Hírek és minden más

Felrobbantotta az internetet „a világ legértelmetlenebb weboldala”, ahol mindenki pipálgathat egymillió négyzetet

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital

Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el:
Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Mindenki egyszerre kattintgathat egymillió négyzetet a One Million Checkboxes oldalon, valós időben – a rendkívül szokatlan játék rövid idő alatt komoly népszerűségre tett szert.
Olykor a legegyszerűbb dolgok a legszórakoztatóbbak. Egy játékfejlesztő, Nolen Royalty június végén egy faék egyszerűségű oldalt szabadított a webre, mely igazából nem több, mint egymillió jelölőnégyzet egymás mellett – ez egy olyan elem, melyet tetszőlegesen lehet be- vagy kipipálni, és a webprogramozók jellemzően egy döntéskor tárják a felhasználók elé. Például regisztrációkor egy ilyen gombbal dönthet arról, hogy kér-e hírlevelet.
Nos, egymillió ilyenből áll Nolen oldala is. A különlegességét az adja, hogy valós időben tárul mindenki elé, tehát ön tetszőlegesen pipálhat be- vagy ki egy négyzetet, és az másnál is módosul. Az igazi küzdelem akkor alakul ki, ha ugyanazt a jelölőnégyzetet egyszerre kattintgatja több ember is. Olyan ez, mint egy közösen szerkesztett Excel-tábla, csak koncepció nélkül.
I made a website. it’s called “one million checkboxes dot com”. it has one million checkboxes on it.checking a box checks it for everyone.that’s it. have fun! pic.twitter.com/KBF4UqCMJc
Nolen Royaltynek nem voltak nagy elvárásai az oldal felé. Akiknek megmutatta, legfeljebb kuncogtak rajta, de az internet népének látszólag tetszik a dolog: az X-en „furcsán lenyűgözőnek” és „az OCD-s emberek kínzásának” is nevezték, írja a The New York Times.
A Washington Post egyenesen „a világ legértelmetlenebb oldalaként” hivatkozta a Nolen Royalty munkáját, bár látszólag bóknak szánták a hírlevelükben elejtett megjegyzést.
A népszerűséget jól szemlélteti, hogy az oldal többször összeomlott a nagy érdeklődés – és az ebből fakadó terhelés – hatására, emiatt napi 60 dollárért extra szerverkapacitást is vásárolnia kellett. Volt ugyanis, hogy 400 ezer egyedi látogatója volt az oldalnak.
A kezdeti állapot a nulla volt – azaz egyetlen négyzet sem volt bepipálva, majd szépen lassan a felhasználók elkezdték bepipálgatni őket, különböző dolgokat kirajzolva – legyen az vállalható vagy vállalhatatlan.
Ahogyan az lenni szokott, valaki már egy olyan botot is fejlesztett, mely folyamatosan törli mások munkáját, de ezt igyekezett Nolen Royalty felszámolni.
Faék egyszerűségű játék jelent meg a Steam kínálatában: egy banánra kell kattintgatni, és kész. Van azonban egy rejtett célja a nyomkodásnak.
A One Million Checkboxes ötlete egy baráti beszélgetés során merült fel a játékfejlesztőben, amikor a 2000-es évek eleji internetről nosztalgiáztak, mely még „kisebbnek, furábbnak és személyre szabottabbnak” hatott. Az onemillioncheckboxes.com domaint 10 dollárért vette meg, majd két nap alatt készítette el az oldalt Python nyelvben.
Mint Nolen Royalty elmondta: nem azért hívta életre az oldalt, hogy valami érdekeset mutasson az emberi együttműködésről. „Csak egy olyan honlapot szerettem volna készíteni, ami mókás, buta és haszontalan” – magyarázza a fejlesztő.
Az oldal azonban a tervek szerint nem marad fenn örökké; ha szeretné kipróbálni, ide kattintva teheti meg.
Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.
Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!
Adathalászat, zsarolóvírusok, elavult operációs rendszerek biztonsági rései és még sok más – gyakorlatilag minden irányból veszélyben vannak a felhasználók adatai, de némi odafigyeléssel a legtöbb veszély kivédhető.
Csak valamikor 2025 tavaszán futhat be az Apple MI-jével felokosított Siri, a digitális asszisztens addig a régi, igencsak ügyetlen…
Minden 3D-nyomtatónál gyorsabb lehet az amerikai UC Berkeley mérnökeinek fejlesztése – állítják a szakemberek. A SpaceCAL nevű szerkezetnek…
További friss állások ›
Mindenki egyszerre kattintgathat egymillió négyzetet a One Million Checkboxes oldalon, valós időben – a rendkívül szokatlan játék rövid idő…
A Monster Hunter nevű szörnyekkel teli játék már húszéves történetet tudhat maga mögött. Az érdeklődés a mai napig is nagy iránta, ezért is…
Kipróbálták az űrben a 3D-nyomtatót, életeket menthet az űrutazás során
A rendőröket is meglepte a fegyverraktár, amit egy tetten ért orvvadász otthonában találtak
Nagy Márton megszerezte a hadiipari holdingcég felügyeletét
A legmagasabb fokú hőségriasztás lépett életbe Magyarországon
Baleset az M0-s autóúton, több mint egy kilométeres torlódás alakult ki
Szélsőségességgel vádolják, pont úgy, ahogy korábban férjét.

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár
Kávé, kapszulás kávé: kapszulás kávé rendelés

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital