is egy erős politikai üzenet. Magyarország és Ukrajna között továbbra is feszültség van a magyar kisebbségek védelme miatt, amit Orbán valószínűleg Zelenszkijnek is felvetett. Ukrajna uniós csatlakozási folyamatát Magyarország többször lassította a kisebbségi ügyek előrelépésének hiánya miatt, de az EU és Kijev is találhat módot ennek a helyzetnek a kezelésére.
Veniamin Kondratyev, Oroszország Krasznodari határterületének kormányzója szerint péntekre virradóra egy ukrán dróntámadásban életét vesztette egy hatéves kislány. Korábbi beszámolók szerint hat ember sérült meg a támadásban.
A Baza orosz Telegram-csatorna egy megrongálódott lakóépületről közölt felvételt a krasznodari Primorszko-Ahtarszkból. A városban egy olyan légibázis található, ahonnan rendszeresen szállnak fel Ukrajna ellen támadó vadászgépek, illetve drónok.
(The Kyiv Independent)
Jurij Popov tábornok, az orosz védelmi minisztérium egy Szíriában tevékenykedő parancsnoka szerint veszélyesen közel repült az Egyesült Államok vezette szíriai koalíció egy Eurofighter Typhoon vadászgépe egy An–30-as orosz katonai repülőgéphez – írja a TASZSZ orosz hírügynökség.
Az ukrán légierő közlése szerint péntekre virradóra Oroszország 32 drónt indított Ukrajna területe ellen, de a légvédelem az összeset lelőtte.
(Ukrajinszka Pravda)
Korrupció vádjával letartóztatták Artyom Gorogyilov orosz tábornokot, aki 2022 tavaszán azokat a csapatokat vezette, amelyek felelősek a Kijevhez közeli Bucsában elkövetett tömeggyilkosságokért – írja a The New York Times a TASZSZ orosz hírügynökség alapján.
Az elmúlt napokban történelmi csúcsra ugrott Magyarország nettó áramexportja Ukrajna felé, mert az orosz támadások miatt kiesett ukrán energiatermelést óriásira pörgetett importból kénytelenek fedezni, és közben a nyári melegben felfutott az ukrán villamosenergia igény is. Mindez júniusban azt eredményezte, hogy az Ukrajnával szomszédos országok közül messze Magyarország exportálta a legtöbb áramot keleti szomszédunkba; és ez a hőségben várhatóan még hetekig így marad. Még a felpörgetett uniós áramimport sem elég azonban ahhoz Ukrajnában, hogy meg lehessen úszni a naponta sok órás áramszüneteket, amelyet országszerte éreznek az emberek. A szorult helyzetbe került ukránokon jórészt azért tudunk segíteni, mert az összekapcsolt európai árampiac részei vagyunk, és mindez kapóra jön például a magyarországi naperőmű tulajdonosok egy kis részének is, akik a nagykereskedelmi piacon értékesítik a villamos energiát.
Az ukrán katonai hírszerzés dróntámadást hajtott végre az Oroszország Tambovi területén lévő Kotovszk városában található lőporgyár ellen még csütörtök reggel.
Az orosz hatóságok tagadják, hogy találat érte volna a gyárat: szerintük az üzem ellen támadó mindkét kamikaze drónt lelőtték.
Felvételek szerint azonban nagy robbanás volt a helyszínen, tehát valamit biztosan találat ért.
Новий pic.twitter.com/9NR2QHp0PH
(Ukrajinszka Pravda)
Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteken Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.
Címlapkép forrása: Jose Colon/Anadolu via Getty Images
Cikkünk folyamatosan frissül.
Új békefórum létrehozását szorgalmazzák.
Ezúttal Thaiföldön.
A Munkáspárt már a választások előtt közölte, hogy erre készül.
Látványos átalakulásokat hozott 2008 a hazai ingatlanpiacon.
Már számos ország vezetője is gratulált az új elnöknek.
Több forrás is pozitív fejleményekről számolt be.
Több városban részlegesen az áram is megszakadt.
Könyvajánló a nyárra: a háború és a béke kíméletlen szabályainak értelmezése kínai szemmel.   Itt a nyár, egy pillanatra lassít a világ és az ember kiszállna nézelődni. Eltávolo
A családjogi kérdéseket feldolgozó blogsorozatunkban a házasság és annak megromlása, a válás, a válóper, vagyonjogi kérdések és a gyermekelhelyezés témaköreiben segítünk eligazodni. Dr.
Egyszerű, könnyen skálázható, fenntartható és még esztétikus is – így lehetne jellemezni azt az innovációt, amellyel mindenki magának termelhetné a szélenergiát, ak
Komoly fellendülést hozott a 2024-es év az ingatlan- és hitelpiacon. A kamatplafon végével ugyanakkor egy bank már a kamatemelés útjára lépett és nem az a kérdés, hogy követik-e a versenytá
"Egy tech-cégnél nagyon nehéz megbecsülni, hogy mit hoz a jövő. Lehet, hogy óriási növekedés lesz, de az is lehet, hogy nem lesz igény az adott… The post "Ki kell találnunk, hogy ki tudnak-
Ahogy majd egy hónappal már írtuk a blog hasábjain, a közel-keleti regionális konfliktus a vörös-tengeri szállítmányozáson keresztül a globális piacokat is megütötte. Habár a következő..
A hőskorban megalkották az első tőzsdeindexet, aminek a legnagyobb hibája az volt, hogy nem vette figyelembe a cégek piaci méretét, pedig nem mindegy hogy egy kisebb vagy egy tízszer akkora cég
Egyre inkább érik 21 éves autónk cseréje, így elkezdtem felmérni a piacot és a lehetőségeinket, amely tanulságát most megosztom veled is. SPOILER ALERT: Az autó pokoli drága! És itt nem is a
Az ÁKK vezére, az MNB vezető közgazdásza és a VIG befektetési igazgatója volt a Checklist hétvégi különkiadásának vendége.
Az ipar, a kiskereskedelem és a külkereskedelem sem alakult szépen.
Vezetéstechnikai szakértőt kérdeztünk.
Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.
A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen
Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.
Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital
Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI
AI: OS AI, OSN AI
OS AI:OS AI, OSN AI AI LAB
Pythia AI:OS AI Pythia, OSN AI AI Pythia
OS AI Vincent:OS AI Vincent, OSN AI AI Vincent
Social AI:Social AI
Osn AI OSN AI:OSN AI
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital