Hírek és minden más

„Mintha más bolygón lenne” – vélte a holland újságíró, amikor Bóka János Brüsszelben tartott sajtótájékoztatót

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital

Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el:
Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Legalább százan voltak kíváncsiak Brüsszelben Bóka János EU-ügyi miniszter sajtótájékoztatójára, aki egy részletes ismertetőt tartott az elnökség következő programjairól, az újságírók kérdései azonban egyáltalán nem erre vonatkoztak.
Orbán Viktor nagyon sok bírálatot kapott az európai intézményektől és tagállamoktól, amiért az EU soros elnökségének logója alatt, Ukrajna bevonása nélkül folytatott “béketárgyalásokat” Moszkvában és Pekingben. Ez foglalkoztatja a magyar elnökséggel kapcsolatban elsősorban az európai közvéleményt is. 
Ehhez képest Bóka János nem tart attól, hogy a magyar elnökség munkáját valamilyen formában bojkottálná a többi tagállam vagy bármelyik uniós intézmény.
A miniszter arra a felvetésre reagált, hogy a versenyügyi miniszterek budapesti informális tanácsán a legtöbb ország nem miniszteri szinten képviselte magát, és megjelentek olyan vélemények is, amelyek szerint a magyar elnökség mandátumát le kellene rövidíteni.
Minél provokatívabb marad Orbán Viktor a következő napokban és hetekben az Európai Unióban, annál valószínűbb, hogy a tagállamok életbe léptetnek eddig ritkán vagy sose látott forgatókönyveket.
“Bízom abban, hogy minden tagállam és intézmény az őszinte együttműködés szellemében jár majd el, és a magyar elnökség hozzá tud tenni az EU-hoz a következő hat hónap alatt” – tette hozzá, emlékeztetve, hogy jelenleg nincs olyan indítvány a tagállamok előtt, amely a magyar elnökség mandátumát befolyásolná.
Bóka azt is kijelentette, hogy Orbán nem az EU nevében és képviseletében szervezte a “békemisszió” útjait, de utólag tájékoztatta a tagállamokat és az Európai Tanács elnökét is – bár ez nem kötelezettség.
Az életek tragikus elvesztése mélyen megrázott 
– fogalmazott Bóka a kijevi gyermekkórház elleni orosz támadással kapcsolatban, és megemlítette, hogy mindez aláhúzza a fenntartható béke megteremtésének szükségességét.
Némiképp újólag hatott a magyar kormány által hosszú ideje blokkolt Európai Békekeret 6,6 milliárd eurós összegének feloldásával kapcsolatos magyar álláspont. Ez az a forrás, ahonnan a tagállamok térítést igényelhetnek a saját készleteikből Ukrajnának küldött fegyverek, lőszerek visszapótlására. Eddig a magyar külügyminiszter azt mondta, hogy Magyarország továbbra is fenntartja a blokkolását, ameddig az ukrán fél garanciát nem ad arra, hogy nem fog többet magyar cégeket feketelistára helyezni, mint ahogy történt az OTP-vel, amikor a háború nemzetközi szponzorainak azóta már megszüntetett listáján tüntették fel. Bóka most azt mondta, hogy Magyarország szeretné látni először, hogy az EU milyen jövőt szán az Európai Békekeretnek. Ez egy még hosszabb időszakot jelenthet, vagyis a pénz felszabadítása inkább távolabb, mint közelebb került.
Jellegzetes
– foglalta össze egy szóban válaszát Bóka arra a kérdésre, hogyan jellemezné a magyar elnökséget.
Bár Bóka minden kérdésre válaszolt, de nagyon sok felelete állt abból, hogy “Nem vagyok abban a helyzetben, hogy ezt kommentáljam”, vagy éppen nem akart Orbán Viktor helyett beszélni, és elzárkózott a magyar belpolitikát érintő kérdések (például a Szuverenitásvédelmi Hivatal szerepe, vagy a kormány szerint háborút támogató magyar sajtóval kapcsolatos jogalkotási folyamat) taglalásától is, és nem folyt bele pártpolitikai ügyekbe sem.
Az egyórás kérdezz-felelek végéhez közeledve egy holland újságíró kérdését felvezetve úgy foglalta össze benyomásait, hogy úgy érzi, mintha nem ugyanazon az égitesten lennének a miniszterrel.
Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!
Sosem volt fontosabb Magyarországon az érthető és pontos tájékoztatás az Európai Unióról, mint most. Az EUrologus brüsszeli újságíró csapatának célja, hogy az Európai Unióval kapcsolatos hírekről és eseményekről közérthetően, pontosan és ha kell, kritikusan számoljon be, illetve elemzéseivel segítse az olvasót a tájékozódásban. Az EUrologus Magyarország legolvasottabb független európai uniós hírforrása, amely nem csak az EU és a magyar kormány csatározásairól, de az unió jövőjét leginkább meghatározó európai vitákról is tudósít.
Ugye mindenki érzi, milyen, ahogy az orosz békegalamb elszáll felettünk? Vidnyánszky Attila drámai háborúellenes előadást akart a Békemenet…
A magukat lenullázó konzervatívokat tönkreverte a Munkáspárt, ám a választási rendszer elleplezi a brit társadalom megosztottságát, ami…
További friss állások ›
Elefántok tapostak halálra egy spanyol turistát Dél-Afrikában
Visszatérne a Forma–1-be a Toyota?
Hullámvasúton a forint: fontos adatok jönnek a héten
Kis kockákból nagy kocka: a legújabb látványos Lego Technic járgány a Mercedes G-osztály
Galambos Lajos kérte, hogy időnként visszajárhasson a baracskai börtönbe
Az EU-ügyi miniszter részletes ismertetőt tartott az elnökség programjairól, az újságírók kérdései azonban egyáltalán nem erre vonatkoztak.
További hét megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki.
A három lány közös vállalata beszállt az egyik legnagyobb járműdiagnosztikai eszközöket gyártó társaságba.
A német válogatott visszavonuló legendája elmondása szerint két napig mozdulni sem bírt a spanyolok elleni negyeddöntő után.

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár
Kávé, kapszulás kávé: kapszulás kávé rendelés

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital