Hírek és minden más

Kifaggattuk a ChatGPT-t a foci-Eb-ről, elmondta véleményét a magyar válogatottról, de a végső győztest is megjósolta

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital

Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el:
Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Sőt, azt is megtudtuk, a magyar szurkolókról mit gondol a mesterséges intelligencia.
Az LG OLED AI nem hagyja, hogy lemaradj a meccs egyetlen részletéről sem.
Célegyenesébe ért a németországi Európa-bajnokság, ezért megkértük a ChatGPT-t, hogy értékelje a tornán eddig látottakat. A mesterséges intelligenciától megkérdeztük, szerinte ki nyújtotta a legjobb és a leggyengébb teljesítményt, mi a torna eddigi legnagyobb meglepetése, melyik csapat lesz a végső győztes, és persze arra is kíváncsiak voltunk, miként értékeli a magyar válogatott játékosainak és szurkolóinak teljesítményét.
Amikor a legjobb játékosról kérdeztük, a ChatGPT igyekezett diplomatikusan fogalmazni. Az első válasza az volt, hogy a tornán rengeteg a jó képességű játékos, és egyébként is szubjektív, ki a legjobb. Egy játékost végül nem is emelt ki, említett inkább hármat, akik szerinte esélyesek lehetnek az Eb legjobb játékosa címre, és azt is kifejtette, hogy miért.
Az első helyre az angol Jude Bellingham került, aki „nagyszerű szezont futott a Real Madridban, és sokan úgy vélik, hogy a torna egyik legmeghatározóbb játékosa lehet”. A ChatGPT szerint érdemes odafigyelni a francia Kylian Mbappéra is, akit „sebessége, technikai képességei és gólérzékenysége miatt gyakran említenek a legjobbak között”. Némileg meglepő módon az angol Harry Kane került a harmadik helyre, de ezt elsősorban a Bayern Münchenben nyújtott teljesítményével magyarázta a mesterséges intelligencia. 
„Összességében jelenleg Jude Bellingham és Kylian Mbappé a legesélyesebb arra, hogy a torna legjobb játékosa legyen, de sok múlik a csapatok szereplésén és a játékosok formáján a hátralévő mérkőzések során” – foglalta össze a program.
Még nehezebb dolgunk volt, amikor a torna legrosszabb játékosának nevét szerettük volna kihúzni a ChatGPT-ből, erre a kérdésre ugyanis a kötelező udvariassági körök után sem adott egyértelmű választ, helyette leírta, hogy a gyengébb teljesítményt a formán kívüliség, egy sérülés, vagy az edző taktikai hibája is okozhatja. 
Amikor viszont arra kértük, hogy nevezze meg a leggyengébb teljesítményt nyújtó játékost, már nem köntörfalazott annyit, de ekkor sem egyetlen labdarúgót emelt ki, hanem kettőt. Először a skót Ryan Porteoust említette, aki a németek elleni nyitómérkőzésen egy rosszul sikerült belépő után piros lapot és kétmeccses eltiltást kapott, másodikként pedig az angol Phil Fodent, aki különösen a Szerbia elleni csoportmérkőzésén „nem tudott igazán érvényesülni”.
A torna legnagyobb meglepetését a ChatGPT szerint Ausztria válogatottja okozta, amely „váratlanul megnyerte a D csoportot, megelőzve olyan erős csapatokat, mint Franciaország, Hollandia és Lengyelország”. Hozzátette, figyelemre méltó teljesítményt nyújtott Grúzia csapata is, amely „bár az első meccsen vereséget szenvedett Törökországtól, később sikerült döntetlent játszania Csehországgal, és legyőzte a már továbbjutott Portugáliát is”. 
A program szerint a legnagyobb negatív meglepetést Olaszország és Belgium okozta, ugyanis az olaszok „rendkívül csalódást keltően teljesítettek”, a belgák produkciója pedig „messze elmaradt az elvártaktól”. „Mindkét csapat teljesítménye csalódást keltő volt, tekintettel arra, hogy mindkét országot az egyik esélyesnek tartották a tornán” – summázott a ChatGPT. 
„A legjobb és leghangosabb szurkolótábor kérdése mindig szubjektív” – váltott ismét diplomatikusabb hangnemre a program. Azért annyit sikerült megtudnunk tőle, hogy a német szurkolók házigazdaként „jelentős és látványos jelenléttel bírnak” az Eb-n, a román szurkolók pedig a román válogatott mind a négy mérkőzésén „rendkívül lelkesek és hangosak” voltak. 
A magyar szurkolók teljesítményére külön kellett rákérdezünk, ugyanakkor a ChatGPT esetükben is elismerően nyilatkozott. „A magyar válogatott szurkolóinak teljesítménye az Európa-bajnokságon kiemelkedő volt. A magyar szurkolók híresek lelkesedésükről és szenvedélyükről, amelyet minden mérkőzésen bizonyítottak. A stadionokban való jelenlétük, a folyamatos szurkolás és a látványos koreográfiák mind hozzájárultak a csapat motiválásához és a hangulat megteremtéséhez” – fogalmazott, hozzátéve, a magyar drukkerek különösen a Skócia elleni győzelem során voltak hangosak. 
A magyar válogatott teljesítménye a ChatGPT szerint „vegyes képet mutat”, ugyanis bár a három csoportmeccsből kettőt elvesztett, az utolsó, Skócia elleni találkozót megnyerte, és sokáig úgy tűnt, hogy ez a három pont akár továbbjutást is érhet. Végül nem így lett, de „a szurkolók általában pozitívan értékelik a válogatott teljesítményét, hiszen a nehéz csoportellenfelek ellen is sikerült helytállniuk”. 
A program külön kérdés nélkül emelte ki a csapatból Szoboszlai Dominikot, aki „kulcsszerepet játszott a csapat kvalifikációjában és magas elvárásoknak kellett megfelelnie a tornán is”, valamint Sallai Rolandot, aki „figyelemre méltó teljesítményt nyújtott”, különösen a Skócia elleni mérkőzésen. 
„Összességében a magyar válogatott teljesítménye a realitásokhoz mérten megfelelő volt, és néhány kiemelkedő pillanatot is produkált a tornán” – értékelt a mesterséges intelligencia. 
Végül arra kértük a ChatGPT-t, jósoljon egy kicsit, és mondja meg, melyik csapat nyeri a vasárnapi döntőt. Nos, a válasza alapján Anglia és Franciaország vívja majd a finálét, ugyanis ezt a két csapatot tartja a legesélyesebbnek. A franciákat azért, mert „nagyon erős” keretük és két világklasszisuk van Kylian Mbappé és Antoine Griezmann személyében, az angolokat pedig azért, mert „mély és tehetséges” kerettel rendelkeznek. 
„Figyelembe véve az eddigi teljesítményeket és az elemzői véleményeket, az előrejelzések szerint Franciaország nyeri a vasárnapi döntőt” – vallott végül színt a mesterséges intelligencia. Ettől függetlenül arra kérjük olvasóinkat, ne rohamozzák meg a fogadóirodákat.
(Nyitókép: AFP / Thomas Kienzle)
Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!
Franciaország kezdett jobban, Kolo Muani góljával gyorsan vezettek is. Majd elég volt öt perc ahhoz, hogy fordítsanak a spanyolok: Lamine Yamal csavart egy hatalmasat a kapuba, majd Koundé ért bele ügyetlenül Olmo lövésébe, így a gólt nem hárította el, csak bepiszkálta a labdát. Végül Didier Deschamps csapata nem tudta még csak hosszabbításra menteni sem a találkozót, a spanyol válogatott a második félidőben nem engedett sem területet, sem labdát nekik.
Teljes életművét átfogó kiállítással tiszteleg a londoni Tate Modern a 92. életévében járó sokoldalú alkotó, Yoko Ono előtt, akiről a The…
Tüntetést szerveznek hétfőre Vidnyánszky Attila lemondásáért a Nemzeti Színházhoz
Izrael szerint Rafahban a működése csak „korlátozott”, de az ottani harcok felismerhetetlenné tették a várost
Politikus Diszkó is lesz a Bánkitó Fesztiválon
Veszélyes új kibertámadás terjed, az őrületbe kergetik az áldozatokat a zsarolók
Kis kockákból nagy kocka: a legújabb látványos Lego Technic járgány a Mercedes G-osztály
Szélsőségességgel vádolják, pont úgy, ahogy korábban férjét.

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár
Kávé, kapszulás kávé: kapszulás kávé rendelés
Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News
Sponsor:News technical sponsor
Sponsor:News AI sponsor
Sponsor: AI sponsor
Sponsor: AI News
Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital
Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI
AI: OS AI, OSN AI
OS AI:OS AI, OSN AI AI LAB
Pythia AI:OS AI Pythia, OSN AI AI Pythia
OS AI Vincent:OS AI Vincent, OSN AI AI Vincent
Social AI:Social AI
Osn AI OSN AI:OSN AI
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital