Hírek és minden más

Harminckét kilométeren keresztül nyelték a port a bringások a Tour de France murvás szakaszán

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital
Menü
Kereső
2024. július 7. – 19:11
Másolás
Látványos versenyt hozott a Tour de France kerékpáros körverseny egyik legjobban várt szakasza vasárnap. A közel 200 kilométeres 9. etap során 32 kilométert murvás, köves utakon tekertek a bringások. Az elsuhanó karaván után vastag porfelhőben úszott a Troyes környéki táj.
A szakasz rajtja előtt a norvég Uno-X fekete karszalagot viselő kerékpárosai az első sorban álltak fel, az egész mezőny a szombaton elhunyt André Drege emléke előtt tisztelgett. A Coop Repsol 25 éves norvég versenyzője az Osztrák körverseny szombati királyetapján bukott lejtmenetben, és az életét vesztette.

Már a murvás szakaszok előtt okozott némi nehézséget a befújó oldalszél, a hatékony szökési kísérletek pedig az első murvás szakasz után indultak meg. A legelöl tekerő csoport szűk másfél perccel haladt az esélyesek csoportja előtt. Volt olyan murvás emelkedő, ahol a mezőny jelentős része megtorpant, sokan nem is tudtak tekerni, ezért fel kellett tolniuk kerékpárjukat.
A szakaszt végül a több mint 150 kilométert szökésben töltő Anthony Turgis nyerte, a hajrában Tom Pidcockot és Derek Geet sprintelte le a győzelemért. A TotalEnergies csapat francia bringása pályafutása első Tour-győzelmét aratta.
Az összetett verseny éllovasai, a sárga trikós Tadej Pogačar és a fehér trikós Remco Evenepoel többször is próbálkozott támadással a murvás szektorokban, ám tartós előnyt nem tudtak kidolgozni a riválisaikkal szemben. A címvédő Jonas Vingegaard védekező felfogásban tudta le a szakaszt, végig tapadt Pogačarra, de egyszer sem forgott be vezetni. A nap nagy nyertese az összetett negyedik helyén álló Primož Roglič, aki az iramváltásoknál többször is leszakadt az élbolytól, de aztán mindig visszadolgozta magát az esélyesek csoportjához, és velük azonos idővel ért célba.
Hétfőn pihenőnap vár a mezőnyre, kedden pedig az Orléans és Saint-Amand-Montrond közötti 187,3 kilométeres 10. szakasszal folytatódik a verseny. A Tour július 21-én – története során először nem Párizsban vagy annak környékén – zárul a Monaco és Nizza közötti egyéni időfutammal – írta az MTI.

Eredmények:
9. szakasz, Troyes–Troyes, 199 km:
Az összetett élcsoportja:

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár
Kávé, kapszulás kávé: kapszulás kávé rendelés

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital