Hírek és minden más

Az orvosi kamara főtitkára szerint ki lehetne mondani azt a szót, hogy kórházbezárás

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital
Menü
Kereső
2024. július 9. – 08:57
Másolás
„Amíg az a kormányzati alapmantra, hogy »kórházat nem zárunk be«, csak a tűzoltás marad” – mondták a 24.hu-nak a Magyar Orvosi Kamara vezetői. Svéd Tamás főtitkár és Meglécz Katalin alelnök a lapnak adott interjújában azt mondta, hogy az orvostársadalomnak és az embereknek is tudniuk kellene, milyen irányba halad az egészségügy szerintük titkosított átalakítása.
Svéd Tamás szerint például ha egy szülészeti osztályon heti átlagban 5–10-nél több szülést nem vezetnek le, annak nincs létjogosultsága. „Hiába része az adott város indentitásának a szülészet, ki kell mondani, hogy így nem működhet, mert veszélyes és gazdaságtalan. Nincs meg a kellő gyakorlat, rutin, nem fenntartható baj esetére a szükséges háttér. Helyette egy távolabbi, de nagyobb és felszereltebb szülészetet kellene kijelölni” – mondta a főtitkár.
Ennyi kórház és ellátóhely üzemeltetéséhez abszolút nincs megfelelő számú szakdolgozó, és orvosból sincs elég. Igen, ki lehetne mondani azt a szót, hogy kórházbezárás
– mondta Svéd Tamás, és részletesen kifejtette, hogy szerinte a gond az, ha nincs megfelelő kommunikáció a kormány és az orvosi kamara között. „Abban egyetértünk, hogy az egészségügy mielőbbi átalakítása szükséges. Azt nem látjuk, sőt a szakma és a társadalom sem látja: merre haladunk” – tette hozzá Meglécz Katalin.

Az interjúban kitért a szegedi gyermektraumatológia ügyére is, erről azt mondta, hogy az továbbra sincs teljesen és véglegesen rendezve. „Úgy tudjuk, hogy a gyerekeket hozzák-viszik az ápolásukra szolgáló épület és az attól 400 méterre található kijelölt műtő között. Ez sem ideális megoldás, de legalább nem több száz kilométert kell utazniuk az ellátásért”. Svéd Tamás nem akarta kommentálni Takács Péter államtitkár állításait, aki az ügy kapcsán szegedi professzorok egymás közötti rendezetlen vitáiról beszélt.
Június közepén hét héten keresztül állt a gyermeksebészet a Szegedi Tudományegyetemen, mert a gyermeksebészeti ellátásra szánt műtő nem felelt meg a szakmai követelményeknek és a jogszabályban előírtaknak. Emiatt szinte az összes műtétre vagy egyéb sebészeti beavatkozásra szoruló gyereket a pécsi vagy a debreceni egyetemi centrumokba, illetve a fővárosba utaztatták. A gyermeksebészeti ellátás június 4-én indult újra a szegedi egyetemen, a leállást Takács Péter egészségügyi államtitkár sem értette.

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár
Kávé, kapszulás kávé: kapszulás kávé rendelés

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital