Hírek és minden más

Ólmot, arzént és más mérgező fémeket is találtak Európában is kapható tamponokban

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital
Menü
Kereső
2024. július 10. – 09:55
Másolás
Több fajta mérgező fémet, például arzént, ólmot és kadmiumot találtak világszerte népszerű tamponmárkák termékeiben – derül ki a UC Berkley kutatásából.
Mérgezés szempontjából a tamponok különösen veszélyesek, ugyanis a bőrrészek, amivel érintkeznek sokkal könnyebben beszívnak kívülről érkező anyagokat, mint a test más részein található bőrrészek. Emellett a társadalom menstruáló tagjainak 50-80 százaléka használ tampont, tehát a probléma sokakat érinthet.A fémek növelhetik a demencia, a meddőség, cukorbetegség vagy a rákos megbetegedések kialakulásának veszélyét, valamint kárt okozhatnak a májban, az agyban, a vesében, a szív- és érrendszerben, az idegrendszerben és az endokrin rendszerben. Emellett a várandós nők egészségét és a magzatok fejlődését is befolyásolhatják. A kutatók 14 márka 30 fajta tamponjában kerestek
Az összes keresett anyagot megtalálták az összes mintában. Volt némi különbség abban, hogy az USA-ban vagy az EU-ban kapható a tampon, hogy márkás vagy bolti saját márkás, vagy hogy organikusként árulják-e. Nem találtak olyan márkát, amiben jelentősen kevesebb fém lett volna, mint a többiben, de a nem organikusként árult tamponokban több volt az ólom, míg az organikusokban arzénból találtak sokat.
A fémek már a gyártás előtt a földből, vízből vagy levegőből is belekerülhettek a felhasznált anyagokba, például ha a gyapotmezők környékén van egy ólomkohó, de az is lehet, hogy gyártás közben kerültek be a termékekbe, például a színezés, fehérítés vagy fertőtlenítés közben.
„Bár a mérgező fémek mindenütt jelen vannak, és bármikor ki lehetünk nekik téve kis mennyiségben, tanulmányunk egyértelműen kimutatta, hogy a fémek a menstruációs termékekben is jelen vannak, és hogy a nők nagyobb veszélynek lehetnek kitéve, ha ezeket a termékeket használják”
– mondta Kathrin Schilling, a Kolumbia Egyetem kutatója.Még nem egyértelmű, hogy a fémek hozzájárulnak-e bármilyen egészségkárosodáshoz, a szerzők szerint további kutatásokra van szükség.

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár
Kávé, kapszulás kávé: kapszulás kávé rendelés

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital