Hírek és minden más

Vegyes zárás az amerikai tőzsdéken

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital

A Dow Jones minimális 0,08 százalékos eséssel zárta a hétfői napot. Az S&P500 0,1 százalékkal, a Nasdaq 0,22 százalékkal emelkedett.
Magyar idő szerint hétfő este a nagyobb amerikai részvényindexek közül a Dow Jones 0,1 százalékos mínuszban, az S&P és a Nasdaq 0,1 százalékos pluszban van.
A nemzetközi átlaghoz képest jócskán alulteljesített hétfőn a magyar tőzsde, miután a befektetőket aggasztani kezdték a kormány bejelentései.
A nyitást követően a Dow 0,6, az S&P 500 0,2, a Nasdaq pedig 0,1 százalékos pluszban van.
Többségi tulajdont szerez leányvállalatán, a Gránit Biztosítón keresztül a Posta Biztosítókban a Waberer’s Csoport – közölte a vállalat. A tranzakció keretében a Gránit Biztosító közel 67 százalékos részesedést szerez a Magyar Posta Életbiztosítóban és a Magyar Posta Biztosítóban. A terjeszkedéssel a több mint másfél évtizedes múltra visszatekintő Gránit Biztosító az eddiginél sokkal szélesebb kört érhet el az élet- és nem életbiztosítási szegmensben egyaránt, és a hazai biztosítási piac meghatározó szereplőjévé válik. A tranzakció lezárása – a hatósági engedélyek megszerzése után – 2024 őszén várható. Hosszabb távon a tranzakció célja, hogy a Waberer’s Csoport meghatározó részesedést szerezzen a teljes magyarországi biztosítási piacon.
Nem enyhül a nyomás a magyar tőzsdén a kora délutáni órákban, a blue chipeknél az OTP és a Mol vezeti az esést, miután a mai kormányinfón bejelentették, hogy védelmi hozzájárulást fizet a bankszektor, a multik és az energiacégek a kormány terve szerint. A bankszektorban nem változik a bankadó mértéke, ezt szelektíven kell majd befizetnie a bankoknak, ám emellett megemelik a tranzakciós illetéket és egy teljesen új adót is kivetnek “devizaváltási illeték” néven. “Az energiaszektorra és a multinacionális cégekre kivetett extraprofitadót – ide értve a kiskereskedelmi adót is – nem csökkentik”.
A magyar piac jelentősen alulteljesítő Európában.
Napon belüli mélypontja közelében jár az OTP árfolyama, jelenleg 2,1 százalékos mínuszban van a jegyzés, míg a Mol 2 százalékot esett. A két legnagyobb vállalat esése a BUX-ot is magával húzza, a hazai részvényindex 1,4 százalékot veszített ma az értékéből.
Látható, hogy a kormány bejelentéseit követően megugrott a forgalom az OTP papírjaiban, jelenleg 4,4 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a részvények, ami messze meghaladja az elmúlt 30 átlagát a nap ezen időszakában.
Érdekes módon ugyan a Mol árfolyama is jelentősen esik, de a forgalom alig magasabb az átlagnál.
Gulyás Gergely kormányinfón elhangzott szavait követően az OTP mellett a Mol árfolyama is beszakadt, egy ponton 2,4 százalékos mínuszban is állt a jegyzés, jelenleg 1,5 százalékos a mínusz. A miniszter elmondása szerint a védelmi hozzájárulást a bankszektor nagyvállalatai mellett az energiacégeknek is fizetniük kell, erre reagálnak a befektetők. Konkrétumok nem hangzottak el azzal kapcsolatban, hogy milyen mértékű és időzítésű adóteherről van szó.
Komoly volatilitást mutat az OTP árfolyama a kormány bejelentéseit követően, rövid időre vissza tudott erősödni, majd most ismét napi mélypont közelében van. Mindeközben a régiós bankrészvények relatíve jól teljesítenek.
Az újabb különadókkal kapcsolatos hírt követően az egész magyar tőzsde esik, lényegében alig van olyan papír, amelyik nincsen mínuszban. A nagypapírok közül az OTP szerepel a leggyengébben, 1,8 százalékos mínuszban van bankrészvény, míg a Mol árfolyama 1,2 százalékot esett.
Egyértelműen látszik a mai kereskedésben a magyar tőzsde európai alulteljesítése az új extraprofitadókról szóló bejelentés hatására. Míg Európában vegyes, és enyhén pozitív mozgások látszanak, addig a BUX 0,9 százalékot esett
Az OTP árfolyama 1,8 százalékos mínuszban is járt az elmúlt percekben, jelenleg 1 százalékos a mínusz. A bankpapír rögtön azt követően kezdett el esni, hogy a kormányinfón elhangzott, hogy a kormány döntése szerint védelmi hozzájárulást kell fizetnie azoknak a multiknak, amelyek nyertek a – kabinet szerint – a háborún. Az új extraprofitadó a bankokra és az energetikai multikra vonatkozik.
A bankok közül azokat büntetik, akik nem növelték a magyar állampapírállományukat. A bankok devizaműveleteire illetéket vetnek ki, valamint a már meglévő tranzakciós tételt is emelik. De egy stopot vezetnek be, hogy ne terhelhessék ezt át az ügyfelekre.
Iránykeresés látszik az európai tőzsdéken, a DAX 0,1 százalékot emelkedett, a CAC 0,3 százalékot esett, míg a FTSE 100 0,3 százalékkal került lejjebb. A milánói börze is lejjebb került 0,1 százalékkal, míg a spanyol piac 0,4 százalékos mínuszban indított.
Eséssel nyitott a magyar tőzsde, a blue chipek közül elsősorban az OTP és a Mol húzza lefelé a BUX-ot.
Múlt pénteken tovább vette saját részvényeit az OTP, így már túl van a 60 milliárd forintos program háromnegyedén.
A Duna House közzétette a második negyedévről szóló előzetes számait, melyek alapján a társaság meghatározó volumenei az erős első negyedéves teljesítmény után a második negyedévben is magas szintek közelében zártak, 25-50 százalék közötti év/év alapú növekedést elérve minden üzleti szegmensben.
Az MNB 15 millió forint piacfelügyeleti bírsággal sújtotta a Forrást a piaci visszaélésekről szóló uniós rendelet megsértése miatt. A tőzsdei kibocsátó saját értékpapírjai visszavásárlása során hamis, félrevezető jelzéseket adhatott a befektetőknek a Forrás/T és Forrás/OE részvények forgalmát, keresletét és kínálatát, illetve árfolyamát illetően.
Japánban és Németországban ma megismerhetjük a gépipari rendelésállomány és a külkereskedelmi mérleg májusi adatait, amelyek befolyásolhatják az európai és ázsiai piacok hangulatát.
Címlapkép forrása: solarseven
A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ
Az ígéretnek megfelelően máris árat emelt a gyártó.
Julija Navalnaja elrejtőzött.
Újra közelebb kerültünk a 400-as euróhoz.
Riadót fújt az olasz kávéguru.
Szeptember 17-én lesz a Future of Finance konferencia, amelyen feltárul a pénzügyek jövője.
A héten pont kerülhet a huzavona végére?
NATO-csúcson vesz részt a miniszterelnök.
Idén októberben.
A Babaváró hitel esetében könnyítést kapnak azok, akik 2019. július és 2021. június között vették fel a támogatást. Az érintett családok esetében az első gyermek megszületésére vonatko
A pénzügyekben rendkívül elterjedt fogalom a kockázat. Ennek ellenére nem könnyű meghatározni, hogy pontosan mit is értünk alatta, hogyan is kell mérni azt. The post Újragondolt elmélet a koc
A kínai lakosság megtakarításai hatalmasak, mozgásuk világgazdaságot befolyásoló tényező lehet. Az elmúlt évtizedekben az volt jellemző, hogy mivel a kínai államtól sokan nem számíthatta
Július elsején kijött Justin Law listája az osztalékfizető részvényekről, sorba is rendeztem őket gyorsan, itt az eredmény.Fontosabb infók a lista összeállításával kapcsolatbanElőző hón
Lementek a választások, úgyhogy ma reggel bejelentette a kormány, hogy a hozzá nem értő, ostoba gazdaságpolitikája miatt a háborús helyzet miatt adóemelések lesznek, hogy a költségvetésen
A mesterséges intelligenciára vonatkozó rendelet legahamarabb alkalmazandó szakaszai a tiltott MI-gyakorlatokra vonatkozó előírások (MI Rendelet, 5. cikk), amelyek 6 hónappal az MI Rendelet ha
Augusztus 1-jétől módosulnak az adózás rendjéről szóló törvény mulasztási bírságot tartalmazó rendelkezései. A Kormány az orosz-ukrán háborúra hivatkozva megduplázza a mulasztási bír
Kifogyhatunk-e előbb-utóbb az adatokból, amelyeken az egyre nagyobb nyelvi modelleket (LLM) tanítjuk? A kérdés elméletinek hangzik, pedig nem az: a kutatókat már régóta foglalkoztatja a… The p
Több időt kapnak a vállalt feltételek teljesítésére.
Így jut a büdzsé plusz mozgástérhez.
Az ÁKK vezére, az MNB vezető közgazdásza és a VIG befektetési igazgatója volt a Checklist hétvégi különkiadásának vendége.
Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.
A legjobb ügyvédek egy helyen
Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.
Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár
Kávé, kapszulás kávé: kapszulás kávé rendelés

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital