Hírek és minden más

Nagy Márton berendelte a benzinkutasokat, majd közölte velük, hogy drága a benzin

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital

Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el:
Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
A nemzetgazdasági miniszter azt szeretné, hogy olcsóbban árulják a benzinkutakon, az ágazat szereplői pedig azt, hogy a régiós átlagot ne úgy számolják, ahogy eddig.
Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter behívatta magához a Magyar Ásványolaj Szövetség (köztük a Mol) és a Független Benzinkutak Szövetsége képviselőit – számolt be az MTI. A tárcavezető azért rendelte be a szakági szervezeteket, mert a hazai piacon magasak a benzinárak.
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint ugyanis a 95-ös benzin itthon literenként 618 forintba, a dízel pedig 631 forintba kerül, míg a KSH adatai szerint a régiós átlag előbbi esetben 610, utóbbi esetben 616 forint, a különbséget így 8 és 15 forint jelenti.
Az NGM ugyanerre a következtetésre jutott múlt hét pénteken is. Ezzel a számítással az a baj, hogy a minisztérium így a legfrissebb magyar árakat a majd egyhetes szomszédos árakkal hasonlítja össze.
A nemzetgazdasági minisztérium újabban az aktuális pénteki magyarországi üzemanyagárakat hasonlítja a szomszéd országok majd egyhetes áraihoz, így nagyobb különbséget tud kimutatni, mintha a hazai árak esetében is a KSH közlését használná. Közben már maga a miniszterelnök fenyegeti az üzemanyag-kereskedőket.
Az érdekképviseleti szervek is javasolták a tárcának, hogy máshogy számolja a régiós átlagárakat, ők inkább havi átlagokat hasonlítanának össze. Nagy Márton a felvetést „megfontolásra alkalmasnak” értékelte.
A kormány azonnali lépéseket vár a benzinkutaktól, azt szeretnék elérni, hogy a hazai benzinárak a régiós átlag alatt legyenek. Ha nem tapasztalnak ilyen irányú elmozdulást, arra az esetre szabályozói eszközök alkalmazását helyezte kilátásba a nemzetgazdasági miniszter.
A piaci folyamatok, a kisebb kereskedői árrés és pár trükk révén a régiós átlagig csökkentek az üzemanyagárak. Ársapka nem lesz, de a kormány vigyázó szemeit kéthetente a kútoszlopokra veti.
Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!
A korábbiaknál is veszélyesebb kullancsfaj jelent meg nemrég Magyarországon. Aggodalomra annyira van ok, amennyire általában érdemes…
Milyen hatások alapján döntünk? Miért képesek egyesek meggyőzni bennünket, míg mások nem? Mi hat ránk, amikor engedünk egy reklám…
További friss állások ›
Nem kell megijedni, ha kedd este a katasztrófavédelem helikoptere tűnik fel a Margit-szigetnél
Lengyelország kétoldalú biztonsági megállapodást írt alá Ukrajnával
Kiléphetünk-e a Nemzetközi Büntetőbíróságból, ha benne sem vagyunk?
Szándékosan gyújtottak tüzet Rákosrendezőn
A Machetéből ismert Danny Trejo 80 évesen keveredett verekedésbe
Az Európai Parlament harmadik legnagyobb frakciója lett a Patrióták Európáért, amelyben Jordan Bardella mellett Gál Kinga is fontos pozíciót kapott.
Milyen alapon állítja be magát Orbán Viktor az Európai Unió békenagykövetének? – a hétfői kormányinfó jelentős részén ezt próbálta magyarázni Gulyás Gergely.
„Sem politikai párt, sem jelölőszervezet nem vagyunk, közhatalmat sem gyakorlunk” – írta az Átlátszó.
A hatékony meggyőzés alapelveit és eszköztárát foglalta össze Robert B. Cialdini szociálpszichológus a Hatás című művében, amelynek most adtuk ki bővített kiadását.
Portré Lamine Yamalról, a spanyol válogatott 16 éves támadójáról.

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár
Kávé, kapszulás kávé: kapszulás kávé rendelés

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital