Hírek és minden más

A kormány 11 pontos e-autós csomagot mutat be

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital
A versenyképesség volt a témája a magyar uniós elnökség első tanácsi ülésének, amelyet Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter vezetett és a tagországok gazdasági kabinetjeinek vezetői vettek rajta részt.
A Versenyképességi Tanács mostani ülésének legfőbb célja egy új európai versenyképességi paktum előkészítése, ugyanis a magyar európai uniós soros elnökség központi célkitűzése az EU gazdasági megerősítése. A témát már a spanyol és a belga rotáció is kiemelten kezelte, valamint tavasszal már Enrico Letta, a Jacques Delors Intézet elnöke is bemutatta az Európai Bizottság felkérésére készített javaslatcsomagját, míg Mario Draghi volt EKB-elnök jelenleg is dolgozik a jelentésén. A magyar kormány tervei szerint az Új Európai Versenyképességi Megállapodás tervezetét Orbán Viktor miniszterelnök az ősz folyamán terjeszti elő az Európai Tanács felé.
A mai ülés egyik legfontosabb témája az e-mobilitás volt, hogy hogyan érjük el a 2035-ös klímasemleges autóértékesítési céldátumot – ismertette a napirendet Nagy Márton a keddi sajtótájékoztatóján. Közölte, hogy a második téma az európai versenyképesség helyzete volt, majd a mesterséges intelligencia került a fókuszba.
Az Európai Tanács elé várhatóan decemberben mutatják be az új uniós versenyképességi csomagot – közölte a miniszter. Ismertette, hogy az egyik legfontosabb területnek azt látják, hogy egyszerűsítsék a szabályozást, amely jelenleg túlságosan nagy terhet ró a társaságokra.
Összesen 11 konkrét, az e-autózáshoz kapcsolatos javaslatot terjeszt elő a magyar kormány, amelyet holnap teszünk közzé
– közölte Nagy Márton. Ezek között lesz a lakossági e-autóvásárlási támogatások ügye, egy egységes szabályozói környezet a gyártóknak, valamint hogy egy európai töltőhálózat épüljön ki. A támogatások esetében kifejezetten az a cél, hogy azokat összehangolják a tagállamok között, mivel jelenleg nagyon fragmentált a rendszer az EU-országok között.
Az állami támogatások kapcsán ismertette, hogy eltérő lehetőségek mentén gondolkodnak a tagállamok. Jelezte, hogy a stabilitási és növekedési paktum reformjával az Európai Bizottság visszatérne a maastrichti szabályokhoz, amelyek korlátozzák a kifizethető ösztönzőket. Nagy Márton elmondta, hogy úgy látják, uniós szintű megoldásra van szükség. Jelenleg tarthatatlannak tartja a robbanómotoros járművek értékesítésének kivezetésére irányuló céldátumot, ha nem történik változás, ugyanis jelenleg 15 százalék alatt van az újonnan forgalomba állított e-autók aránya.
Kiemelte az európai akkumulátor-értéklánc fejlesztésének és a mesterséges intelligencia Európára gyakorolt hatásának fontosságát. Nagy megemlítette, hogy az autógyártókra és a családokra vonatkozó állami támogatási szabályokra van szükség az elektromos járműipar támogatása és a határok nélküli mobilitás biztosítása érdekében az EU-ban.
Mint elmondta, az ösztönzők esetében nagyon fontos kérdés, hogyan finanszírozza ezeket az EU. „Természetesen ez lehet egy új adózási forma” – tette hozzá. „Látjuk, hogy támogatások nélkül nincs lehetősége, mint a termelőknek kell csökkenteniük áraikat, ez egy lassabb folyamat” – tette hozzá, hogy a vásárlók mellett a gyártók támogatása is fontos elem lehet az új uniós szabályozásban.
Az Európai Bizottság által a kínai e-autók importjára kivetett büntetővámok kapcsán elmondta, hogy ezek jelenleg csak ideiglenes tételek, csak az ősszel – októberben vagy novemberben – dönthetne az Európai Tanács a véglegesítésükről. A magyar kormány álláspontját ismertetve elmondta, hogy a protekcionizmussal nem értenek egyet.
Címlapkép forrása: Portfolio
Összesen három ajánlat érkezett.
Összeszedtük, mit tud az új termék.
Vádeljárást kezdeményezett az élvonalbeli politikus.
Délután ismét Amerikára szegeződik a világ szeme.
A Goldman Sachs szerint.
Sikerült megállapodni az EU-val.
Hírfolyamunk az ukrajnai háborúról.
Kire, mennyit és hogyan háríthatnak át a bankok?
Fizetési nehézség kezelésére nagy segítséget nyújthat az adóelőlegkötelezettség mérséklése, amely a fizetési kötelezettség esedékessége előtt kérhető. A társaságoknak azonban lehe
Az új inflációs adat tükrében megnéztük, mekkora hozamot tehettek zsebre az utóbbi 1 évben a biztonságra törekvő befektetők. Az eredmény láttán a legtöbben valószínűleg meglepődnének.
Az érzelmes címadás oka, hogy a rengeteg üzleti beszélgetés alatt, amihez szerencsém volt, igen gyakran kiderült: kígyók ide, pókok oda, szinte mindenki vágyik a távoli földrészre. A többs
Több kötelező vállalást is előír a pályázati felhívás, ebből most a legfontosabbat mutatjuk be.
A pénzügyekben rendkívül elterjedt fogalom a kockázat. Ennek ellenére nem könnyű meghatározni, hogy pontosan mit is értünk alatta, hogyan is kell mérni azt. The post Újragondolt elmélet a koc
A kínai lakosság megtakarításai hatalmasak, mozgásuk világgazdaságot befolyásoló tényező lehet. Az elmúlt évtizedekben az volt jellemző, hogy mivel a kínai államtól sokan nem számíthatta
Július elsején kijött Justin Law listája az osztalékfizető részvényekről, sorba is rendeztem őket gyorsan, itt az eredmény.Fontosabb infók a lista összeállításával kapcsolatbanElőző hón
A gazdasági teljesítmény tavalyi 0,2 százalékos visszaesése és az idei első negyedévi, az előző három havi teljesítményt ugyanilyen mértékben meghaladó emelkedése után az elmúlt hetekbe
Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.
Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?
Bekeményít az Európai Bizottság a Temuval szemben.
Több időt kapnak a vállalt feltételek teljesítésére.
Így jut a büdzsé plusz mozgástérhez.
Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.
A legjobb ügyvédek egy helyen

source
Oldalunk támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Digitális Ügynökség: Marketing Ügynökség
Keresőoptimalizálás: Keresőoptimalizálás
Kerékpár webshop: Kerékpár
Kerékpár webshop: Bicikli
Ebike, elektromos kerékpár
Kerékpár, elektromos kerékpár
Canga
Bike
Kerékpár
Fotodoboz
Táblás kerítés
Üzemorvosunk: Üzemorvos Budapest
Rendszergazda Szolgáltatást végzi: Rendszergazda szolgáltatás
Redőny: Redőny, Árnyékolás

Feliratos Csokoládé: Feliratos Csokoládé
Csokifutár: Csoki futár
Kávé, kapszulás kávé: kapszulás kávé rendelés

Egyéb támogatók:
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Esküvői DJ
Rendezvény: Rendezvény DJ

Külföldi támogatóink:
OSN: OSN, Online Solutions Network
OS AI: AI, AI Mesterséges Intelligencia, OS AI,OSN AI
AI: OS AI, OSN AI, OS AI one
Super Size File: Nagy méretű file küldés, File Küldés
Global IT News: Global IT News

Egyéb Oldalink:
Híradag: Híradag

Oldalunk Fő támogatói:
Marketing: WeAreDigital
Marketing: WeAreDigital