Hírek és minden más

Az elmúlt 5 évben veszített 5 millió forintot, és észre sem vette!

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital

Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el:
Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
A befektetésekben a kamatos kamat a legjobb barátunk, hosszú távon sok millió forint nyereség múlhat ezen az egyetlen tényezőn. A Bankmonitor most bemutatja, hogy mennyi pénzről maradt le az, aki halogatta a hosszú távú befektetése elindítását, így elszalasztotta az elmúlt évek hozamait.
A megvalósítani kívánt pénzügyi céljaink egyéni élethelyzettől függően nagyon sokfélék lehetnek. Valaki rövidebb távra tekint előre, például egy új autó megvásárlását tűzi ki célul, mások hosszabb távra tartalékolnak, akár a gyermekük életkezdésének támogatása céljából, akár a saját időskori anyagi biztonságuk megalapozása érdekében. Egy biztos: a nagyobb kiadások finanszírozása sokkal könnyebb, ha nem hirtelen kell előteremteni a szükséges összeget, hanem van lehetőség hónapról hónapra, apránként összegyűjteni a pénzt.
A leghatékonyabb pénzügyi stratégia az, ha valaki idejekorán gondol a távoli jövőre is, és a jövedelméből rendszeresen félretesz egy kisebb-nagyobb összeget, melyből a későbbi céljait finanszírozhatja. Jó hír, hogy ilyenkor a kamatos kamat elvégzi a munka számottevő részét, és zsebből csak a teljes összeg kis hányadát kell finanszírozni. A kamatos kamat hatása akkor a legerősebb, amikor több évtized áll a megtakarító rendelkezésére, így a félretett pénz hosszú időn keresztül tud hozamot termelni.
Nézzünk néhány példaszámítást, ahol különböző életkorú megtakarítók ugyanakkora összegeket – havonta 30 ezer forintot – félretesznek a számlájukra, és 65 éves korukig befektetik azt. Habár csak egy dologban, a megtakarítás kezdésének időpontjában különbözik az életútjuk, mégis hatalmas különbség adódik az elért eredményeikben. (A számok mai értéken értendők.)
Érdemes összehasonlítani például a 25 éves és a 35 éves megtakarító helyzetét. Látható, hogy a nagy különbség nem a saját zsebből befizetett összegekben van: egyikük összesen 13,1 millió forintot, másikuk 10,1 millió forintot tett félre a számlájára az évtizedek során.
A hozamokban viszont fájdalmasan nagy eltérés mutatkozik: a korábban induló megtakarító 19,0 millió forint hozamot tehetett zsebre. Ezzel szemben a 10 évet késlekedő társa csak feleannyi, kb. 9,3 millió forint nyereséget tudott elkönyvelni. A kapott adóvisszatérítés pedig további 2,5 millió forinttal növeli az eredményeik közti különbséget, természetesen a 25 éves korú megtakarító javára.
A számok alapján azt is könnyedén megmondhatjuk, pontosan mekkora veszteséget szenvednek el azok, akik 5 éven keresztül halogatják a hosszú távú megtakarításuk elindítását. Aki például már 30 éves korában is fontolgatta, hogy elkezdjen félretenni, de végül csak 35 évesen lépett rá az öngondoskodás útjára, ő csaknem 7 millió forint lemaradásban lesz: 30,2 millió forint helyett 23,3 millió forinttal mehet nyugdíjba.
Fontos megjegyezni, hogy ebből a különbségből 1,5 millió forintért az elmaradt befizetések felelnek. De ha csak az elszalasztott hozamokat és adóvisszatérítést számítjuk, akkor is 5,4 millió forint veszteségről beszélünk, mai értéken. Ráadásul ez a veszteség sehol nem „látszódik”, így a legtöbben nem is veszik észre. Éppen ezért fontos egy megfontolt pénzügyi tervet készíteni, és törekedni a tudatos döntéshozatalra, így a leggyakoribb buktatók könnyedén elkerülhetők.
Tudta? Egy nyugdíjcélú megtakarítást akár havi 10-15 ezer forintból is elindíthat. Ha érdekli, hogy mit gondolnak erről a Bankmonitor szakértői, akkor ezt a cikket is érdemes elolvasnia.
Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!
Vajon bölcs dolog-e Orbán Viktor részéről, hogy kockáztat, amikor kifejezetten az egyik jelöltet favorizálja? – teszi fel a kérdést a lap…
Akad olyan harmadosztályú csapat, amely már be is jelentette a visszalépést az ellenzék helyi győzelme után, de nem ez az általános. Paks…
További friss állások ›
Zenekérős funkció jön a YouTube-ra, a mesterséges intelligencia lesz a DJ
Ismét százmilliárdokat csoportosított át a kormány a költségvetésben
Kipróbálták a robotsebészt egy szaúdi kórházban, óriási sikeraránnyal dolgoznak az orvosok
Tompos Márton lett a Momentum elnöke
Még várni kell rá, de a BKK már dolgozik azon, hogy minden járaton elérhető legyen a digitális fizetés
Ez volt az a kampány, amelyhez az MKB Bank több mint 10 millió forint hitelt folyósított.
„Apaként nem tehetek mást” – írta a Tisza Párt alelnöke.
A volt külügyminiszter Orbán arcvesztéséről és diplomáciai pofozkodásáról nyilatkozott.
Vajon tud-e Sturovóban céget alapítani a dollármédia? És mit kezd azzal a Szuverenitásvédelmi Szopottgombóc?
Közel 160 ezer forintba kerül majd például, ha valaki jogosulatlanul áll meg mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyen.  

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár
Kávé, kapszulás kávé: kapszulás kávé rendelés

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital