Hírek és minden más

Orbán Viktor moszkvai látogatása Brüsszelben súlyos diplomáciai konfliktust okozott

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital
Ahogy arról beszámoltunk, az orosz állami média által közzétett videón Orbán látható, amint kezet fog Putyinnal a Kremlben. Putyin állítólag kijelentette: „Állok rendelkezésére”, jelezve, hogy kész tárgyalásokat folytatni a magyar vezetővel. Ez a találkozás érzékeny időpontban történik, éppen akkor, amikor Magyarország átvette az Európai Unió Tanácsának elnökségét.
Orbán Viktor utazásának időzítése éles kritikát váltott ki az európai vezetőkből, akik szerint nincs felhatalmazása arra, hogy az EU nevében tárgyaljon. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke hangsúlyozta:
Az EU soros elnökségét betöltő országnak nincs felhatalmazása arra, hogy az EU nevében tárgyalásokat folytasson Oroszországgal
– közölte a Politico szerint, hangsúlyozva, hogy az Ukrajnával kapcsolatos bármilyen megbeszélésnek magában kell foglalnia az ukrán hatóságok közvetlen bevonását is.
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szkeptikusan nyilatkozott az ilyen egyoldalú diplomáciai erőfeszítések hatékonyságáról, és a közösségi médiában kijelentette:
„A megbékítés nem fogja megállítani Putyint”. Megjegyezte továbbá, hogy a Bizottságot nem tájékoztatták előre Orbán látogatásáról.
Orbán Viktor miniszterelnök moszkvai látogatása megkérdőjelezi az Európai Bizottság közelgő látogatását Magyarországra – közölte az Európai Bizottság az ügy kapcsán az Eurologus szerint.
A Portfolio-nak több brüsszeli forrás is megerősítette ezt, valamint több EU-tagállam külügyminisztériumával kapcsolatban levő diplomata is megerősítette, hogy
a magyar fél nem tájékoztatta őket az utazásról és a Putyinnal való egyeztetésről.
Josep Borrell, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője egyértelművé tette, hogy Orbán Viktor moszkvai látogatása szigorúan Magyarország és Oroszország kétoldalú kapcsolatainak keretein belül történik, és nem az EU egészét képviseli.
Az EU álláspontja Oroszország Ukrajna elleni agressziós háborújával kapcsolatban az Európai Tanács számos következtetésében tükröződik
– erősítette meg Borrell.
A kritika túlmutatott a hivatalos körökön. Kaja Kallas észt miniszterelnök, akit az EU következő fődiplomatájának jelöltek, bírálta Orbánt, amiért kihasználja uniós elnökségét arra, hogy zavart keltsen. „Semmilyen módon nem képviseli az EU-t vagy az EU álláspontját” – jegyezte meg.
A vitára reagálva Orbán a magyar állami rádiónak adott interjúban megvédte tevékenységét, és azt állította, hogy nem tárgyal az EU nevében. Ehelyett úgy fogalmazott, hogy küldetése az Európát és Magyarországot érintő kérdések tisztázása, különösen a folyamatban lévő konfliktusok közepette.
Bár Orbán Viktor moszkvai látogatása az első útja oda Oroszország 2022-es ukrajnai inváziója óta, azóta nem ez az első találkozója Putyinnal. A vezetők korábban tavaly októberben Kínában találkoztak. A pénteki találkozó során Orbán hangsúlyozta az alkalom jelentőségét, elismerte a kihívásokat, és háláját fejezte ki a lehetőségért, hogy ezekben a nehéz időkben tárgyalhat Putyinnal.
A Kremlben tartott találkozó Orbán Viktor kijelentésével zárult, miszerint Magyarország hamarosan az egyetlen olyan uniós tagállam lesz, amely képes lesz tárgyalni az ukrán-orosz konfliktusban érintett valamennyi féllel. Putyin pozitívan reagált Orbán megjegyzéseire, utalva a háború árnyalatairól folyó megbeszélésekre.
Az Európai Bizottság aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Orbán egyoldalú diplomáciai erőfeszítései alááshatják az ukrajnai konfliktus megoldásához szükséges egységet. A magyar miniszterelnök Viktor látogatásának következményei, beleértve az EU és Oroszország közötti kapcsolatokra és a jövőbeli diplomáciai kapcsolatokra gyakorolt lehetséges hatását, továbbra is folyamatos vizsgálat és vita tárgyát képezik az európai politikai körökben.
Címlapkép forrása: EU
Csatlakozik a Dán Néppárt is.
Kampányindító eseményt tartott a legnagyobb ellenzéki párt.
Ez derül ki a beszámolókból.
Szicília megsínyli az aszályt.
A Pénzcentrum utánajárt.
Cikkünk folyamatosan frissül.
Új békefórum létrehozását szorgalmazzák.
Ezúttal Thaiföldön.
Könyvajánló a nyárra: a háború és a béke kíméletlen szabályainak értelmezése kínai szemmel.   Itt a nyár, egy pillanatra lassít a világ és az ember kiszállna nézelődni. Eltávolo
A családjogi kérdéseket feldolgozó blogsorozatunkban a házasság és annak megromlása, a válás, a válóper, vagyonjogi kérdések és a gyermekelhelyezés témaköreiben segítünk eligazodni. Dr.
Egyszerű, könnyen skálázható, fenntartható és még esztétikus is – így lehetne jellemezni azt az innovációt, amellyel mindenki magának termelhetné a szélenergiát, ak
Komoly fellendülést hozott a 2024-es év az ingatlan- és hitelpiacon. A kamatplafon végével ugyanakkor egy bank már a kamatemelés útjára lépett és nem az a kérdés, hogy követik-e a versenytá
"Egy tech-cégnél nagyon nehéz megbecsülni, hogy mit hoz a jövő. Lehet, hogy óriási növekedés lesz, de az is lehet, hogy nem lesz igény az adott… The post "Ki kell találnunk, hogy ki tudnak-
Ahogy majd egy hónappal már írtuk a blog hasábjain, a közel-keleti regionális konfliktus a vörös-tengeri szállítmányozáson keresztül a globális piacokat is megütötte. Habár a következő..
A hőskorban megalkották az első tőzsdeindexet, aminek a legnagyobb hibája az volt, hogy nem vette figyelembe a cégek piaci méretét, pedig nem mindegy hogy egy kisebb vagy egy tízszer akkora cég
Egyre inkább érik 21 éves autónk cseréje, így elkezdtem felmérni a piacot és a lehetőségeinket, amely tanulságát most megosztom veled is. SPOILER ALERT: Az autó pokoli drága! És itt nem is a
Az ÁKK vezére, az MNB vezető közgazdásza és a VIG befektetési igazgatója volt a Checklist hétvégi különkiadásának vendége.
Az ipar, a kiskereskedelem és a külkereskedelem sem alakult szépen.
Vezetéstechnikai szakértőt kérdeztünk.
Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.
Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.
Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.
Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár
Kávé, kapszulás kávé: kapszulás kávé rendelés

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital