Hírek és minden más

Másfélszeresére emelik a keretet, de szűk másfél nap múlva le is zárják a jelentkezést a Napenergia Plusz Programba

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital

Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el:
Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Kedd este nyolckor lezárják az előregisztráció lehetőségét a Napenergia Plusz Programban, de előtte még közel másfélszeresére emelik a keretét.
Kimerült az eredetileg erre szánt 75,8 milliárd forintos keret, ezért kedd este nyolctól felfüggesztik az előregisztrációs kérelmek benyújtásának lehetőségét a Napenergia Plusz Programban – derült ki az Energiaügyi Minisztérium közleményéből. A tárca ugyanakkor jelezte, hogy „a már beérkezett igénylések fedezetéül” 30 milliárd forinttal megemelik a program keretösszegét. 
A minisztérium szerint eddig már több mint 18 ezer támogatói okiratot bocsátottak ki, összesen több mint 75 milliárd forint értékben, ezek szerint további körülbelül hétezer kérelem lehet még a csőben, hiszen – mint írták – a megemelt keret révén a beruházások átlagosan 4,1 millió forintos támogatásával számolva akár 25 ezer háztartás is hozzájuthat az energiatárolóval kiegészített napelemes rendszerhez. 
A Napenergia Plusz Programban a kormány ingatlanonként legfeljebb 5 millió forint támogatást nyújt ahhoz, hogy a háztartások energiatárolóval kiegészített napelemes rendszereket telepíthessenek, de a beruházás legalább harmadát saját zsebből kell állniuk a pályázóknak. A program célja a háztartások saját rezsiköltségeinek csökkentése, a hálózat leterheltségének enyhítése, az energiaszuverenitás növelése, illetve hogy valamennyire fenntartsák a lakossági napelem-telepítési kedvét – amit a bruttó elszámolásra áttérés meglehetősen visszavetett –, és ily módon valahogy segítsék a korábbi, számos sebből vérző lakossági napelemes program miatt csőd szélére jutott ágazatot is. 
Cégek bedőlését, profilváltást, bizalomvesztést eredményez a napelemes piacon a nyögvenyelősen futó 2021-es állami támogatási program. A megítélt összegek rendkívül lassú kifizetése és a bruttó elszámolásra átállás okozta keresletcsökkenés miatt azok a családi kis- és középvállalkozások vannak bajban, akik támogatását előszeretettel hangoztatja a kormányzat.
A közleményben azt írták, hogy az eredetileg 75,8 milliárd forintos keretet „a több mint 18 ezer fejlesztésre mostanáig megítélt források lényegében kimerítették”, ezért felfüggesztik az előregisztrációs kérelmek benyújtását, és a már beérkezett igénylések fedezetéül 30 milliárd forinttal megemelik a program keretösszegét.
Az eredeti keret által finanszírozható 15-18 ezer igényléshez képest a program indulásakor 26 ezren végezték el az előregisztrációt, amiből 22 ezret igazoltak vissza április elejéig. Hogy most pontosan hogyan állnak ezek a számok, arról kérdéseket küldtünk az Energiaügyi Minisztériumnak, ha válaszolnak frissítjük a cikket. 
Eddig 50 milliárd forintnyi összeget nyertek el a pályázók a Napenergia Plusz Programban. A 2021-es előző pályázatban 48 milliárdnál áll a kifizetett támogatások számlálója.
Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!
Az élethosszig tartó tanulásnak gyorsan és rugalmasan változó, de nem túl kedvelt formája a felsőfokú szakirányú továbbképzés. Szinte…
Máris paprikás hangulatot teremtett, hogy októberig gúzsba kötött győzteseknek és teljhatalmú veszteseknek kell lesniük egymás lépéseit sok…
További friss állások ›
Alig leplezi náci szimpátiáját Orbánék új cseh szövetségese
„A mentős hangját nem felejtem, hogy azt mondja, három halottunk van” – megszólalt az Árpád hídi baleset túlélője
Most már nem is rejti véka alá a kormány, hogy harcot hirdetett a médiával szemben: akár kötelezhetné őket, hogy visszaküldjék a külföldi forrásaikat
Sok a probléma a légi forgalmi irányítóknál, de szerintük a légitársaságok is trükköznek
A Dacia ismét nagyot tarolhat, jön a Duster kistestvére
„Apaként nem tehetek mást” – írta a Tisza Párt alelnöke.
Az elmúlt 35 évben nem volt olyan, hogy fél éven át se támogató, se elutasító döntés ne szülessen.
Közel 160 ezer forintba kerül majd például, ha valaki jogosulatlanul áll meg mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyen.  
Vajon tud-e Sturovóban céget alapítani a dollármédia? És mit kezd azzal a Szuverenitásvédelmi Szopottgombóc?

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár
Kávé, kapszulás kávé: kapszulás kávé rendelés

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital