Hírek és minden más

Béketárgyalásokról beszélt Zelenszkij, a NATO átlépheti az oroszok vörös vonalát – Háborús híreink hétfőn

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital
Új műholdfelvételek tanúsága szerint jelentősen bővül két, kulcsfontosságú ballisztikusrakéta-létesítmény Iránban. Amerikai elemzők és iráni tisztviselők szerint ez a lépés a rakétagyártás fellendítését szolgálja.
Jelentős változásokat eszközölt külpolitikájában Ukrajnával és Izraellel kapcsolatban az argentin kormány. Luis Petri védelmi miniszter nemrégiben részletezte az ország új álláspontját, amely élesen eltér az előző adminisztráció politikájától – számolt be róla az argentin La Capital.
A Moszkvához közeli Novo-Ogarjovóban lévő rezidenciáján fogadta Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn Narendra Modi indiai miniszterelnököt.
Putyin gratulált az indiai vezetőnek miniszterelnöki újraválasztásához. A felek hivatalos megbeszélései kedden lesznek. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője közölte, hogy a tárgyalásokat követően nem lesz sajtótájékoztató.
(MTI)
Hatévi börtönbüntetésre ítéltek Oroszországban egy színházi rendezőt és egy dramaturgot egy színdarab bemutatása miatt, amely a vád szerint a „terrorizmus nyilvános igazolásaként” szolgált.
Az orosz színházi világban jól ismert két nő, a 39 éves Jevgenyija Berkovics rendező és a 44 éves Szvetlana Petrijcsuk, aki a darabot írta, 2023 májusa óta ül börtönben, miután egy 2020-ban bemutatott színdarab miatt a terrorizmus védelmezésével vádolták meg őket.
A Finyiszt, a fénylő sólyom című színdarab az interneten a szíriai iszlamisták által verbuvált orosz nőkről szól, akik dzsihadistákhoz mentek feleségül.
A rendező és a dramaturg végig ártatlannak vallotta magát.
A színdarabban egyáltalán nincsen semmilyen igazolása a terrorizmusnak
– jelentette ki májusban a bíróságon Szvetlana Petrijcsuk, aki szerint – éppen ellenkezőleg – az volt a céljuk, hogy felhívják a figyelmet a problémára.
Kszenyija Karpinszkaja, Berkovics ügyvédje szerint a zárt ajtók mögött tartott per jogtalan és méltánytalan, a két nő pedig ártatlan. Az ítélet nem jogerős, a védők fellebbezést jelentettek be.
Őrizetbe vétele előtt Jevgenyija Berkovics nyilvánosan szót emelt az ukrajnai offenzíva ellen. Az ügyészség állítása szerint a tanúkat a közösségi médiában megfenyegették.
Bemutatásakor a darabot elismeréssel fogadta mind a kritika, mind a közönség. 2022-ben elnyerte az Arany Maszk-díjat, a legrangosabb orosz színházi elismerést.
Kirill Szerebrennyikov orosz rendező, aki Jevgenyija Berkovics tanára volt, és jelenleg száműzetésben él, többnyire Németországban, több alkalommal, például a legutóbbi cannes-i filmfesztiválon, nyilvánosan védelmébe vette a két művészt, és szabadon engedésüket követelte.
(MTI)
A HUR (ukrán védelmi hírszerzés) osztotta meg azt a videót, amelyen egy ukrán gyártmányú, Aeroprakt ultrakönnyű, kétszemélyes, légcsavaros repülőgép látható bevetés közben.
Hétfőn reggel Oroszország nagyméretű rakétacsapást hajtott végre Ukrajna ellen, ennek során az egyik H-101-es „cirkálórakéta” a kijevi gyermekkórházba csapódott.
Az örmény külügyminiszter ellátogat a NATO washingtoni csúcstalálkozójára, ezt követően pedig az Egyesült Államok Örményországgal közös hadgyakorlatot tart a kaukázusi országban.
Tovább tanulmányozzák azokat a nyugati fegyvereket az orosz fegyvermérnökök, amelyek az általuk megszállt területeken zuhantak le, és egyes darabjaik váratlan módon épségben maradtak.
Az orosz Védelmi Minisztérium közlése szerint az orosz hadsereg megsemmisítette azokat a HIMARS rakéta-sorozatvető rendszereket, amelyeket az ukrán fegyveres erők a június 23-i, Szevasztopol elleni támadáshoz használtak – írta meg a Ria Novosztyi.
A legnagyobb német napilapnak, a Bildnek adott interjút Orbán Viktor kijevi és moszkvai útja kapcsán.
Ukrajna nem tárgyal Oroszországgal a háború lezárásáról, viszont szívesen veszi külföldi országok szerepét a béketeremtésben – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ma egy sajtótájékoztatóján. Hozzátette: Orbán Viktor és Magyarország nem közvetíthet a békefolyamatban.
Az orosz oktatás színvonalának leépüléséről adott ki friss elemzést a brit védelmi minisztérium hírszerzési osztálya.
Biztonsági megállapodást írt alá ma Ukrajna és Lengyelország kormánya. Az egyezmény célja egy olyan mechanizmus létrehozása, melynek eredményeképpen a lengyel légvédelem képes lesz Lengyelország területéről orosz rakétákat lelőni az ukrán légtérben.
Hszi Csin-ping kínai elnök hétfőn felszólította a nemzetközi közösséget és a nagyhatalmakat, hogy segítsenek megteremteni az ukrajnai háború enyhítéséhez szükséges feltételeket, elősegítve a Kijev és Moszkva közötti közvetlen párbeszéd újraindítását – közölte hétfőn a kínai külügyminisztérium.
Miközben szörnyű felvételek járják be a világhálót arról, hogy egy kijevi gyerekkórházat ki kellett üríteni egy orosz támadás után, a moszkvai védelmi minisztérium tagadja, hogy orosz rakéta találta volna el a létesítményt. Azt állítják: az épületre egy eltévedt ukrán légvédelmi rakéta zuhant rá.
Oroszország arra nem tér ki, hogy eleve nem lenne szükség légvédelmi tűzre, ha nem támadnák a szomszédos Ukrajna fővárosát.
Az ukrán titkosszolgálatok megpróbáltak ellopni egy Tu-22M3 stratégiai bombázót az orosz légierőtől – írja az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSzB) közleménye alapján a Reuters.
Számos ukrajnai nagyvárosra mért rakétatámadást az orosz hadsereg hétfő délelőtt. A katonai akcióban legkevesebb húsz ember meghalt és ötvenen megsebesültek – közölte hétfőn Ihor Klimenko ukrán belügyminiszter.
Oroszország értékeli Orbán Viktor magyar miniszterelnök erőfeszítéseit, melyek célja az orosz és ukrán felek álláspontjának ismertetése a konfliktus lezárásáról – idézi a Kreml közleményét a Reuters.
Egyetlen komolyan vehető ember sem gondolja azt, hogy Oroszország megtámadja a NATO-t, mivel az oroszok racionálisak – mondta el Orbán Viktor a német Weltnek.
Még tegnap érkezett a bejelentés, hogy az új brit védelmi tárca órákkal John Healey kinevezése után már össze is állította azon fegyverek listáját, amit Ukrajnába terveznek szállítani. Most a pontos részletek is megjelentek.
Kína után Washingtonba utazik Orbán Viktor magyar kormányfő – derül ki a magyar politikus Instagram-sztorijából.
Érdekes elemzést tett közzé a Forbes, ami azt a kérdést vizsgálja, hogy miért használnak Ukrajnában ősrégi T-55-ös és T-62-es harckocsikat az orosz katonák, miközben legalább ezer modernebb T-72-es hever raktáron.
Hétfőn kezdődött meg a kínai és fehérorosz katonák közös “terrorellenes kiképzése” a lengyel határhoz közeli Breszt városában – számolt be a The Guardian.
Az ukrán-magyar határszakaszon 7095-en léptek be Magyarországra vasárnap, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 6924-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek. Tartózkodási engedélyt 38 személynek állítottak ki – közölte az ORFK.
(MTI)
Ukrajna NATO-tagságát nagyon súlyos kérdésnek nevezte a védelmi szövetség főtitkára az amerikai CBS News televíziónak adott, vasárnap sugárzott interjúban.
Jens Stoltenberg arra a kérdésre válaszolva, hogy korábban miért említett 10 éves időtávot Ukrajna taggá válására, kifejtette, “senki nem beszélt pontosan 10 évről”, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Ukrajna háborúban áll. Úgy vélekedett: most a legfontosabb az országnak nyújtott támogatás növelése annak érdekében, hogy Ukrajna fennmaradhasson, amit bármilyen jövőbeli tagság előfeltételének nevezett.
(MTI)
Orbán Viktor magyar miniszterelnök magyar idő szerint hétfő hajnalban érkezett meg Kínába, ahova Szijjártó Péter, a külügyi tárca vezetője is elkísérte – Írja az MTI.
11 napos “terrorelhárító” gyakorlatba kezdtek a kínai és fehérorosz katonák a lengyel határon található Breszt városa mellett. Az orosz külügyi tárca bejelentette: mostanra biztossá vált, hogy amerikai fegyverekkel is lövik Oroszországot. Orbán Viktor magyar miniszterelnök “béketurnéjának” harmadik állomása Peking volt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.
Vasárnapi hírfolyamunk itt érhető el.
Címlapkép: kilőtt ukrán tank valahol a Donbaszban 2024 nyarán. A címlapkép forrása: Pablo Miranzo/Anadolu via Getty Images
Újra közelebb kerültünk a 400-as euróhoz.
Versenyfutás zajlik ezen a területen az országban.
Érkeznek fontos adatok.
Folytatódik a program.
Cikkünk folyamatosan frissül a háború aktualitásaival.
Oroszország mindent tagad.
Jóval kevesebb papírt tudott csak eladni az ÁKK, mint tervezte.
Keresik a következő sztárpapírt.
Augusztus 1-jétől módosulnak az adózás rendjéről szóló törvény mulasztási bírságot tartalmazó rendelkezései. A Kormány az orosz-ukrán háborúra hivatkozva megduplázza a mulasztási bír
A pénzügyekben rendkívül elterjedt fogalom a kockázat. Ennek ellenére nem könnyű meghatározni, hogy pontosan mit is értünk alatta, hogyan is kell mérni azt. The post Újragondolt elmélet a koc
A kínai lakosság megtakarításai hatalmasak, mozgásuk világgazdaságot befolyásoló tényező lehet. Az elmúlt évtizedekben az volt jellemző, hogy mivel a kínai államtól sokan nem számíthatta
Július elsején kijött Justin Law listája az osztalékfizető részvényekről, sorba is rendeztem őket gyorsan, itt az eredmény.Fontosabb infók a lista összeállításával kapcsolatbanElőző hón
A gazdasági teljesítmény tavalyi 0,2 százalékos visszaesése és az idei első negyedévi, az előző három havi teljesítményt ugyanilyen mértékben meghaladó emelkedése után az elmúlt hetekbe
Lementek a választások, úgyhogy ma reggel bejelentette a kormány, hogy a hozzá nem értő, ostoba gazdaságpolitikája miatt a háborús helyzet miatt adóemelések lesznek, hogy a költségvetésen
A mesterséges intelligenciára vonatkozó rendelet legahamarabb alkalmazandó szakaszai a tiltott MI-gyakorlatokra vonatkozó előírások (MI Rendelet, 5. cikk), amelyek 6 hónappal az MI Rendelet ha
Kifogyhatunk-e előbb-utóbb az adatokból, amelyeken az egyre nagyobb nyelvi modelleket (LLM) tanítjuk? A kérdés elméletinek hangzik, pedig nem az: a kutatókat már régóta foglalkoztatja a… The p
Így jut a büdzsé plusz mozgástérhez.
Az ÁKK vezére, az MNB vezető közgazdásza és a VIG befektetési igazgatója volt a Checklist hétvégi különkiadásának vendége.
Az ipar, a kiskereskedelem és a külkereskedelem sem alakult szépen.
Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.
Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.
Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.
Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital
Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI
AI: OS AI, OSN AI
OS AI:OS AI, OSN AI AI LAB
Pythia AI:OS AI Pythia, OSN AI AI Pythia
OS AI Vincent:OS AI Vincent, OSN AI AI Vincent
Social AI:Social AI
Osn AI OSN AI:OSN AI
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital